TORNAR

El ple calafí aprova la modificació dels pressupostos rebutjada el juliol

El consistori vota, entre d’altres, la dissolució de la Societat Municipal d’Habitatge

politica
Dijous, 27 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Comptant amb el suport alternatiu, segons en quins punts, dels partits de l'oposició, el govern de Junts per Calaf va poder aprovar els vuit punts del darrer ple. El més important, una modificació de pressupost per poder afrontar un augment de sou als treballadors municipals.

Aquest dilluns, el govern calafí va poder aprovar les diferents propostes que tenia a l'ordre del dia del ple. Entre aquestes, cal destacar la modificació del pressupost per poder afrontar l'augment de sou dels treballadors municipals de l'1,5% corresponent a l'IPC, la dissolució de la Societat Municipal de l'Habitatge i la millora i pavimentació del carrer de Pius Forn.

El ple calafí d'aquest mesEl punt més debatut va ser el de l'augment del sou dels treballadors. L'equip de govern va tornar a portar al ple la mateixa proposta de modificació del pressupost que tant GIC-VV com CiU havien rebutjat en el ple de juliol. Mentre CiU va mantenir el vot en contra, GIC-VV va canviar el sentit i hi va votar a favor.

En canvi, les aliances van ser diferents en la dissolució de la Societat Municipal de l'Habitatge, que es va aprovar amb 8 vots a favor de JxC-AM i CiU i 3 en contra de GIC-VV. Tot i que aquesta societat estava inactiva des de l'any 2012, el ministeri d'Hisenda havia comunicat el maig que suspenia el pagament dels tributs de l'Estat perquè la societat no constava com a dissolta en el Registre Mercantil. L'acord de dilluns permetrà recuperar aquests ingressos suspesos, que pugen a gairebé 300.000 euros.

La mateixa combinació de vots va permetre aprovar el punt corresponent a la modificació de crèdit per afrontar la millora i pavimentació del carrer de Pius Forn. Hi van votar a favor JxC – AM i CiU, mentre que GIC – VV hi van votar en contra. Es tracta d'una obra subvencionada per la Diputació de Barcelona. Les millores consistiran en ordenar els passos de vianants i elevar-ne dos. El compte general de l'exercici 2017 es va aprovar amb els 5 vots favorables de JxC-AM, 3 abstencions de CiU i 3 contraris de GIC-VV.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.