TORNAR

Un ple extraordinari urgent a Vilanova acaba amb la intervenció de la policia

Els valors cadastrals d’Igualada posen en alerta Vilanova del Camí

politica
Dijous, 4 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple extraordinari urgent convocat ahir al vespre per l’equip de govern de Vilanova del Camí per aprovar una moció sobre els valors cadastrals del 2007 ha molestat a l’oposició. Els 5 grups han coincidit a destacar la no-urgència d’un tema que es va fer malament fa 2 anys, la revisió cadastral, i han demanat al govern deixar-ho sobre la taula per estudiar-ho i treballar-ho millor, conjuntament tot el consistori. L’equip de govern s’hi ha negat. El ple, ha acabat amb l’expulsió d’un regidor d’IPV per ordre de l’alcalde que li havia demanat repetidament que callés.

El portaveu d'IPV ha estat expulsat de la sessió plenària

Majoria i oposició s'enfronten al Ple pel Cadastre

Acusacions i retrets de tota mena s’han sentit en el ple extraordinari d’aquest dimecres. L’equip de govern ha presentat una moció, com a urgent, que instava a la Gerència del Cadastre, en vistes als valors que s’han revisat per Igualada, a fer una nova ponència de Valors per Vilanova.

Tot i que en la junta de govern prèvia a la sessió tots els grups de l’oposició havien manifestat a l’alcalde la voluntat de deixar el tema sobre a taula per poder estudiar la millor manera de fer força i portar el tema davant la Gerència del Cadastre (que no fa revisions dels valors a menys de 5 anys de la darrera), el govern, essent la majoria ho ha fet tirar endavant.

Tant el grup municipal del PP, de CiU, Imma Gonzàlez (que va abandonar les files de Ciutadans però manté l’acta), ERC com IPV han coincidit a destacar que aquest tema no era urgent per fer un ple d’aquestes característiques quan ‘és un error i una patinada de l’any 2007, quan l’equip de govern va acceptar uns valors massa elevats que tota l’oposició va criticar’. En aquest sentit un per un els regidors de l’oposició han brindat la mà a l’equip de govern per treballar en aquest sentit i poder canviar les elevades quantitats que paguen els ciutadans, i que s’han posat de manifest amb la ponència de valors que la Gerència del Cadastre està fent per Igualada. La voluntat de treballar plegats passava per desconvocar el ple i treballar-ho juntament amb juristes, però el govern ho ha portat a votació.

En el torn de rèpliques, els diferents grups han reiterat que el 2007 ja van posar de manifest que els valors eren molt alts; així mateix IPV i Imma Gonzàlez han acusat al govern de presentar aquesta moció a tres dies de les eleccions europees amb una finalitat política de guanyar vots.

Acabats els torns de paraula de cadascun dels regidors, i quan es procedia a la votació, el portaveu d’Independents ha seguit intervenint en la discussió, i l’alcalde li ha demanat que callés, avisant-lo que a la tercera el faria fora del ple. Cividanes, que ho ha qualificat d’abús de l’autoritat de l’alcalde, ha estat desallotjat per la policia; els altres dos regidors del mateix grup han abandonat la sala , i la moció ha prosperat amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i ICV) i el regidor de CiU.

S’allarga l’exposició de la ponència de Valors per Igualada

D’altra banda recordar que el període d’exposició pública, que es va iniciar el dia 25 i s’havia de finalitzar aquesta mateixa setmana, ha estat allargat fins el dia 8 per donar mes facilitats donat que els dissabtes la Gerència del Cadastre a la Trevessera de Gràcia no esta oberta, tot i que el dissabte es laborable a efectes administratius. El que finalitza el dia 8 és l’ admissió d’al•legacions i proves prèviament a la resolució del expedient, en aquest cas, la aprovació per part del Director General del Cadastre


5 Comentaris

X

Xavier Bermúdez

Vilanova del Camí

5 de juny 2009.20:30h

Respondre

Convido a tothom que vulgui conéixer el nivell del Consistori a que assisteixi als Plens. Possiblement, i nosaltres els primers, no donem la talla que hauríem de cara a la ciutadania, però que no... Llegir més es dubti de l’esforç i ganes de contribuïr per part de tothom. I hi insisteixo, TOTHOM.

J

Juan Manuel Cividanes Alonso

IPV-VV

5 de juny 2009.14:03h

Respondre

Hola a tots,
Com a perjudicat per l’expulsió ”autoritària” i ”il·legal” del Sr. Alcalde he de manifestar:
Que durant tota la meva vida política, mai (i motius hem tingut) s’ha faltat... Llegir més al respecte a cap regidor, mai s’ha alterat l’ordre plenari i sempre s’ha mostrar un total respecte a la institució.
L’Alcalde fen us del seu ”poder” autoritari i amb incompliment flagrantment del ROF (Reglament d’Organització i Funcionament Local) articles 92.1, 94.1 i 95.1, amb una Secretaria Accidental present el Ple, que en cap moment el va informar que estava extralimitant-se i incomplint l’ordenament jurídic, expulsant a un regidor i Cap de l’Oposició sense cap base legal i sense cap motiu.
Aquest regidor a exigit per escrit explicacions al Alcalde i Secretaria Accidental, degut a l’expulsió il·legal i del Ple en un total abús de les seves atribucions i un flagrant maltracta i acte antidemocràtic.
Durant el debat només es va cridar un sol cop a l’ordre al Sr. Cividanes i es va realitzar igualment incomplint el ROF, ja que el grup IPV_VV exigia el seu dret de replica en un segon torn i a la vegada replica per al·lusions de l’únic punt de debat al Ple.

