TORNAR
PUBLICITAT

El ple d'Igualada vota demanar la retirada del logo del Campus

Fricció també entre el govern i la CUP sobre el fons de solidaritat d’Aigua de Rigat

politica
Dijous, 30 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

En la sessió plenària de dimarts, a Igualada, va prosperar la moció de la CUP per demanar la retirada del logotip del Campus Universitari. Esquerra i Socialistes d'Igualada van fer costat a la proposta, mentre que la resta de grups es va abstenir.

La polèmica pel logotip del Campus Universitari, que Anoiadiari va donar a conèixer fa unes setmanes, ha arribat al ple d'Igualada. La CUP va presentar una moció aquest dimarts per la substitució de l'emblema que MG Comunicació va fer per les instal·lacions i que presenta trets idèntics al logotip d'un projecte fet a Bèlgica l'any 2010. Albert Mateu, representant de la CUP, manifestava que "la ciutadania ha pogut contrastar que el logotip respon a un plagi" i la moció demanava que "es canviï el logo" a partir d'un concurs obert i que l'alcalde traslladi al Consorci de l'Escola Tècnica (CETI) la decisió. La moció va tenir el suport també dels republicans i els socialistes i va prosperar, ja que totes les altres forces van abstenir-se.

Josep Maria Palau, d'Esquerra, va comentar que "votem a favor. Sembla obvi que no s'ha fet bé l'elaboració del logotip i estaria bé treure'ns de sobre el dubte. Cal que el ceti ho canviï". Per part del govern, Àngels Chacón exposava que "Regout (el dissenyador belga) diu que és plagi, MG no. Cal aplicar la presumpció d'innocència. No som ni jutge ni perit per pronunciar-nos". La primera tinent d'alcalde va remarcar que el CETI té entitat jurídica pròpia, on la Generalitat té dos representants, la UPC dos més i l'Ajuntament un. Ara, segons la moció, es traslladarà la resolució al Consorci. 

Enfrontament pel fons de solidaritat d'Aigua de Rigat

El govern i les forces d'esquerra també es van enfrontar pel fons solidari d'Aigua de Rigat. La subministradora té constituït un fons d'ajuda per als seus clients "que es troben en determinades situacions de caràcter econòmic precari". El ple va aprovar el conveni per l'accés a aquests fons, però la CUP es va significar especialment en la crítica a la dotació. Xifrada en 3.000 euros, Mateu va atacar al govern i va posar la comparativa amb Sant Pere de Ribes, "ciutat amb 29.000 habitants i que per aquest concepte ha provisionat desenes de milers d'euros". Carme Riera, quarta tinent d'alcalde, va replicar a la CUP que el fons i la quantitat no són les úniques que es destinaran per aquesta finalitat, i que hi poden haver altres línies d'ajuts a les famílies i col·lectius desafavorits per facilitar el pagament dels subministraments. L'esquerra independentista considera que, en tot cas, el volum de facturació de Rigat fa que la quantitat sigui minsa. Decidim Igualada i Esquerra també van formular objeccions en aquest punt.


5 Comentaris

A

Alba

Igualada

2 d'agost 2015.13:51h

Respondre

Totalment d’acord Susana i Maria, a Igualada tenim altres problemes més greus com per perdre el temps i perdre més diners. I més, si l’empresa Belga no facap denuncia, segur que sinó ho fa... Llegir més és perquè no es ben segur que sigui un plagi.
És trist que a Igualada sempre hi hagi emveja, es vulgui fer mal als altres, i mai es pensi anar units, tenim una ciutat rica, uns actius, uns recursos, unes persones...que integren la nostra ciutat i que pot ser hauriem de plantejar /proposar com podem treure profit de tot el que tenim i com el podem promocionar i atraure oportunitats per tots nosaltres. No intentar ensorrar grans projectes d’ara i de futur com el campus universitari.
Senyors polítics, igualadins... Nem junts per tot el que ens emvolta, i quan vinguin les eleccions ja podeu fer campanya, o buscar com fer mal a l’opocició, ara no, ara toca treballar i fer país.
Estimo a Igualada, a tot el que viu i treballa per la nostra ciutat.
Apa bona nit i tapat.

A

Anna

2 d'agost 2015.17:14h

Alba tens raó, el que passa és que hi ha gent a qui li agrada que les coses a la ciutat vagin malament. Només cal veure com comenten les notícies dels temes negatius per la ciutat, però en canvi... Llegir més estan calladets quan es tracta de temes positius.

F

Ferran

Igualada

30 de juliol 2015.13:19h

Respondre

Maria, Susana, heu llegit la noticia sencera?

S

Susana

Igualada

30 de juliol 2015.11:33h

Respondre

Això és el que més preocupa als nostres polítics? I a sobre, una cosa sobre la qual no hi ha cap prova, no hi ha cap denúncia, no hi ha cap decisió judicial... Una pena perdre el temps i els... Llegir més diners amb aquests temes. Potser s’assembla o és casi igual, però de coincidències el món n’està ple...i de gent que vol el mal pels altres també.

m

maria

Ig

30 de juliol 2015.11:07h

Respondre

Sembla que avui dia, els partits polítics, no tinguin altre feina que marejar la perdiu. Anar en contra, fer-ho diferent, criticar, tot menys anar junts i fer feina i... passar de minuciositats!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.