TORNAR

L'oposició torna a frenar el pressupost del govern de Calaf

El convergent Joan Caballol veu possible aprovar diferents partides al llarg de l’any

politica
Dijous, 15 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els dos grups de l'oposició, CiU i GiC, van rebutjar la proposta de pressupost per al 2019 feta per l'equip de govern de Junts per Calaf-ERC-AM. En la mateixa sessió plenària es va aprovar l'inventari de béns, l'ampliació de la subvenció a la Unió Calafina i la modificació del POUM per ampliar el cementiri pel futur tanatori; i es va rebutjar la desafecció del parc de bombers.

El govern calafí presentava el dilluns la proposta de pressupost per al 2019. La regidora Montserrat Mases va defensar que des del govern s'havia fet una proposta "coherent i equilibrada" que contemplava l'actualització de les partides de manteniment i despeses generals per donar resposta a les necessitats de Calaf, ja que fins ara, encara es treballava amb el pressupost definit el novembre del 2016. També va destacar algunes inversions previstes com la millora de carrers a través de la Llei de Barris, una subvenció de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) pel canvi del filtre i millora del tractament d'aigua potable, la realització de projectes de participació ciutadana, la millora de la teulada de la sala d'actes i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Els dos grups de l'oposició, CiU i GiC, hi van votar en contra.

El ple del dilluns, amb els pressupostos sobre la taulaAixí doncs, la majoria de sis  regidors de l'oposició va bloquejar l'objectiu d'aprovació per part del govern. "La nostra proposta és la mateixa que la del 2018 i que ha funcionat prou bé; arribar a acords puntuals en aquells temes que disposin de subvencions importants o s'adiguin amb els nostres plantejaments", va explicar, Joan Caballol de CiU. Per la seva part, el grup del GiC va manifestar tenir confiança zero en l'equip de govern i va considerar que el pressupost presentat era "fals" i estava "inflat", ja que així, l'equip de govern podia dir que havia reduit el deute. A més, Josep Casulleras va preguntar: "On són els ingressos que es cobren de l'aigua i que no van a pagar el deute?".

Al seu torn, Montse Mases va aclarir que amb el contracte programa, tota la recaptació de l'aigua se la queda Aigües de Manresa i va manifestar que el pressupost de l'Ajuntament és "estrictament rigorós" i basat en ingressos reals, ja que quan es liquida passa pels controls necessaris que així ho demostren.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.