TORNAR
PUBLICITAT

El grup Participa considera nul el ple poblatà on es va aprovar el pressupost

Els opositors denuncien que no van rebre la documentació a temps

politica
Dimarts, 1 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tensió política a la Pobla de Claramunt no fa vacances. El principal partit de l'oposició, Participa, ha carregat contra el govern de la vila per "la vulneració dels nostres drets com a regidors municipals" degut a la forma com s'ha fet la convocatòria de la darrera sessió.

El grup municipal de Participa #volemunapoblamillor ha emès un comunicat molt dur amb el govern de la Pobla encapçalat per Santi Broch. Acusen al govern de CiU de "manca d'informació, de transparència i d'ètica" en la convocatòria del ple del dia 26. Un ple en el que es van tractar els pressupostos d'aquest any i que la formació considera que "es va convocar fora del termini, saltant-se l'aprovació del calendari que va aprovar el propi equip de govern, al·legant per la seva part raons de temps de preparació dels punts de l'ordre del dia".

Un dels primers plens d'aquest mandat a la Pobla de ClaramuntLa formació opositora, que té tres regidors, apunta que sobre els comptes "no vam tenir la documentació adient ni en el moment de la convocatòria de la comissió informativa ni en la convocatòria del ple ordinari". Expliquen que "vam reclamar la documentació en vàries ocasions i la vam rebrefinalment fora de termini i amb temps insuficient per poder treballar-la i poder proposar les millores que creiem oportunes". 

Entre els greuges que exposen, hi inclouen que "una vegada vam rebre la documentació definitiva, vam detectat que encara faltava documentació i que el informes entregats presentaven errades, des de el nostre punt de vista, per les presses en generar la documentació que vam sol·licitar". 

Participa afegeix que "els representants polítics elegits pels ciutadans som els que donem efectivitat al dret per participar en el assumptes públics i que afecten a tots els poblatans. L'oposició tenim diverses funcions, entre les que hi ha exercir el control polític a través dels actes de votació, però sempre amb tota la informació necessària i així poder promoure un debat plural".

Acusen al govern de "limitació o impossibilitat d'aquesta feina es tradueix en una vulneració dels nostres drets fonamentals reconeguts en la llei i en una falta de respecte cap a nosaltres. Vist això, aquesta sessió plenària no s'hauria d'haver celebrat, ja que els regidors de la oposició no disposàvem de la informació adient per poder realitzar la nostra feina, i per tant aquest ple ordinari és nul de ple dret i cap dels acords presos és efectiu". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.