Però el tema del Cadastre, i durant el debat, va quedar clar que l’equip de govern no havia fet cap tipus d’actuació durant els últims 2 anys davant del cadastre, que a més la revisió Cadastral va ser per sol.licitud per ESCRIT DEL SR. ALCALDE ABANS DE LES ELECCIONES MUNICIPALS, que no va informa a cap grup ni abans ni desprès de les eleccions, motiu pel qual cap grup i ciutadà de Vilanova no va poder impugnar la aprovació definitiva de la ponència de Vilanova, perquè la mateixa va entrar en vigor el mes d’octubre de 2007 (30 dies desprès de la seva publicació), i la primera informació rebuda va ser en Junta de Portaveus el desembre de 2007. NINGÚ TENIA TEMPS DE FER RES.
Perquè es va demostrar que els únics grups que vam presentar més de 1.500 al·legacions juntament amb els veïns van ser IPV i PP. Perquè sempre hem mantingut que els valors de Vilanova són superiors a 4 vegades els que toquen. Perquè som els únics que ens hem desplaçat a Barcelona per exigir la baixa del Cadastre. Perquè vam fer una manifestació exigint la baixada. Perquè sempre hem continuat treballen amb els companys d’Odena per baixar el Cadastre abusiu que ens imposat. Des d’aquí els vull animar a redoblar els esforços i donar les gràcies per la seva ajuda i col·laboració durant aquest 2 anys de travessia pel desert.
I perquè la moció que ha presentat el PSC i IC-Verds amb el vot favorable de CIU, no te ni caps ni peus, i es únicament per tapar boques. Per això avui dia 5 de juny de 2009, hem presentat un PLE EXTRAORDINARI, que es celebrarà aquest mes de Juny, amb 4 punts:
- Baixa temporal del coeficient municipal del 0,86 actual al 0,40. Suposarà la baixa del 50 % del rebut per l’any 2.010, aquesta és una sol.lució temporal, fins obtenir la baixa real dels valors cadastrals. I serà una solució municipal que durarà fins obtenir la BAIXA DELS VALORS CADASTRALS DE VILANOVA. Aquesta es una mesura que està en mans de l’equip de govern i no te res a veure amb el Cadastre.
- Reunió urgent de tots el regidors amb el Director General del Cadastre a Barcelona i si és necessari de Madrid, per exigir públicament i personalment una explicació del greuge fet a Vilanova i la immediata baixada dels valors cadastrals a preus INFERIORS als d’Igualada, nosaltres no som capital, ni tenim els mateixos serveis: Hospital, Mossos, Bombers, Pediatre, etc...
- Obertura d’una partida pressupostaria d’estalvi per RETORNAR els imports cobrats de més els veïns de Vilanova, els anys 2009 i 2008, i els que puguin venir si el tema s’allarga per culpa del PSC-IC-Verds.
- Creació d’una comissió municipal del cadastre, amb JURISTES I TECNICS MUNICIPALS, per estudiar les accions JUDICIALS a utilitzar si el Director General del Cadastre no es compromet a baixar els valors cadastrals de Vilanova del Camí.

Aquestes propostes i solucions, entre d’altres, ja es van comunicar a l’Equip de Govern del PSC, IC-Verds, i CIU el més de gener de 2008 amb registre d’entrada, molt abans del famós ple de la cassolada i de la manifestació.

Moltes gràcies per la vostra atenció.
Podeu obtenir més informació en independientes.net/


N

Neptunià

Planeta Neptú

4 de juny 2009.12:04h

Respondre

Vilanova és el poble menys democràtic que conec. Jo crec en la democràcia però de vegades sembla que no existeixi. A veure, si segons es diu fa anys es va demanar la modificació del tema del... Llegir més cadastre (i si no recordo malament una manifestació que es va fer, una cassolada...), i ara els veïns ja han pagat dos rebuts (perquè ahir era si no m’equivoco l’últim dia de pagament de l’IBI)... perquè córrer tant? Doncs potser tenen raó aquells que pensen que pel tema electoral. Pel que fa a l’expulsió d’un dels membres del consistori... a qui hem de creure? quants cops se li va avisar? la policia el va treure? això està gravat a cap lloc on es pugui veure? O ens hem de creure la versió de l’Ajuntament? Jo he anat alguns cops i el que he pogut veure és que l’Alcalde no dona la paraula o talla molts cops a membres de l’oposició per a que no pugin parlar ni explicar-se. A qui haurien d’expulsar? Ara ho tinc molt clar, en aquestes eleccions ni a uns ni a altres, em sembla que votaré en blanc, nul o, si més no, votaré pel planeta Neptú.

Salut a tothom.

P

Pere P

Igualada

4 de juny 2009.08:58h

Respondre

Quina vergonya de polítics ! Han hagut d’esperar dos anys per adonar-se’n ?? Despres ens estranya que el país vagi de la manera que va!

n

nug

vilanova del cami

4 de juny 2009.08:43h

Respondre

quina vergonya que donem a la comarca. Potser caldria un canvi a l’alcaldia, per higiene politica mes que res, però qui? tampoc hi ha nivell a l’oposició. estic trist.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.