TORNAR

La partida de sous en els càrrecs electes de Calaf indigna l'oposoció

L’equip de govern afirma que, tot i augmentar les dedicacions, s’ha reduït el cost efectiu

politica
Divendres, 15 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple del Cartipàs celebrat el passat 1 de juliol a Calaf no ha deixat indiferent l’oposició. Tan PXC com units per Calaf han afanyat a queixar-se de les retribucions aprovades. Per la seva banda, l’equip de govern (CiU) defensa la decisió presa, explica que els sous s’han aplicat tenint en compte les directrius de l’Associació Catalana i justifica l’augment del 30% de la partida de sous i salaris en el l’augment del nombre de regidories i de dedicacions.

Després que Units per Calaf i PXC fessin públic el seu malestar i la seva disconformitat per les decisions preses en el Ple del Cartipàs pel que fa a retribucions i ambdós titllessin l’actuació de CiU de ‘poc ètica en moments de crisi’, l’equip de govern ha explicat que l’augment del 30% en la partida no és fruit d’un augment en els sous dels regidors i càrrecs electes sinó que ve donat per l’augment en el nombre de regidors de l’equip de govern –s’ha passat de 6 a 7- i perquè una de les dedicacions d’un dels regidors ha passat de ser parcial a ser exclusiva.

D’aquesta manera, l’Alcaldessa i cinc dels sis regidors tindran una dedicació parcial mínima (revisable en funció de la demanda real) de 80 hores al mes (respecte al màxim 50 hores/mes que fins ara comprenia la dedicació parcial), mentre que el regidor restant tindrà dedicació complerta de 160 hores al mes. Així, les hores mensuals de dedicació de l’equip de govern passen de les 300 actuals a les 640 en aquesta legislatura, fet que suposa un increment de dedicació mitjà d’un 113%.

Calaf no és l’únic poble on l’oposició s’ha queixat pels sous dels càrrecs electes, a La Pobla de Claramunt i a Òdena també ha causat controvèrsies.

El cartipàs

Finalment, en referència a la nova configuració de l’equip de govern, cal dir que l’alcaldessa Maria Antònia Trullàs s’encarregarà de l’àrea de Promoció Econòmica i Governació (promoció econòmica i turisme; governació, règim intern i relacions institucionals; seguretat ciutadana i protecció civil; sanitat); Joan Caballol , primer tinent d’alcalde, serà al capdavant de l’àrea de Territori i Comunicació (territori i via pública, patrimoni i habitatge; mitjans de comunicació i noves tecnologies; Llei de Barris i participació ciutadana); Jesús López , segon tinent d’alcalde, serà el regidor de Sostenibilitat i Espais Verds (medi ambient, parcs i jardins; comerç i mercats; joventut); Pilar Cardona s’encarregarà de l’àrea de Benestar Social (serveis socials i atenció ciutadana); Fina Bastardas de l’àrea de Cultura i Festes (cultura, festes i entitats); Joan Rubí estarà al capdavant de l’àrea de Gestió econòmica i finances; i, finalment, Josep Manel Navarro serà regidor de l’àrea d’Ensenyament i Esports (ensenyament, esports i lleure).


23 Comentaris

e

ex votante

8 de novembre 2011.19:20h

Respondre

Roser, te vuelves a equivocar tampoco soy votante de IC,al pan pan y al vino vino,vale.

R

Roser

Calaf

8 de novembre 2011.12:22h

Respondre

bueno exvotante, vamos a dejar el tema aquí por que no nos entendemos, perdón si te ofendí en algún momento al llamarte votante de PxC ya me doy cuenta que eres de los de iniciativa catalunya que... Llegir més no se saben comer su fracaso con dignidad,, no pasa nada, en este mundo hay opinión para todos los gustos,a.. yo nunca e dicho que la piscina cubierta sea una buena idea, lo único que digo es que si se hacen unas elecciones debería respetarse los resultados y dejar gobernar a quienes el pueblo les a dado su confianza, no se puede jugar y cuando pierdes no aceptar las reglas, dejad de poner trabas a los pies de los demás, en momentos difíciles como estos que estamos pasando y lo que nos queda el único modo de salir adelante es el apoyo unánime, no es de justicia poner zancadillas al ganador ni entorpecer sus labores, dentro de cuatro años ya se vera el resultado, si sus acciones no son buenas ya se demostrara en las urnas...

