TORNAR

El ple d'Òdena aprova el cartipàs amb dues dedicacions completes

El govern de Fem Òdena no tindrà càrrecs de confiança

politica
Divendres, 26 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada tenia lloc el ple del cartipàs de l'Ajuntament d'Òdena. El govern va assolir l'aprovació d'aquest punt que significarà "gairebé un 29% menys de despesa en els càrrecs electes".

El govern d'Òdena ha aconseguit l'aprovació via ple del cartipàs, amb la dedicació a jornada completa de l'alcaldessa, Maria Sayavera i Seuba i de la regidora Alba Gallardo i Sola, qui serà la coordinadora de totes les àrees del Departament de Serveis a les Persones. Sayavera serà responsable de les carteres de Seguretat Ciutadana, Secretaria, Comunicació, Protocol, Règim Intern i Relacions Institucionals.

La sessió plenària va tenir lloc la setmana passadaRaül Galán i Santano tindrà les funcions de primer tinent d'alcalde i regidor d'Intervenció, Hisenda, Recursos Humans, Promoció Econòmica, Administració Electrònica i Gestió Patrimonial, àrees del Departament Econòmic, a més de ser el regidor d'Urbanisme, àrea del Departament de Serveis Territorials. La regidora Alba Gallardo i Sola serà la responsable de Benestar Social, Gent Gran, Educació, Biblioteca, Polítiques d'Igualtat, Infància i Joventut, així com la coordinadora de tot el Departament de Serveis a les Persones, mentre la segona tinent d'alcalde serà la regidora Vanessa Garcia Ribera, responsable de Cooperació i Agermanament, Habitatge, Salut, Cultura i Festes, Arxiu i Participació Ciutadana. Pepe Copoví i Robles serà el tercer tinent d'alcalde i regidor de Via Pública i Manteniment, Parcs i Jardins, Cementiri, Camins i Món Rural i Esports.

Fem Òdena ha organitzat les àrees de servei de l'Ajuntament en tres grans departaments: el Departament de Serveis a les Persones, el Departament de Serveis Territorials i el Departament Econòmic. Cadascun d'aquestes departaments tindran dos regidors referents, malgrat l'organització abans exposada, per tal de treballar d'una manera transversal i fomentant la tasca en equip.

Pel que fa a les dotacions econòmiques dels dos càrrecs amb dedicació completa de 37,5 hores a la setmana, són de 31.500 euros bruts anual per al'alcaldessa i de 31.134,35 euros bruts anual per a la regidora del Departament de Serveis a les Persones. També es va aprovar l'assignació econòmica als regidors per assistència als òrgans col·legiats. 

La resta de regidors i regidores doncs no tindran dedicació exclusiva ni parcial. Pel que fa al règim d'indemnitzacions aquestes seran: 320 euros regidor/a per a l'assistència a la comissió de treball de l'equip de govern; 120 euros regidor/a per reunió de Junta de Govern; 74,32 euros regidor/a per Comissió Informativa; 74,32 euros regidor/a per assistència a Plens, 110€ regidor/a per Junta de Portaveus. Establint aquestes assignacions, a més de la reducció de dedicacions parcials i/o exclusives, així com la no contractació de càrrecs de confiança, permeten un estalvi absolut de 54.429,29 euros respecte el govern anterior, el que suposa un 28,98% menys.

El govern va presentar al plenari la proposta retributiva destacant "la seva homologació amb les retribucions operatives a d'altres ajuntaments del territori de característiques similars a Òdena". Sayavera va indicar que s'havia fet "un esforç significatiu per reduir la despesa en aquest àmbit, tot potenciant les dues àrees que han de suportar treballs de referència bàsica per al municipi com són l'àrea de serveis a les persones i la pròpia alcaldia i per això l'adscripció en règim de dedicació plena, sense designació específica de personal eventual a incorporar-se".

Un altre canvi serà que durant aquest nou mandat els plens ordinaris passaran a celebrar-se els primers dijous de mes a les 7 i tindran caràcter mensual, i no bimensual com s'havia realitzat els últims quatre anys. La Junta de Govern Local es farà el primer i tercer dijous de cada mes i la Comissió Informativa, també tindrà lloc els dijous previs a la setmana que hi ha convocat ple.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.