TORNAR

Els organitzadors del 25A mostren el seu agraïment

Les consultes no haurien estat possibles sense el suport de voluntaris, entitats i empreses col·laboradores

politica
Dijous, 29 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Uns dies després de la celebració de la tercera onada de consultes populars sobre la independència de Catalunya, les comissions organitzadores de diferents pobles de l'Anoia volen mostrar el seu agraïment a totes aquelles persones, entitats i empreses que han ajudat a fer possible la realització de les consultes i han contribuït a l'èxit aconseguit.

Votació a Jorba

El vot anticipat va ser clau a Igualada

Mesa de Tous

IGDecidim: Un 25 d’abril que mai oblidarem

'Ara ja sabem la magnitud de l’esdeveniment: més de 265.000 persones de dos-cents dotze municipis han votat a les consultes sobre la independència de Catalunya d’aquest 25 d’abril. Des de la convocatòria d'Arenys de Munt, sumant les tres tongades posteriors que s’han celebrat, ja som prop de mig milió els catalans que hem acudit a votar en aquest referèndum.

A Igualada els guarismes diuen que ha votat el 23,3% del cens, 7.512 persones. Un percentatge que hem de considerar una gran notícia, perquè demostra que la mobilització de la societat civil té sentit, enforteix la participació ciutadana i ratifica la centralitat política del dret a decidir del nostre poble.

A la nostra ciutat el treball ha estat ingent, no ens cansarem de recordar que més de tres-cents voluntaris, esperonats i endreçats pels components de la comissió IGDecidim, han fet possible l’èxit de la consulta. Un reconeixement agraït que vol arribar també a la Junta Electoral, garant de la transparència del procés; a les entitats ciutadanes que s'han adherit a la consulta; als mitjans de comunicació locals per la feina informativa d'aquestes setmanes; a les entitats, comerços i grups de cultura popular; i, és clar, als votants, que han respost amb el seu acte d’afirmació democràtica i responsabilitat.

Avui, doncs, és l'hora dels agraïments, i no cal pensar en l’oblit orquestrat de tants mitjans de comunicació dels denominats d'àmbit "nacional" que aquestes setmanes han tancat les aixetes informatives, negant amb silencis eloqüents el batec de les consultes. I tampoc no cal parar massa atenció a la desídia d’alguns partits polítics envers la convocatòria, ja sigui per activa o per passiva. Esperem que més endavant afrontin iniciatives com la nostra amb normalitat.

Avui cal saludar la participació valenta de la gent d’Igualada i d’arreu que s’ha sentit concernida i ha anat a votar perquè ha entès que valia la pena fer sentir la veu sobre una qüestió fonamental com és el dret a l’autodeterminació del seu país. I avui, amb les urnes calentes encara i el pols trepidant de la gent d’IGDecidim, s’ha de felicitar l’esforç interessat de tants voluntaris que des de fa mesos s’han deixat la pell –penjant cartells, ensobrant, demanant el vot, organitzant actes, recaptant adhesions i diners... – perquè la consulta fos possible.

Gràcies a la consulta hem pogut sentir una bona representació de la veu d’Igualada, sumada a tantes veus d’arreu del país, demanant de poder decidir el nostre futur nosaltres mateixos. Aquesta vegada, sobre la independència de Catalunya. L’esforç generós de tanta gent, doncs, ha estat decididament molt interessat per a la millor causa. La causa comuna de joves, pares i mares, avis i àvies, nouvinguts i igualadins de tota la vida. Sense excloure ningú i amb plena llibertat per expressar-se a les urnes.

Gràcies, gent d’Igualada, per haver fet possible aquesta festa de radicalitat democràtica. Gràcies per haver fet una passa cap a un present i un futur millors. Visca la consulta del 25 d’abril!'

