TORNAR
PUBLICITAT

La Plaça d’Espanya serà la Plaça dels porcs?

L’Ajuntament no descarta canviar-li el nom però no ho considera urgent

politica
Dimecres, 12 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Recuperar el nom popular de la Plaça d’Espanya i sigui, oficialment, la plaça dels Porcs és una de les antigues reivindicacions d’Esquerra republicana de Catalunya a la ciutat. Ara que el partit nacionalista forma part de l’equip de govern, Joan Requesens, portaveu d’ERC, explica que en quatre anys hi ha molt temps per fer coses i afirma que, tot i que els agradaria prescindir de tota la simbologia que no correspon amb el seu model d’entendre el país, aquesta no és una de les urgències que té ara la ciutat.

Requesens afegeix que la plaça és coneguda per tothom com a Plaça dels Porcs: ‘Ni tant sols a google maps apareix com a plaça d’Espanya’ i afirma que el que fa el nom és la voluntat de la ciutadania. Tot i així, el republicà no descarta treballar perquè la Plaça d’Espanya perdi oficialment el seu nom a favor de ‘Plaça dels porcs’ tal com es coneix popularment.

Altre simbologia de la ciutat

Requesens explica que a Igualada encara resten elements simbòlics, com el mateix cas de la Plaça d’Espanya, que no corresponen amb el seu model d’entendre el país: ‘Encara hi ha guals en castellà o plaques franquistes en alguns edificis’. El regidor igualadí afirma que es pretén eliminar-los però matisa que no és un assumpte urgent del govern.


5 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

13 d'octubre 2011.17:37h

Respondre

Joan,

No n’hi ha proa en no agradar-te un partit polític per dir que els substitueixin per uns altres. I encara que com veig a tu no t’agrada ERC, creus que els del SI amb l’Ignasi Vic al... Llegir més davant ofereixen mes garanties?, han fet alguna proposta adequada i intel•ligent durant tot aquest temps?.

A més a més, fa poc temps hi va haver unes eleccions municipals a Igualada i ja vas veure l’acceptació que va tenir SI per part de la ciutadania i penso que amb el temps que ha passat, la deserció del Laporte i la actuació del grup al Parlament, ara encara traurien un resulta pitjor. De la CUP no opino ja que ni es va presentar a Igualada

J

Joan

Igualada

12 d'octubre 2011.22:51h

Respondre

Seria ridicul que ho fessin... déu no ho vulgui.Però com a mínim ERC exposa per fi alguna cosa de les seves idees perquè ara per ara només que han sigut els gossets de CiU. A les pròxims crec... Llegir més que si el sector independentista és intel·ligent aquests aniràn fora i entrarà SI o les CUP si es presentessin, perquè aquests no tenen res ni d’ independentistes ni d’ esquerres a Igualada...

M

Mònica

Igualada

12 d'octubre 2011.21:38h

Respondre

En cas que no ens posessim d’acord de quin nom posar-li, sempre se li poden posar els dos nom a l’hora: Plaça dels porcs d’Espanya, oi?

A

Angels

Anoia

12 d'octubre 2011.20:17h

Respondre

Canviar les plaques dels guals són responsabilitat de cada propietari dels aparcaments. Dir a aquests propietaris que el canvi no esdevindria cost algun, potser els animaríem a canviar-los i les... Llegir més plaques franquistes són responsabilitat de la comunitat de propietaris de l’edifici, crec. Un descompte en els seus importos potser també els animaria a treure’ls.

j

jaume ramentol esteban

igualada

12 d'octubre 2011.18:55h

Respondre

els xinesos diuen maique seria una estupida manera de sortir a tots el diaris del mon . si es aixo endevant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.