TORNAR

L'oposició montbuienca porta al ple que un alcalde imputat no vagi a llistes

Atac implícit a la presència del batlle Teo Romero a les properes eleccions

politica
Dissabte, 22 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

 Els grups polítics d'Iniciativa i Veïns amb Veu a l'Ajuntament de Montbui presentaran de cara al proper ple una proposta de resolució perquè hi hagi un compromís "dels grups municipals per no incorporar a les llistes de les eleccions municipals a persones imputades" per corrupció. Si s'aprovés, l'alctual alcalde, Teo Romero (PSC), no podria presentar-se

 L'oposició montbuienca ha presentat de cara al proper ple una proposta de resolució perquè persones imputades per casos de corrupció no puguin concórrer a les eleccions municipals. Aquest és el cas de l'alcalde, Teo Romero (PSC), que està imputat per un seguit de despeses irregulars que, presumptament, va fer entre el 2005 i el 2011, quan era president del Fons Català de Cooperació. La proposta, presentada per ICV-EUiA i Veïns amb Veu, que compten amb tres regidors al consistori, demana als partits "que ratifiquen en darrera instància les llistes electorals al municipi de Santa Margarida de Montbui, per a que no incorporin, en cap cas, com a candidats o candidates a persones que es trobin imputades formalment per causes de corrupció".

La votació, però, dependrà que prosperi del propi PSC i en darrera instància del propi alcalde Teo Romero, que té una còmoda majoria absoluta al ple. El PSC va guanyar el 2011 amb 9 sobre 13 diputats. Ara perquè la votació triomfés farien falta els vots positius de part de l'equip de govern socialista. ICV-EUiA té una única representant, Coral Vázquez, i VV en té dos, Edgar Navarro i Jesús Miguel Juárez. A aquests tres vots se'ls haurien de sumar el del regidor de PxC i de tres més, que haurien de sortir de gent del PSC. 

La resolució expressa que "Des de VV i ICV-EUiA entenem que per donar una imatge del nostre municipi implicat totalment en la lluita contra la corrupció, cal instar als partits polítics que tenen presència en el consistori a que no incloguin persones imputades formalment, en les llistes electorals, per causes de corrupció, així com per altres delictes contraris als principis fonamentals odi, racisme, feixisme, violència de gènere i delictes contra l’assetjament sexual, i la llibertat sexual. Considerem que seria desitjable que altres forces polítiques que actualment no disposen de representació en el consistori, però que concorrin a les properes eleccions municipals, també es sumessin en la signatura d’aquesta resolució". També es demana que cap dels partits que ara mateix no tenen representació concorri a les properes eleccions municipals amb imputats. I, finalment, que un cop s'aprovi la resolució "es traslladi el present acord als partits polítics amb representació en l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui".


2 Comentaris

P

Pau

Montbui

23 de novembre 2014.19:41h

Respondre

El que interessa saber realment és si el senyor Romero passa de la condició d’imputat a la d’acusat. Si això fos així, no es podria presentar a les municipals pel PSC. Tothom sap que aquest... Llegir més partit té un codi ètic, i que l’hauria de complir. Però vaja, sempre podria presentar-se per un altre partit, i possiblement també guanyaria. Dit això, no tinc clar que tirin endavant les causes que hi ha obertes contra ell. Al final, les xifres investigades són ridícules i els fets són més ”causes lletges” que no pas delictes.

J

Joanma

=ada

22 de novembre 2014.13:40h

Respondre

Quina manera de perdre el temps. Tothom sap que el Teo no marxa ni amb aigua calenta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.