TORNAR
PUBLICITAT

Pep Solé i Carles Casanova se citen als jutjats

Greus acusacions del convergent contra el seu ex soci de govern

politica
Dimecres, 27 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El divorci més sonat d'aquests darrers quatre anys a l'Anoia continua portant cua. Després que CiU i Esquerra, socis de govern des de 2011, partissin peres a Òdena, les relacions entre els seus líders, el convergent Pep Solé Vilanova i el republicà Carles Casanova, s'han anat enverinant més. Ara, Solé Vilanova avança que valora portar als tribunals el seu ex soci; Casanova no descarta fer el mateix.

Òdena és una de les dues úniques majories absolutes que té el PSC a la comarca. El desgast del govern CiU-ERC ha passat factura al convergent Pep Solé Vilanova que ha perdut dos regidors. Ara, cap dels dos ex socis -que van trencar el govern el passat febrer- continuarà al timó, però la seva polèmica està encara ben viva. L'encara alcalde Pep Solé ha anunciat que estudia portar als tribunals algunes de les actuacions que ha fet el líder d'ERC, Carles Casanova, aquests anys al govern. "Me'n sento còmplice en part, però no es pot tapar tot" assegura. Al seu bloc personal, l'encara alcalde ha detallat les seves acusacions. Les "irregularitats" serien dietes de "desenes de viatges injustificables" i contractes de proveïdors negociats a sota mà. Solé subratlla que "la regidora d'Educació va gestionar desenes d'ajuts de transport escolar pels quals es van pagar milers d'euros, amb sol·licituds de dubtosa legalitat en no haver estat signades pels titulars".

Casanova i Solé, el passat febrerSolé, que ha parlat amb Anoiadiari, apunta que aquestes irregularitats Carles Casanova les va fer "abusant de la nostra confiança. Ara estudiarem totes aquestes accions i si es poden portar als tribunals. No ho farem a la babalà, però". El convergent també afirma que l'alcaldable escollit i cap de l'oposició, Francisco Guisado, coneix "com Carles Casanova emprava la fotocopiadora de l'Ajuntament per fer fotocòpies per temes propis com el futbol". El representant d'Esquerra és president de l'Òdena i Solé l'ataca també "per les subvencions que rep el club de l'Ajuntament, que són molt més altes que les que percep l'Igualada del seu consistori". Admet que "sabíem que les actuacions de Casanova no eren clares, però teníem una lleialtat com a socis de govern. I no es pot cobrir tot".

Es mostra molt dolgut perquè la propaganda electoral dels republicans explicités que no pactarien en cap cas amb ell: "no sé què té Convergència i Unió. No veiem què té de dolent pactar amb el nostre partit que té una trajectòria democràtica". Entre els retrets que fa a Casanova, finalment, indica que "va parlar de fer consultes als veïns que no ha acabat fent". 

Casanova: "no quedarà així"

Carles Casanova, en declaracions a Anoiadiari, no vol intervenir més en la polèmica i s'ha limitat a dir que "estem valorant què fem. Està en mans dels nostres advocats". Lacònic, l'ex alcalde republicà comenta que "no quedarà així. No li sortiran gratuïtes aquestes declaracions. No pot ésser que escriguis afirmacions d'aquesta mena al teu bloc personal mitja hora abans d'acabar la campanya electoral".


20 Comentaris

P

Petit Pages

Òdena

1 de juny 2015.22:54h

Respondre

Yo creo que tanto la Ramona Vila Mensa, como el Pep Solé Vilanova, con un poco de verguenza tendrían que dimitir los dos. Los dos tienen mucho que esconder a demás de lo que ya se sabe.
El pueblo... Llegir més no los quiere, han demostrado no estar capacitados y las únicas cosas que han sabido hacer son las fiestas, pero la gente que han venido a las fiestas a Òdena han encontrado un pueblo de los llamados tercermundistas.
Hay quedar durante dos años licencias gratuitas de obras para que se puedan reparar las fachadas de las casas y que tenga dinero para hacerlo. En Òdena hay muchas cosas para hacer y que no se han hecho, eso si, que las fiestas no paren que traen mucha gente de fuera.
Fracasaron en el mercado de la antigua N- II y no se ha dicho el porque, quieren hacer un campeonato de no se que ni me quiero acordar, el campeonato que se tiene que hacer en Òdena es el que he dicho antes, dar facilidades a todos los propietarios para que arreglen sus casas por el exterior y con la cara limpia tendremos un pueblo para ”Imaginar y decidir juntos” y ”Un pueblo de calidad” no un pueblo del tercer mundo y que los ojos de los visitantes queden deslumbrados de nuestro pueblo.
Alcalde Guisado y compañía a trabajar se ha dicho.

