TORNAR

Pere Calbó proposa un front dels qui "volem un projecte comú amb Espanya"

Esmenta PSC, C’s i UDC en aquesta proposta de front

politica
Dimecres, 22 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Mentre el camp independentista s'organitza amb la llista Junts pel Sí, i en espera que es formalitzi la de la CUP, el diputat anoienc del PP Pere Calbó s'ofereix per ser a la butlleta de la seva formació. Manté que "fins que el comité electoral no s'hagi reunit, és aviat per parlar de ser a la llista".

Pere Calbó, diputat igualadí, és un dels grans actius del PP català. Després que des de fonts pròximes al partit s'hagi avançat que es confia encara en Alicia Sánchez-Camacho per encapçalar la candidatura pel 27-S, l'anoienc és una de les altres probables apostes electorals de la formació conservadora. Calbó afirma que "seria un privilegi estar altra vegada al Parlament, tot i que cal que el comité electoral ho decideixi". El popular també ha posat sobre la taula  respondre a la coalició Junts pel Sí, on s'inclouran les forces de matriu independentista amb l'excepció de la CUP, amb una plataforma on hi hauria "PSC, C's, PP i potser UDC". De fet, "Alícia Sánchez-Camacho ja s'ha ofert per fer un front comú pels qui volem un projecte compartit amb Espanya". Calbó afirma que "és un mite que no hi ha resposa a l'independentisme, aquesta seria una molt bona alternativa, mentre que a l'altra banda hi ha ambigüitat".

L'igualadí, en una sessió al ParlamentEl principal blanc de les crítiques de Calbó és Artur Mas i opina que la llista, amb Raül Romeva a davant i Pep Guardiola cloent-la, "li va molt bé", al president ,perquè "el salvarà de tenir uns resultats molt deficients". La llista del Junts pel Sí "només parla de noms i hi ha ideologies oposades i una desconfiança permanent". El diputat anoienc considera que "no serveix per gestionar serveis essencials els propers quatre anys, no hi ha gestors, és només una desfilada de noms. Com es lliga Romeva amb Mas? Volen salvar al president al marge de la legalitat europea i això afectarà la recuperació econòmica".

Nega que hi hagi greuges amb Catalunya, per bé que "cal millorar els serveis". Assenyala que "no s'ha pogut desplegar el finançament, que el 2009 Puigcercós deia que era un gran sistema, per la crisi econòmica. Sense recuperació no val per res". Així mateix, assegura que "un cop es comencin a notar els fruits de la recuperació, es podrà fer una oferta". 

Unió i Podemos

Pere Calbó posa en quarentena que hi hagi una impugnació del 27-S. Afirma que "el govern central no actuarà abans que hi hagi incompliments. L'obligació de l'Estat és fer complir la legalitat. El que és un frau és plantejar les eleccions com a plebiscitàries". Veu que els propers mesos es mantindrà la normalitat i recorda el cas del 9-N. 

Sobre UDC, el parlamentari no veu clara la seva postura: "sembla que no difereixin del Procés, només amb els 'tempos'. Diuen que s'ha de fer dialogant, però cal veure si l'objectiu final és el mateix". Recorda el cas de la vice-presidenta el 9-N, Joana Ortega, que "va estar a darrere de l'organització". No descarta acords amb UDC, tot i que "seran difícils". Cerquen, això sí, el mateix votant "de centre-dreta que aspira a una millora dels serveis de Catalunya".

Als col·lectius d'esquerra alternativa no independentistes, Calbó els retreu que vulguin "destruir la constitució del 78 que ha permès l'estat de dret. Té imperfeccions que cal millorar, però no així". Critica especialment la web que va obrir l'Ajuntament de Madrid (AM-PSM) de desmentiments i matisos de la premsa: "deien que serien diferents, però els està marxant l'aureòla. També ataquen les llibertats fonamentals".


5 Comentaris

m

mariona

22 de juliol 2015.17:16h

Respondre

Amb tants il·luminats, i tants mediocres, el Sr Calbo, es de lo millor que tenim, per molt que sigui del PP..
En una entrevista, feta per Sr J Cuadras, al Sr Calvo a mi particularment, amb va... Llegir més sorprendre gratament.
El Sr Calbo, respira seny, per tots el costats, una qualitat, que avui dia, costa mol de trobar.

J

Joan Giner "ITV - Gineret el Gris

Igualada

22 de juliol 2015.15:38h

Respondre

Vaig tenir l’ocasió de conéixer el Sr. Calbó quan era regidor de l’Ajuntament d’Igualada. Realment. Sr. Calbó posi un un ciri a Sant Crist... que si no el posen a la llista... qué fara?

a

antoni

igualada

22 de juliol 2015.10:46h

Respondre

per mi el Sr. Calbó ja pot seguir uns quants anys més, o almenys fins que tinguem la INDEPENDENCIA, gent com ell necessitem per estar ben segurs que no hi ha cap més camí que aquest.

i que no... Llegir més ens toquin l’Alícia tampoc, sobretot!!

M

Maria Ll.

Igualada

22 de juliol 2015.09:34h

Respondre

Aquest Sr. no ha entès res de res, es clar que a la llista de junts pel Si hi ha gent d’ideologies oposades, perquè del que es tracta ara és d’aconseguir allò que tots volem, els que opinen... Llegir més d’una manera i els que opinen d’un altre: la independència. Ja hi haurà temps desprès de triar la ideologia dels que han de dirigir la República Catalana.

En fi Sr. Calbo, vostè si vol vagi seguint el que li dicten des de Madrid, però ha de pensar que aquí n’hi ha moltes i molts que ja n’estem farts de pagar i obeir i ara sabem que tenim una oportunitat única que hem de saber aprofitar tots junts si volem deixar un país millor als nostres fills i nets

a

aaqualata

22 de juliol 2015.06:33h

Respondre

Sr. Calbó , dir que Catalunya NO és maltractada econòmicament i tampoc com a Poble pels governs de Madrid, es o mentir o se curt de mires.
En la Llista del SI no es parla de maneres de veure la... Llegir més societat catalana ( ni políticament, ni econòmicament, ni socialment), sinó que es tracte d’aconseguir a UNICA manera en la que es tindran els medis per poder tenir el millor país possible.
Un cop tinguem la llibertat que ens trenqui les manilles de les Espanyes ja caduques, serà el moment on els partits demòcrates, cadascú amb la seva ideologia, podran dir la seva.
Ara cal anar tots junts, ja que es es el que necessitem per tenir la llibertat que el futur ens demana.
No tenim por, ja que la llibertat no fa por.
La por és la que tenim ara, dia a dia, en ser ”robats” pels Governs com el del seu partit. En roben la cartera i ens volen robar l’ànima.
Un cop tinguem la Catalunya lliure dins Europa, vostè podrà concorre a les eleccions lliures per a implantar el seu model social i econòmic. I li asseguro que tindrà més mitjans que els que té fins ara si en resulta elegit pel Poble. No entenc com no ho veuen.
Visca Catalunya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.