Jorba Decideix

'El col·lectiu Jorba decideix, que es va fer càrrec de l'organització de la Consulta per la independència al municipi, valora positivament tant el desenvolupament de la jornada, com la participació, com el resultat de la consulta. En efecte, la jornada de votacions del 25 d'abril es va celebrar a Jorba amb total normalitat i amb un clima d'optimisme i alegria. L'operatiu que permetia l'exercici del dret a vot va funcionar perfectament i es va garantir en tot moment la correcció i seriositat del procés, com van tenir ocasió de comprovar i manifestar els observadors internacionals que ens van visitar a migdia. Pel que fa a la participació, a Jorba, va ser del 25'44% del cens, 170 votants, en números

absoluts. Tenint en compte la composición demogràfica i social del municipi i la seva dispersió geogràfica aquesta resposta és molt remarcable i significativa. De totes maneres, el col·lectiu Jorba decideix, pensa que amb més temps, més voluntaris i més mitjans hauria estat possible obtenir una major participació. Els resultats han estat en la mateixa línia que els de la resta del país, amb un ampli suport al SÍ (del 95,29%).

Per altra banda, volem agrair a totes les persones, empreses i entitats que han contribuït a fer possible la consulta. En primer lloc als voluntaris i voluntàries que s'han implicat en el projecte. També a les persones que han accedit a formar la Junta Electoral Local, a les entitats locals (Unió Joventut Jorbenca i Centre Agrícola de Sant Genís) que han contribuït i facilitat l'organització dels actes populars. Al Molí Blanc, el forn de Jorba i el Molí d'Oli de cal Gibert, que van col·laborar amb la botifarrada popular. I a tots i cadascun dels ciutadans de Jorba que han anat a votar. I també als que no hi han anat però que han tingut l'oportunitat de reflexionar sobre el país. Finalment, i per una voluntat explícita de transparència, volem fer públic que la campanya a Jorba ha costat 476 € i que s'han recaptat 463 €, per la qual cosa el balanç és de

13 € negatius. Les dades detallades les penjarem al blog Jorba decideix i a la pàgina del Facebook'.

Tous Decideix

'Segons la comissió organitzadora de Tous, un dels aspectes més destacables d’aquesta jornada de normalitat democràtica va ser l’elevat índex de participació assolit (49,95%), bastant per damunt de la mitjana de Catalunya (17,46%). De les 925 persones amb dret a vot (incloses les persones de 16 a 18 anys i els estrangers) en van anar a votar 462. D’aquí en resultaren 410 vots afirmatius (88,74%), 19 vots negatius (4,11%), 30 vots en blanc (6,49%) i 3 vots nuls (0,65%).

A aquest bon resultat de participació hi han contribuït la xerrada-debat que es va celebrar al Casal, la distribució de cartells per tot el poble i, sobretot, una acurada campanya d’informació, tot això fet possible gràcies a la implicació voluntària de molta gent que, agrupada sota la comissió ciutadana Tous decideix, va creure que valia la pena poder expressar l’opinió sobre la independència de Catalunya.

Per altra banda, no es pot menystenir un fet molt important que és que el poble de Tous ha estat històricament molt participatiu i que la seva gent està acostumada a involucrar-se en les nombroses activitats del municipi.'

Capellades decideix

'Capellades Decideix també vol manifestar la seva satisfacció pel transcurs de la jornada. Informa que els resultats, amb el 100% de vots escrutats, han estat àmpliament favorables al SÍ a la independència de Catalunya, tal i com passa en la resta dels 211 municipis catalans que triaren aquesta data. Així, a Capellades el 90,92% d’electors es decantaren per a aquesta tendència, mentre que un 4,84% ho feren pel NO, i un 3,63% pel vot en BLANC, a més d'haver-hi també un 0,61% de vots nuls. D’un total de 4.624 capelladins amb dret a vot (majors de 16 anys), 1.156 han participat a la consulta, cosa que suposa un 25% de participació, vuit punts més per damunt de la mitjana en la jornada de diumenge.

Feta la consulta, precedida el dia anterior per una cercavila popular, agraïm de manera molt especial que totes aquestes persones s’acostessin a algun dels tres col·legis electorals per a manifestar la seva opinió. També posem especial èmfasi a les col·laboracions rebudes des d’una cinquantena d’entitats i comerços, al suport rebut des de l’Ajuntament i els partits polítics, i, sobretot, al centenar de voluntaris que van treballar durant la jornada perquè tot seguís el guió previst.

GRÀCIES per participar en un referèndum que mostra la sobirania del nostre poble per decidir el seu futur.'


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.