j

josep baulida

òdena

28 de maig 2015.16:50h

Respondre

En aquestes eleccions els partits ens deien: ”Imagina’t Òdena, junts decidim”, “Òdena poble de qualitat”, “Pel que realment importa”.
Tot i que sé que els alcaldables tenen moltes... Llegir més més virtuts, només vull destacar-ne algunes a tall d’exemple. El Sr. P. Solé ha exhibit una alta capacitat de documentació i eficiència en la gestió. El Sr. C. Casanova ha tibat l’activitat esportiva i cultural del poble endavant des d’entitats, i el senyor F. Guisado ha demostrat vocació i efectivitat en el contacte de proximitat amb el ciutadà. Virtuts, totes elles, necessàries per fer avançar un poble.
Us imagineu que sabessin coordinar-se i que sabessin posar totes les seves capacitats positives al servei del poble?. O que a més de la seva aportació, procuressin donar espai a la resta de ciutadans per a que poguessin abocar alguna de les seves capacitats al poble?. Si això passés, encara que només fos una mica, les notícies serien unes altres i els comentaris serien d’agraïments. Aleshores podríem IMAGINAR i DECIDIR JUNTS el que REALMENT IMPORTA per un POBLE, ÒDENA, de QUALITAT. Utopia?, doncs és la que ens han venut en els eslògans electorals. Ara toca arromangar-se.

P

Poble del meu cor

Òdena

28 de maig 2015.23:26h

Amén.

M

Marti

òdena

28 de maig 2015.12:53h

Respondre

Tots dos han perdut, el Carles ja es sabia com era i ara ja sabem fins a on pot arribar en Pep Sole. La llista de Ciu, era molt fluixa els dos millors regidors no s’han tornat a presentar i pel... Llegir més que es comenta el candidat de Ciu havia de ser un altre. No entenc el funcionament del partit però jo m’ho faria arribar. Erc ja te el seu tope a Òdena i mentre continui Casonva encara anirán pitjor, en fi el que es curios ha guanyat a qui es donova per acabat, doncs be ara a l’oposició per no saber fer be les coses.

J

Juan

Sta Olga

28 de maig 2015.12:16h

Respondre

Per nosaltres millor tornem a tenir l’alcalde. No ha sigut necessari fer massa campanya. Divide i vencerás jajajajaja no ha sigut gens necessari. Ells solets ja han fet que el Guisado torni. I... Llegir més mentres els dos continuïn al capdavant dels partits no els votaré. A mi em va agradar el mandat d’ambdós. Tot hi que el Solé, no sigui una persona proxima al poble trobo que ho ha fet molt bé, s’ha inclinat bastant cap el seu barri, i en Carles també s’ha inclinat cap el seu Club.
4 anys més de PSOE.
Carles i Pep basta ja!

M

Montserrat

Igualada

28 de maig 2015.00:01h

Respondre

Penso que valdria la pena fer una reflexió sobre l’afer ERC- CiU o CiU-ERC, i és que el resultat final es que dos es barallen i un tercer guanya.

La gent d’Odena han demostrat estar farts... Llegir més de les baralles entre el Sr. Casanovas i el Sr. Pep Soler, i al final els ha donat l’esquena a tots dos. No se ni m’importa quin dels dos te la raó, però això de tirar-se els plats pel cap a quatre dies de les eleccions i a més a més fer-ho en públic i de la pitjor manera possible, no es gens edificant.

Per tant, com que la gent no es tonta, tots dos castigats de cara a la paret i a escriure 1.000 vegades: mira si en serè d’ase que quant havíem aconseguit tenir el govern del poble a les nostres mans, en lloc de treballar per millorar el seu futur solament hem estat capaços de barallar-nos com nens petits. Apa, a passar quatre anys de penitència i penediment per poder tornar-ho a provar si es que els respectius partits encara confien en ells, que ho dubto

O

Odunenc penedit

Oduna

28 de maig 2015.08:58h

Sra Montserrat....si mireu bé els resultats electorals, el poble ha donat l’esquena a qui, tots sabem, ha estat i ho segueix sent...una mala persona que ha fet la campanya més marrana i porca... Llegir més contra tots i TOTHOM ...que mai s’ha fet a Oduna ni la comarca per unes eleccions municipals.

