TORNAR

El ple de Vallbona consuma el canvi i Maribel Ferrer promet transversalitat

La socialista critica a Esquerra perquè ”no han sabut pactar”

politica
Dimarts, 31 maig 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Cinc alcaldes ha tingut Vallbona d'Anoia en dos anys. El ple de la vila votava dilluns al migdia  Maria Isabel Ferrer Bosch, del PSC, que desbanca Joan Garcia, d'Esquerra. Ferrer, nascuda a Vallbona, està casada i té una filla. Treballa en un departament comercial.

Amb el suport de CiU i Veïns amb Veu, la socialista Maria Isabel Ferrer es convertia aquest dilluns en alcaldessa de Vallbona d'Anoia. La moció de censura votada permet acabar amb el mandat de quasi onze mesos de Joan Garcia Semitiel (ERC) i entronitzar de nou a un socialista. La tercera persona del partit que ostenta la vara en dos anys, després de Romà Casanova (que el 2014 el va cedir en virtut del pacte amb CiU a Raül Parramon) i Eudald Planella (que en minoria, el juliol del 2015, va cedir el pas a Esquerra). Ferrer ha unit el seu vot i el de dos regidors socalistes més el de Pere Massagué, de la llista de CiU, i Paco Corral, de VV. En els propers dies es tractarà com queda el cartipàs. En principi, aquests dos socis es quedaran amb les tinences d'alcaldia. L'alcaldessa promet obrir el govern també a les propostes d'ERC.

Ferrer ha replicat, en declaracions a Anoiadiari, als retrets d'ERC sobre la necessitat de fer una moció. La nova alcaldessa manifesta que els republicans "no han sabut negociar per a arribar a un acord permanent, malgrat que nosaltres ens hi vam oferir. Consta a les actes del ple". Afirma que "molt del que diuen, com que s'ha cobrat de la Generalitat gràcies a ells no té sentit. La Generalitat havia de pagar els deutes a l'Ajuntament perquè era la seva obligació. I punt". Maribel Ferrer creu que, ara, amb un govern tricolor però amb majoria, cinc sobre nou regidors, "som prou forts per tirar coses endavant, com un pla urbanístic".

La flamant alcaldessa promet també que tindrà més proactivitat: "anirem a les conselleries a reclamar. A Esquerra els ha faltat iniciativa. Jo em mouré per aconseguir coses, com que s'acabi l'enllaç entre la C-15 i la B-224". Tot i la duresa del seu discurs, matisa que "estem predisposat a pactar acords amb Esquerra perquè volem la unió de tot el poble". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.