TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Capellades aprova una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics

El govern capelladí i l’oposició voten a favor també de crear un servei públic municipal d’allotjament social

politica
Dissabte, 8 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la sessió plenària de l'Ajuntament de Capellades del novembre, la setmana passada, es debatia una moció que reclamava l'alliberament dels presos polítics. La moció va ser aprovada per 11 dels 13 representants. També va prosperar el canvi de representants a la Llar d'Infants Els Vailets i una modificació de crèdit.

El ple de Capellades va aprovar en la seva darrera sessió una moció a favor de l'absolució dels presos polítics catalans. El text el presentaven VdC-CUP, ERC i PdeCAT: es va acordar rebutjar les penes que es demanen per als inculpats, exigir l'absolució de tots els encausats, denunciar la no separació de poders o demanar la llibertat dels presos. Els tres partits polítics que van presentar la moció va donar vot favorable, però el PSC va fer-ho en contra, afirmant que "les circumstàncies actuals dificulten la normalització política a Catalunya".

El govern també va donar compte dels darrers decrets d'alcaldia, es va aprovar el canvi de representants en la junta de govern de la llar d'infants Vailets i es va fer una modificació de crèdit. Un dels punts més destacats de l'ordre del dia va ser l'aprovació inicial de la creació del servei públic municipal d'allotjament social temporal per a persones en situació de vulnerabilitat social o pels supòsits d'emergència social.

La regidora d'Habitatge, Adela Morera, explicava que "la nostra voluntat ha estat donar-li vida a un habitatge de titularitat municipal que estava en desús. Hem fet un reglament, amb l'assessorament d'un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, on es regula l'ús i les condicions. Tot i ser un recurs puntual, en funció de la renda s'haurà de pagar una quota de lloguer o de subministraments externs". Tots els grups van valorar positivament l'aprovació d'aquest nou servei públic, votant-hi a favor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.