A sigut ell qui ha perdut bous i esquelles....i molts vots i regidors....

miri d’adjudicar les culpes a qui les té i no embrutar els resultats d’altres formacions que han pujat i molt..tenint encara més confiança de molts odunencs i odunenques.

miri d’analitzar el per què el PSOE ha tret majoria absoluta??....doncs per que la mala persona al cap devant de CIU no té ni tindrá mai més el vot dels odunencs.

li demano que parli amb propietat. grácias

R

Resposta a Odu

29 de maig 2015.06:01h

Serà mala persona el Sr Solé o el Sr Carles per raó de si és o no és veritat el que Solé va dir.
Malauradament, ahir parlant amb un Odunenc hem deia que tots els indicis apunten que... Llegir més l’actual Alcalde pot tenir molta raó. No s’avanci, no sigui que s’hagi de penedir de nou. Cal esperar aconteixaments.

B

Bilòsof

La Pobla de Claramunt

27 de maig 2015.19:21h

Respondre

”Cuando la pobreza entra por la puerta, el amor salta por la ventana” (El Último de la Fila)

t

toni Convergent

igualada

27 de maig 2015.17:40h

Respondre

Sole, com totes les empreses que has tingut...... a l’aigua !!! També has enfonsat a Ciu a Odena i ara dius que has estat complice d’unes irregularitats que no has destapat fins ara ??????? Per... Llegir més que no ho feies abans??? Quins ........ons!!!!
Suposo que al no poder remenar les cireres i els € a Odena , deixaràs el barco i buscaras alguna altre entitat /empresa....etc a qui fer comulgar amb els teus ”valors”... que els agafin BEN CONFESATS.

J

Jepis

Igualada

27 de maig 2015.11:24h

Respondre

Llàstima de llengua llarga i boca grossa, quant s’escalfa! som esclaus de les nostres paraules!

M

Miquel Zenon

L'Espelt

27 de maig 2015.11:23h

Respondre

Algunes apreciacions a l’article:
1.- No van trencar el govern, ERC va ser expulsada del govern per CiU.
2.- Dietes injustificades, contractes de proveïdors. Només cal parlar amb Secretaria i... Llegir més Intervenció de l’Ajuntament i aportar documentació.
3.- Ajuts de transport escolar. Cal veure si les famílies receptores complien els requisits, documentació també.
4.- Fotocòpies per al Club de Futbol. Quants milers? No és un tema propi, és una entitat del poble. Si en un poble no es poden posar a disposició les eines de l’Ajuntament per ajudar les entitats..... així va acabar la relació de l’alcalde i la regidora amb les entitats.
5.- Subvencions al CE Òdena. Deuen haver estat pactades entre l’Equip de Govern i la Junta de l’entitat, oi? S’han aprovat al Ple? Estaven a pressupostos? S’ha complert? No és tema judicial si es subvenciona més aquí que a Santa Margalida de Buixalleu ni si a Sant Julià d’Oquesgrasses l’alcalde cobra menys que a Òdena. També sabem que la subvenció al futbol ha anat baixant en el transcurs d’aquests darrers 4 anys. Més “cara” surt la prova de bicicletes i no mou tanta canalla del poble (opinió).
6.- El programa electoral d’ERC deia que no es pactaria amb “Pep Solé i Ramona Vila” no pas amb CiU amb qui no existeix cap dificultat de diàleg (potser amb altres líders i resultats hagués estat possible un nou pacte). Crec que recordant l’expulsió de Govern i veient les darreres actituds dels regidors-candidats de CiU és entenedor. També cal recordar que el candidat de CiU a les autonòmiques Sr. Mas va signar davant notari un tema semblant (PP), suposo que llavors als regidors de CiU els va semblar coherent, oi?
7.- Consultes als veïns. Si ERC compleix o no el programa ja li passen comptes els veïns, com a CiU i a la resta de partits. Només cal llegir els resultat de diumenge passat per veure la valoració dels veïns respecte als diferent partits a Òdena.
8.- Bloc personal. És molt lleig (per no fer servir expressions més fortes) després de 4 anys de mandat i tota una campanya electoral llençar tota la brossa a mitja hora de la jornada de reflexió. Crec que ha estat una mesura desesperada basada en allò de “difama que alguna cosa queda”.
En resum, si hi ha irregularitats que es portin on s’han de portar però la majoria d’aquests temes només són “disgustos” producte del mal resultat de les eleccions. Si CiU hagués guanyat les eleccions no en sabríem res.
I un petit comentari, hauríem d’aprendre de la política anglesa i amb una pèrdua d’un 40% dels vots, potser caldria anar valorant canvis de lideratge.

