TORNAR

El ple de Calaf insisteix en la creació de l'Alta Segarra davant el Govern

L’aprovació de la vegueria Penedès esperona la petició

politica
Divendres, 17 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El reconeixement "urgent i efectiu" de l'Alta Segarra com a comarca. Aquesta és la petició unànime del ple de Calaf després de l'aprovació de la vegueria del Penedès.

En darerr ple ordinari, el dilluns, l'Ajuntament de Calaf aprovava, unànimement, una moció per tal de reivindicar el reconeixement urgent de la comarca de l'Alta Segarra. La proposta, presentada pel grup municipal de Convergència i Unió, arriba després que el ple del Parlament de Catalunya aprovés, la setmana passada, la creació de la vegueria del Penedès. El canvi genera un nou problema per als vuit municipis de l'Alta Segarra, entre ells Calaf. Segueixen adscrits a l'àmbit de la Catalunya Central. Tal i com relata la moció aprovada, això provoca que aquestes poblacions quedin en el "llimb de la indefinició administrativa". 

La votació, durant el ple del dillunsJa fa quatre mesos el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció amb el mateix objectiu, però en no ser ateses les peticions i davant d'una contínua situació d'incertesa, els tres grups del ple de Calaf insisteixen en aquesta qüestió. Així, acorden instar al Parlament i a la Generalitat de Catalunya a iniciar els tràmits per fer efectiu el reconeixement "urgent i efectiu" de l'Alta Segarra. El segon acord fa referència a comunicar als diferents partits amb representació al Parlament de Catalunya la moció i reclamar el suport explícit al territori. També prenen l'acord de demanar "una reunió entre els representants municipals de les poblacions susceptibles de formar part de la nova comarca i el departament de Governació per trobar una solució definitiva". El quart acord té la voluntat de traslladar la moció als municipis signants de l'Alta Segarra perquè s'hi puguin adherir. 

El cinquè dels acords estableix la voluntat de fer-ne difusió alhora que es vol iniciar una campanya informativa en la que s'expliquin els avantatges i inconvenients d'esdevenir comarca, perquè, arribat el moment, els ciutadans puguin decidir amb la màxima informació possible.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.