TORNAR

El primer ple ciutadà aplega un centenar d'assistents a la Pobla

L’oposició ha plantejat una altra convocatòria de sessió alternativa la propera tardor

politica
Divendres, 17 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'oposició de la Pobla ja ha celebrat el primer dels dos plens ciutadans que farà aquest exercici com a resposta a la supressió de la periodicitat bimensual de les sessions per part del govern. El ple d'aquest març va tractar aspectes com els camins, les vies blaves o la transparència de l'administració.

El primer "ple ciutadà" de la Pobla de Claramunt es va desenvolupar la setmana passada amb total normalitat. En el balanç que n'han fet els organitzadors, manifesten que "tot i els entrebancs previs a la seva celebració, amb la negació de cessió d'un espai adequat per tal de poder celebrar aquest acte per part de l'ajuntament, ha estat un èxit". Més d'un centenar de persones van participar en aquesta reunió veïnal.

Els regidors de l'oposició, a la plaça amb l'edifici consistorial a darrereLa sessió va comptar amb la presència dels regidors/regidores de Participa #volemunapoblamillor, Junts per la Pobla-CP i ERC-AM i l'absència dels regidors de CiU (actual equip de govern i alcalde). A la plaça de l'Ajuntament amb l'edifici del consistori com a teló de fons, es va iniciar el ple amb la lectura d'una introducció: "Els plens ciutadans és fer política amb vosaltres, els pobletans i poblatanes i no per vosaltres des de dins l'ajuntament".

El primer regidor en presentar la seva proposta va ser Albert Duran d'ERC-AM, que va presentar una moció en la qual s'instava a iniciar el projecte "Camins de Poble", amb la creació d'una comissió d'elaboració del projecte i uns terminis d'execució. Va continuar Frederic Marí de Junts per la Pobla-CP, que va proposar un traçat alternatiu al pas per la Pobla de la Via Blava, projectada des de la Mancomunitat de la Conca d' Òdena i la Diputació de Barcelona; i per finalitzar la part executiva del ple, on es va presentar una moció a favor d'una major informació, transparència i eficiència econòmica en la contractació menor per part del regidor de Participa#volemunaponblamillor, Antoni Mabras. Tots els punts van ser comentats pels regidors presents i el públic. Es van aprovar per unanimitat.

Finalment, va venir la participació del públic amb temes o preguntes del municipi, entre els quals van sortir el transport públic del barri de les Garrigues, la titularitat de camins, la falta d'execució d'obres per part de l'ajuntament... temes de denúncia i reflexió per part de tots els assistents. El Ple va finalitzar abans de les 8 del vespre. La propera sessió, el mes de setembre o octubre. 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.