E

Ex votante

5 de novembre 2011.20:37h

Respondre

Roser, en ningún momento dije que cobran demasiado si el pueblo prosperase, como sabes es al revés, mucho paro, me estás despotricando de cotilleo y demás, yo no vote a PxC, veo no aciertas ni... Llegir més una,los descafilicativos que me sueltas son propias contestaciones de quién se siente aludida.
La piscina es un despilfarro inútil en éstos momentos de crisis, lo sabe cualquiera que administre alguna empresa, suponiéndo que se construya no hay dinero ni para mantenerla,sabes guapa.
En fin,el tiempo da siempre la razón al que la tiene, la gran mayoria del pueblo tiene otras prioridades que ir a la PISCINA CUBIERTA y CLIMATIZADA, a la Constructora de Calaf si le interesa, quizá tambien a alguien más.Saludos

R

Roser

Calaf

5 de novembre 2011.13:52h

Respondre

no cobran tanto ” ex votante” ya me gustaría ver que harían otros en su lugar, además mucho cotillear y despotricar por aquí y nadie asiste a los plenos para decir nada, cada pleno tiene su... Llegir més turno de priegos y preguntas que puede formular cualquier asistente al mismo, allí es donde hay que imponerse, queda muy lindo tirar la piedra y esconder la mano, protegido tras un seudónimo inconformista, aquí pones que eres ”ex votante” ja ja, seguramente eres uno de tantos inconformistas que les dio su voto a PxC,ya me contaras de que an valido esos votos, mas valía haber hecho buen uso de el y de no estar de acuerdo con la política del partido gobernante haberlo dado a otro partido mas próximo al municipio, con posibilidad de hacer cosas real mente útiles o al menos servirían para hacer presión

e

ex votante

2 de novembre 2011.18:50h

Respondre

Roser, en éstos momentos la piscina cubierta es un disparate, otra cosa es la Residencia de Mayores, que si falta.

R

Roser

Calaf

2 de novembre 2011.09:44h

Respondre

no entenc el perquè de tants comentaris, i ni tan sols saveis que quantitats parlem, tots parlen de més de 1000 euros per regidor, i si només cobressin 800 i la arcaldesa poc més de 1000? llavors... Llegir més us semblaria bé?, primer informar-se, després criticar, el que hauria de fer la gent és anar més als pocs plens que es fan i després criticar amb causa, així almenys us hauríeu assabentat que l’actual consistori retira una subvencionats destinada a la construcció de la llar de jubilats i la traspàs als pressupostos de la piscina coberta, 45.000 euros exactament

e

ex votante

1 de novembre 2011.16:54h

Respondre

Con la que está cayendo,no son concientes de lo que supone para la económia del pueblo cobrar tanto.

O

OASIS CATALAN

31 d'agost 2011.06:23h

Respondre

En votos ganaron de largo, por lo tanto son los masoveros durante 4 años, no los dueños de la finca, aunque se comporten como si lo fueran, aumentarse el sueldo con la que está cayendo es un... Llegir més abuso, aunque digan que trabajaran mas horas, lo que quiza si harán es pasar más horas que no es lo mismo, lo de trabajar lo dudo con el ejército que hay en plantilla.Habia varias listas, ésta ganó.

o

oasis catalán

5 d'agost 2011.22:39h

Respondre

Lo malo de los sueldos no es su cuantia,es la calidad y resposbilidad del puesto a desempeñar, el tener en cuenta que lo que se cobre hay que ganárselo buscando alternativas a los 300 desempleados... Llegir més y a los problemas de los 3.600 vecinos, sin pasar de ellos,a algún teniente tendrian que degradarlo a soldado raso como mínimo por su ignorancia.

T

Tenimelqueensmereixem.

Calaf

5 d'agost 2011.17:30h

Respondre

Cert... un ajuntament que no fa les coses malament, perquè bàsicament no fa res!! una oposició que fot pixar de riure... (nomes veient els seus programes ja es preveia qui tornaria a sortir!) i un... Llegir més poble que per desgracia va a la deriva de fa uns anys!! No hi ha feina, ni perspectives que la cosa millori!! la gran preocupació de l’Ajuntament és una piscina coberta... Ja veus tu! un Ajuntament on hi ha una nomina de treballadors sobre dimensionada en relació amb el poble!! una oposició que li dóna la culpa als immigrants de tot!! i jo que e viscut tota la vida a Calaf, no en conec cap d’aquestos senyors de PxC!! per tant dubto molt que sigui ningú per dir el que s’ha de fer amb aquest poble!! i deixem-ho aquí perquè no acabaria mai!! Llàstima de poble... pero tenim el que ens mereixem!!

o

oasis catalán

5 d'agost 2011.12:00h

Respondre

Algún matrimonio y algún despedido de su trabajo, entrar de concejales o similares en el Ayuntamiento de Calaf, les ha asegurado su immediato futuro.O no.