a

ambdós cap a casa

29 de maig 2015.21:54h

1.- Expulsats: llegint el que havien escrit era el mínim que Ciu podia fer.
2.- Dietes injustificades i proveïdors: diuen que per Òdena això el Sr. Solé i equip ja ho havien dit abans. El... Llegir més Sr. Casanova ja va tenir un tema de telèfons que en qualsevol altre lloc l’hagués dimitit qui ho hagués fet. Ara que parli la justicia.
3.- Ajuts: és ben fet o mal fet; no hi ha volta de full.
4 i 5.- fotocòpies del fútbol : no sembla massa normal ser Alcalde i President de la associació del futbol, i anar fent fotocòpies sense demanar permís. Tanmateix tampoc es encertat donar-se subvencions directament. I cal veure si es cert o no el que es forçava o no a proveïdors a donat ajuts econòmics al Club. I si és donaven, amb diner vist o no vist?.
6.- a la gent de l’Espel no ens ha agradat gaire veure que un partit veta noms de persones del municipi. No es ni maco ni prudent. Hagués estat més lògic vetar al partit sense posar noms. Diuen veus properes que a els altres regidors de Ciu no els ha agradat la forma com Pep ho ha fet, però que en el fons i combreguen.
7.- Passar comptes el veïns: veien les persones que hi ha a Erc, lo integrades que estan amb les associacions, presidint el propi Sr. Carles l’associació del futbol, no sembla pas prou resultat. El de Ciu gran patacada. A l’Espel coneixem les maneres del Sr. Solé ; no se boniques.
8.- Bloc Personal: El Pep havia d’haver fet això fa molt de temps; no ho ha fet públic fins ara; en petits comitès ja ho havia dit abans.
Com bé diu en Zenón, que es portin on s’hagin de portar, i mentrestant en guisado manant.
I si fossin coherents ambdós haurien d’agafar els bártuls i anar cap a casa.
El Pep, ho diu molta gent, no ho ha fet malament, sobretot a l’Espelt. Te errors greus en les formes.

A

Albert

Òdena

27 de maig 2015.10:02h

Respondre

Anoia Diari, abans de redactar la notícia podríeu contrastar la informació? El que diu en Pep Solé no és cert, ERC no va dir que no pactaria amb CiU (quan ell, a més, afegeix paraules sobre la... Llegir més seva trajectòria com a un gran partit - això és demagògia); el primer punt d’ERC era: No pactarem amb Pep Solé i Ramona Vila al capdavant de cap llista. És el mateix? Siusplau, utilitzeu informació verídica i no el primer que us diu el quasi ja, ex-alcalde.

?

???

Òdena

27 de maig 2015.11:10h

Doncs... no veig que es presentessin al capdavant de cap altra llista... crec que sí, que és el mateix!

A

Albert

Òdena

27 de maig 2015.11:24h

Doncs et recomano que llegeixis altre cop el seu programa electoral o bé que no hi donguis interpretacions errònies. Ells no han dit pas que no pactin amb CiU, sinó que no ho fan amb dues persones... Llegir més (que aquestes siguin les de la llista, implica que tinguin problemes de manera intrínseca amb CiU? No.)

?

???

Òdena

27 de maig 2015.11:35h

Sí, sí, si ja t’entenc. Però francament, no veig que canviï gaire la cosa pensant en el que els odenencs votaven diumenge. ”No donarem suport a candidatures de partits on hi estiguin al... Llegir més capdavant en Pep Solé i la Ramona Vila”; ok, entès. Pep Solé i Ramona Vila estan al capdavant de CiU. Per tant no donaran suport a la candidatura de CiU. Segurament molta gent pactaria amb CiU al Congrés si no hi hagués el Duran, però resulta que hi ha el Duran. O votarien a alguns representants del PP si no fossin del PP, però resulta que són del PP.

A

Albert

Òdena

27 de maig 2015.12:58h

No canvia gaire, ja ho has dit, però de canviar, canvïa. En unes municipals, i més en un poble petit, s’acostuma a votar per les persones i, no tant, pel color del partit. Així doncs CiU s’ha... Llegir més vist afectat, però segur q en termes de qui encapçala la llista i no per quines són les seves bases de partit.

M

Montse

27 de maig 2015.07:57h

Respondre

Voleu dir que val la pena judicialitzar la política d’aquesta manera?

S

SI

27 de maig 2015.08:26h

Si estos estos fueran temas políticos no seria prudente, pero tratándose de temas que podrían conllevar actividades corruptas, eso ya es harina de otro costal. Sacar la corrupción a la luz... Llegir més siempre vale la pena. En sus manos está la verdad.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.