TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Cabrera aprova una moció que demana la dimissió de l'alcalde

Esquerra critica, entre d’altres, el projecte de la piscina del Castell

politica
Dimecres, 20 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El conflicte polític continua ben viu aquest mandat a Cabrera d'Anoia. El principal partit de l'oposició, ERC, ha emès un comunicat molt dur contra el govern després que s'aprovés una moció per exigir-ne la dimissió.

El grup municipal d'Units per Cabrera - ERC AM presentava en el ple d'aquest mes una moció al ple per votar la dimissió del govern que presideix Salustià Monteagudo, amb tres regidors socialistes i un de Veïns per Cabrera. Els republicans la justifiquen per "la mala gestió continuada dels recursos públics del municipi i la manca de transparència en les inversions i projectes". La moció va sumar la majoria, amb el suport dels regidors no adscrits José Peces i Francesc Cirera, però no és executable. El socialista podrà esgotar el seu mandat, ja que la normativa municipal impedeix que hi hagi una altra moció de censura en aquest mandat (fa dos anys, se'n va intentar fer una). 

Gorrea i Monteagudo, ara rivalsEl grup que presideix Jaume Gorrea considera la moció "és un fidel reflex de que aquest govern no compta amb el suport del municipi i que les seves accions i gestions són del tot dictatorials, sense tenir en compte ni la voluntat ni l'opinió de la gran majoria dels veïns de Cabrera". L'oposició enumera també com a greuges "el desmantellament del contracte ESE amb Fulton, que ha provocat un prejudici econòmic, manca de serveis i d'inversions, com el soterrament dels cables de l'enllumenat públic al Castell amb un cost aproximat de 400.000 euross, i pel qual aquest govern ha estat denunciat a l'oficina d'Anti-frau de la Generalitat de Catalunya".

En un comunicat, ERC acusa al govern de "no defensar la seva gestió i limitar-se a aixecar falsos testimonis sobre l'anterior mandat, mentint descaradament sense aportar cap tipus de prova". Critiquen també el projecte de la piscina del Castell, "aprofitant l'antiga estructura, en comptes de crear un projecte amb cara i ulls per aprofitar l'espai com cal" i que ha costat "130.000 euros però no ha passat pel ple, perquè s'ha fet amb modificacions pressupostàries". Opinen que "hi ha un munt de necessitats al municipi on aquests diners haguessin pogut ser invertits amb èxit".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.