o

oasis catalán

5 d'agost 2011.11:11h

Respondre

La subida de sueldos no solo irrita a la oposición, es un insulto a sus propios votantes y al pueblo en general,en especial a las familias con desempleados rondamos los 300, el comercio medio muerto.

o

oasis catlán

5 d'agost 2011.10:46h

Respondre

En Calaf falta una Residencia para los mayores, no hay ganas por parte del Ayuntamiento ni dinero, en cambio para una piscina que no servirá casi para nadie,si.El dinero está para gastarlo no para... Llegir més malgastarlo.

o

oasis catalán

Calaf

5 d'agost 2011.10:21h

Respondre

Desde siempre los de CiU a todos los niveles han hecho los que les da la gana, si se suben el sueldo más de lo mismo, la oposición puede cantar misa, el pueblo los votó mayoritarimente, por lo... Llegir més tanto a callar, lo malo es que la actividad laboral en el pueblo en Calaf cada dia está peor, los del equipo de gobierno se han asegurado empleo durante 4 años, casi sin dar golpe.

¿que os creiais inocentes?

R

Roser

Calaf

31 de juliol 2011.19:00h

Respondre

el problema que jo veig no és el que es pugin el sou, el problema és la manca de sensibilitat o de tenir poca vergonya de pujar o arreglar-se el sou quan fa uns mesos l’hi van rebaixar als... Llegir més treballadors municipals

p

pep

calaf

17 de juliol 2011.20:03h

Respondre

Sòc de Calaf i vaig tenir converses amb PxC per fer una candidatura aquí. Però al final vaig tenir por perquè tinc un negoci, i estem molt preocupats pel tema de l’immigració, i no volia que... Llegir més em perjudiqués. Per lo tant un respecte per als 3 d’Igualada perquè ells seràn de fora però treballaran gratis per Calaf, mentres que l’alcaldessa calafina cobrarà més de 1000 euros mensuals per mitja jornada.

J

Joan

Igualada

17 de juliol 2011.12:00h

Respondre

(Resposta al comentari 4)
Els tres membres són d’ Igualada perquè a Calaf ningú s’ atrevia a presentar-se. Però per alguna han tret 3 regidors, si arriben a ser del poble ja ni et vulguis... Llegir més imaginar quants haguessin entrat de PxC. A més el candidat Marcel Dot és d’ Igualada però té molta família allà.

J

Joaquim

Òdena

17 de juliol 2011.09:41h

Respondre

A Òdena no hi ha hagut cap controversia. El nous regidors de CiU han reduit d’un 15% els sous en comparació al regidor (alcalde) que cobrava per dedicació completa i els que ho feien en... Llegir més dedicació parcial. La controversia en tot cas l’ha generat Anoiadiari amb un article incomplert que no contrasta ni compara la informació dels nous salaris en comparacio amb els anteriors.
A dia d’avui la oposició d’Òdena del PSC no ha fet cap comunicat ni escrit creant cap controversia. Ara bé, si ens mirem les xarces socials, paradigma de la desinformació, mediocritat i mentida tendenciosa més l’article d’Anoiadiari, llavors potser si que hi ha controversia. Les coses cal dir-les on cal i com cal.
I els senyors del PSC d’Òdena no poden demostrar que no és cert que els salaris dels regidors de CiU no hagin baixat d’un 15%. Ves si n’és de simple.

m

miquel

igualada

16 de juliol 2011.19:53h

Respondre

Crec que en aquets moment la gent que està a la política és per a guanyar dineronss!!.

R

Ramon F

Igualada

15 de juliol 2011.16:57h

Respondre

Però quin cas voleu que li facin a Calaf a la oposició si el grup majoritari es P x C si els tres membre que la formen son d’Igualada?

J

Joan

Igualada

15 de juliol 2011.14:01h

Respondre

És molt trist això que han fet... Haurien de perdre les pròximes eleccions i que l’ alcaldessa cobrès 20euros trimestrals! Llavors segur que marxava ràpid!

F

F Jorba

15 de juliol 2011.10:42h

Respondre

El general, quasi sempre, he trovat molt encertades les actuacions de Ciu a Calaf. Si el que es diu aquí es cert: no es aixi aquesta vegada. Pero com he dit alguna vegada: aquestes eleccions ha... Llegir més semblat mes oposicions a sous municipals que a regidors municipals. Tot i que Ciu Calaf ha fet i fa bona feina. Sempre poden esmenar.

M

Manel

Calaf

15 de juliol 2011.08:06h

Respondre

I no ha dit res del motiu de donar a l’ oposició 20 euros cada tres mesos i ells cobrar mil al més?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.