TORNAR
PUBLICITAT

Pep Solé dóna per tancada la crisi de govern a Òdena

Els socialistes i ERC voten en contra d’eliminar la junta de govern

politica
Dijous, 26 febrer 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El ple extraordinari d'aquest dimecres al migdia ha transcorregut sense cap gran sorpresa. Malgrat que CiU -ara sola al govern- volia fer prosperar la dissolució de la junta de govern, l'oposició dels set regidors del PSC i ERC s'hi ha oposat. Els altres punts han estat aprovats

CiU governarà sola els tres darrers mesos de mandat a Òdena. I en el ple, es van aprovar les propostes que hi portava, exceptuant la dissolució de la junta de govern. Posteriorment, l'alcalde Pep Solé Vilanova explicava davant els mitjans la seva versió de la crisi de govern. Per a uns era un "butlletí", per als  altres "un pamflet", però el document que Esquerra va passar pels domicilis d'Òdena fa una setmana va acabar de dinamitar la delicada coexistència entre CiU i Esquerra al govern. Pep Solé ha pres la decisió fonamentant-se en "l'absència dels regidors d'Esquerra a les juntes de govern i les reunions". Solé vol rebatre les acusacions dels seus antics socis: "les discrepàncies en alguns aspectes normals i per això hi havia les juntes de govern per tractar-les" i "no és cert que no hàgim estat generosos, quan vam acceptar que amb la meitat de regidors que tenim nosaltres, assumissin dos anys l'alcaldia". Des del govern s'ha enviat una carta a la població on el batlle confessa "no he sabut cohesionar prou bé els dos grups" però retreu als republicans que "un regidor no pot deixar d'assistir a les reunions de govern, que és l'espai on es debaten les accions i els acords quan n'hi ha".

Pep Solé, primer a l'esquerra, durant el pleNi Francisco Guisado ni Carles Casanova van apuntar res durant el ple d'una possible moció, un tema del qual s'havia parlat en les darreres hores. La principal polèmica durant la sessió va ser quan el socialista va afirmar que Pep Solé li havia proposat ser a la junta de govern una vegada havia cessat  Carles Casanova i Maria Sayavera, els republicans. Guisado, que va instituir les juntes de govern en el seu mandat, les va defensar perquè "malgrat que no tenim els 5.000 habitants necessaris" es disposa del sòl estratègic que requereix Igualada, la capital. El PSC també va etzibar a Pep Solé que hagi retirat de la junta de govern les atribucions d'urbanisme, però el batlle replicava que són potestat de l'alcalde i "només les recupero". I en el cas que tornin a tenir presència al consistori, Solé assegura que "la tornarem a instituir".

Per la seva part, Carles Casanova deia "cap cosa de les que vam posar al butlletí és falsa" i que no van anar a les darreres reunions per les declaracions de l'alcalde a un mitjà on va dir: "un cop aprovats els pressupostos, ja no els necessitem per res (a Esquerra)". Solé ja es va disculpar per les declaracions "en la forma que les vaig dir". Casanova i Sayavera ja van renunciar amb anterioritat al ple a les retribucions i els actuals regidors convergents, que amplien competències, no se les augmentaran.

Carta als veïns

En la carta als veïns de Pep Solé, l'alcalde confessa que "fins fa no tant les relacions amb Esquerra eren excel·lents". Manté que "l' única solució per tirar endavant el municipi (...) ha estat trencar l'acord de govern". També reitera les seves "disculpes" perquè "espereu que els polítics resolguin els problemes i no que esbandim al carrer el que no hem estat capaços de resoldre parlant".

Sobre la dissolució de la junta de govern, Solé entén que "una vegada que sols queda un partit al govern, ja no té sentit cap òrgan col·legiat". En els tres mesos que resten fins el 24 de maig, no hi ha cap gran carpeta sobre la taula del consistori. S'espera que en breu es facin els preliminars del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), els inicis de la fase de participació, però no s'ha d'arribar a cap punt crític que requereixi un acord al ple. L'actual alcalde també avança que ha estat escollit com a candidat de CDC a Òdena. En espera del que diguin els socis d'Unió, Solé tornarà a estar a l'arena electoral, on l'espera també Francisco Guisado, pel PSC.


1 Comentaris

P

Poca Cintura

26 de febrer 2015.06:48h

Respondre

Sembla que a la veïna ciutat d’Igualada, que dóna nom a la Conca, les aigües polítiques baixen turbias.
En un problema entre CiU i ERC de qui la te ”més llarga”, sembla que ve el Sr.... Llegir més Guisado i es suma al ball.
Anular o No la Junta de Govern, un cop CiU queda en minoria, no té cap significat que no sigui més enllà de marcar ”cresta” . El Sr. Guisado, votant al costat de ERC es, si més no, esperpèntic sinó penós.
El PSC no hauria d’entrar en aquest ball de bastons, i sols posar-se a disposició del Poble.
Diuen que la imatge d’aixecar el Braç junts el Sr. Guisado i el Sr. Casanova farà Història, per oblidar tant ràpidament la historia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.