TORNAR

El ple d'Òdena aprova la moció contra el macropolígon

La majoria del ple i les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos refermen la seva oposició ”a que es faci un polígon del no-res”

politica
Divendres, 6 setembre 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El vot dels cinc regidors de Fem Òdena sumat al del representant d'Òdena a Fons-Avancem va permetre aprovar al ple odenenc la moció presentada per Unió de Pagesos i Per la Conca, contrària al macropolígon. Les entitats promotores celebren un acord "per a un futur equilibrat i viu".

Aquest dijous, l'Ajuntament d'Òdena aprovava la moció a favor de preservar l'espai agroforestal de Can Morera. D'aquesta manera es rebutja la creació d'un macropolígon a la zona. La proposta, presentada per Fem Òdena i Òdena a Fons-Avancem, segons l'ACN, va comptar al ple amb el suport de sis dels onze regidors del govern municipal. Ara, el proper pas, segons l'alcaldessa Maria Sayavera (Fem Òdena), serà traslladar la negativa al Departament de Territori de la Generalitat que està treballant en el Pla Director Urbanístic (PDU). Amb motiu del ple, Unió de Pagesos, contraris al macropolígon, va fer una concentració de tractors a les portes de l'Ajuntament.

La concentració de tractors FOTO: ACNEs tracta d'una moció consensuada amb l'associació Per La Conca i Unió de Pagesos, que prèviament al ple municipal feien una concentració a favor de la seva aprovació a les portes de l'Ajuntament. El text, introduït a última hora en l'ordre del dia i amb caràcter d'urgència, insta al Departament de Territori, que en aquests moments està elaborant el Pla Director Urbanístic (PDU) per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena, a "preservar el sòl actualment no urbanitzat, eliminant la creació de nous nuclis i preveient creixements urbanístics en continuïtat a trames ja urbanitzades". Principalment, afegeix el text, s'insta als redactors d'aquesta planificació a eliminar la previsió de nou sòl industrial i/o residencial a dins el mosaic agro-forestal que inclou Can Morera i el Pla dels Ametllers.

La moció remarca que, més de vuit anys després del primer planejament, "a hores d'ara no s'ha pogut consolidar cap projecte empresarial creïble que justifiqui un nou polígon". El text era refusat pel principal grup de l'oposició, el PSC, que fins aquestes darreres municipals governava a Òdena. L'exalcalde i actual portaveu, Francisco Guisado, lamentava que la proposta s'hagi "introduït a última hora, a banda de recordar que no és competència municipal la decisió de crear o no el macropolígon".

Per la seva part, tant l'alcaldessa, Maria Sayavera, com el regidor d'Òdena a Fons, Andreu Garcia, manifestaven que ja en campanya es van mostrar contraris a la creació del polígon. "Més que oposar-nos el que demanem és que l'ordenament urbanístic contempli un creixement a partir de la urbanització dels polígons ja existents i no creant-ne de nous com s'està proposant a Can Morera i el Pla dels Ametllers", segons Sayavera. Per la seva part Garcia, tot i reconèixer que hauria preferit fer un debat previ ciutadà i no entrar la moció d'urgència, insistia que "no és necessari", posant com a exemple l'existència de polígons buits a la comarca. La proposta es va aprovar amb el vot favorable dels sis regidors i entre un gran aplaudiment dels assistents, que han omplert la sala de plens. Tant des d'Unió de Pagesos, el coordinador comarcal, Joan Vidal, ho celebrava com també els membres de Per la Conca. El seu portaveu, Josep Baulida, afirma que es tracta d'un dels objectius que s'havia marcat l'entitat. Ara, "queda palès que Òdena és contrària". Ara comunicaran la decisió tant al Departament de Territori com a la resta d'agents implicats en el projecte, entre els quals hi ha el Consell Comarcal de l'Anoia, la Mancomunitat de Municipis de la Conca d'Òdena, i l'Agència ACCIÓ del Departament d'Empresa i Coneixement.


1 Comentaris

D

David

6 de setembre 2019.13:58h

Respondre

Felicitats! Tard o d’hora s’havia de veure que tot això feia pudor!
Sap greu sr.Singla!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.