TORNAR
PUBLICITAT

El PDeCAT igualadí es presentarà com a 'Junts per Igualada' el 2019 i descarta la marca 'Crida'

Confien que Marc Castells farà efectiva en breu l’anunci que opta a la reelecció

politica
Dimarts, 30 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El dissabte es presentava a Manresa la fórmula aglutinadora que el president Carles Puigdemont ha proposat a l'independentisme, la Crida Nacional. Diferents membres del PDeCAT igualadí hi van ser, però aquesta marca no s'emprarà a nivell electoral el 2019, a les municipals.

Junts per Igualada serà la marca que emprarà l'espai polític del PDeCAT per concórrer a les eleccions municipals del 2019, que tindran lloc d'aquí a set mesos. El president del PDeCAT a Igualada, Daniel Roig, explica que la marca fa temps que està registrada i serà la fórmula que s'emprarà a la capital anoienca, així com a la majoria de municipis comarcals serà similar, amb el format 'Junts'. El dirigent demòcrata aclareix que "donem tot el suport a la iniciativa del president Carles Puigdemont", la Crida Nacional, que es va constituir oficialment aquest cap de setmana, al que s'ha adherit a títol personal, però que entenen que  "és un moviment diferent" que aglutina un espai més ampli que  l'estrictament polític de l'antiga CiU i l'actual PDeCAT.

Fotografia de família de la nova direcció del PDeCAT igualadíAixí, com comentava també fa uns mesos el president comarcal Santi Broch, la marca electoral serà 'Junts' excepte algunes viles on ERC ha emprat anteriorment aquesta fórmula, com Calaf o Montbui, on se'n cercaran de noves. Roig, per la seva banda, aclareix que "moltes persones del PDeCAT vam ser a Manresa", entre d'altres, la consellera igualadina d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, però vol desvincular la filiació política dels demòcrates com a exclusiva de la Crida. El president anoienc del PDeCAT explica que "el nom de la Crida pot ser aglutinador a àrees on l'independentisme hagi de presentar una candidatura única i unitària per ser fort, però a l'Anoia això no comportarà un avantatge competitiu", ja que les marques estan més consolidades i conegudes i no es preveu una política de fronts.

A Igualada encara queda per saber si Marc Castells es presentarà a la reelecció. Fa un mes el propi alcalde ho veia molt a prop i que es podria decidir abans de Nadal. Des del partit matisen que "és evident que se li donarà tot el suport, però esperem que ho anunciï ell. Entenem els seus 'tempos'".

En les candidatures del PDeCAT a Igualada, i per extensió a la majoria de l'Anoia, sota el format de 'Junts', Roig també anuncia que "s'hi integraran les persones que provenen de Demòcrates de Catalunya", que es van passar al PDeCAT fa un any. És el sector independentista de l'antiga Unió, que a la comarca ostenta tres alcaldies, "i que ara està plenament adherit al PDeCAT". 

 


1 Comentaris

p

pepe

30 d'octubre 2018.11:18h

Respondre

-¿Y ahora qué hacemos?, preguntó vara en mano un alcalde a otro edil en el Parlament, tras la histórica declaración unilateral de independencia (DUI).
-¿Ahora? Pues ahora hay una fiesta en la... Llegir més plaza de Sant Jaume -le contestó el otro edil.

Sr Castells, abans de decidirme en el meu vot, vostè, qui era el que preguntava o el responia.....?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.