TORNAR

El ple de Vilanova aprova per unanimitat demanar una revisió del cadastre a la baixa

També es decideix tancar TV Vilanova

politica
Dimecres, 19 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Vilanova a celebrat el ple del mes de setembre aquest dilluns al vespre. Entre els temes tractats destaca l'aprovació per unanimitat de demanar una revisió dels valors cadastrals a la baixa. També va prosperar una moció per tancar TV Vilanova.

Ple de Vilanova. Arxiu

El ple vilanoví va aprovar per unanimitat de tots els grups demanar al Centre de Gestió Cadastral la revisió dels valors cadastrals a Vilanova del Camí. El punt es va incorporar d’urgència i va prosperar amb el suport unànime de tots els grups municipals.

L’alcalde Joan Vich va recordar les circumstàncies en les quals es va fer l’última revisió dels valors cadastrals, l’any 2007, en el moment més alt del mercat immobiliari i que va disparar el rebut de l’IBI; una situació que es vol corregir sol·licitant una nova revisió a la baixa.

Independents per Vilanova-Veïns amb Veu va agrair el consens assolit en aquest tema a la Junta de Portaveus municipal i va felicitar l’alcalde per haver obtingut el suport de tots els grups en un tema tant important que ha de permetre la revisió a la baixa dels valors cadastrals.

Tanca TV Vilanova

Encara està per determinar si serà abans que acabi l’any o no, però el que és segur és que Tv Vilanova tanca les seves emissions.

Així s'ha decidit al ple municipal, després de veure prosperar una moció presentada per Independents per Vilanova-Veïns amb Veu que ha comptat amb un ampli suport de la resta de grups de l’oposició: VA, CiU, PxC, PP i ICV. Només el PSC i la regidora no adscrita Marta Trullols hi van votar en contra i ERC es va abstenir tot demanant un dictamen que aclarís i valorés la situació real de la cadena.

El cost del servei, d’uns 28.000 euros, contemplat en el pressupost municipal d’aquest exercici i la situació 'irregular' de la cadena que segons la moció 'no té cap tipus d’autorització per part del CAC i altres organismes reguladors i està incomplint amb la legislació vigent en matèria de regulació de mitjans audiovisuals' són els arguments de l’oposició per decidir aquest tancament.

Tot i que alguns dels grups que van votar a favor de l’oposició no compartien totalment el text de la moció, sí estaven d’acord en el plantejament general i consideren que la televisió no és un servei prioritari en la situació actual de crisis econòmica i que aquests diners es poden dedicar a temes més urgents. També van remarcar que el servei d’informació es pot suplir amb la resta de mitjans locals, com ara la ràdio, el butlletí i el web municipal.

La regidora socialista Vanessa González va manifestar la posició de l’equip de govern, contrària al tancament, i va destacar la funció informativa i de projecció del municipi i les entitats vilanovines que ha suposat aquest mitjà de comunicació, com a finestra oberta.


4 Comentaris

T

TOCA NASSOS

Igualada

6 d'octubre 2012.01:30h

Respondre

JA L’ HAN TANCADA?

Sembla que TV Vilanova al final ja l’han tancada. Una televisiò que funcionaba ilegalment a Vilanova del Cami, amb coneixement del seu Alcalde i de tot el consistoria.

... Llegir més TV Vilanova era una televisió Municipal que podiem dirne ”pirata” per que no estaba dintre de la legalitat i ha estat funcionan aquest prop de quatre anys sense haver concursat per la TDT. Per lo tant aquesta televisió era ilegal amb tota recla.

Jo els animo a possar un negoci il.legal sence permissos i ja veurem lo que tarda l’ Ajuntament a ferlis una visita per que el tanquín i quisap si alguna sanció económica.

Demoment ja no hi ha televisió pirata i ja veurem lo que dura.

T

TOCA NASSOS.

IGUALADA

30 de setembre 2012.23:13h

Respondre

LA TV DE VILANOVA DEL CAMI.

Ja fa masses anys que dura lo que es diu la conya. Quant una cosa es ilegal es precinta i punto.
L’ alcalde de Vilanova sap de que Tv Vilanova esta emeten fora de la... Llegir més llei, que no te permis per ferho però ho esta fen.
Quina classe d’ autoritat es la que hi ha a Vilanova del Cami que no faci tancar un mitja que no está dintre de la legalitat.
Des de que entrá en vigor la TDT televisió Vilanova no a parat i sempre amb el parametre de proves, dons senyors podem obrir comersos duran 3/4 anys sense legalitzar-los i dir de que estem en perióde de proves.

J

Juan Manuel Cividanes Alonso

Vilanova del Camí

20 de setembre 2012.15:42h

Respondre

Voldriem puntualitzar la noticia:
La proposta de REVISAR A LA BAIXA ELS VALORS CADASTRALS, la va presentar per registre d’entrada la setmana passada el grup IPV-VV (Independents per Vilanova del... Llegir més Camí- Veïns amb Veu). A la junta de portanveus del dijous (13/9/12), es va acordar per unanimitat dels grups, passar la moció al format ”PUNT DE L’ORDRE DEL DIA” i votar la seva inclussió per urgència. Agraïm a tots els regidors, que després de 5 anys de lluita per exigir una revisió a la baixa, tots els grups junts van recolçar la iniciativa del nostre grup. Anirem, aprofitan una entrevista el mes d’octubre a la Gerència del Cadastre, on tots els grups assistirem a la mateixa i presentarem la sol.licitud de revisió cadastral a la baixa. És un fet que amb aquest acord s’ha fet justicia a una revisió cadastral abusiva, i realitzada sense cap control l’any 2007.

R

Revisio a la baixa, ja!

Igualada

19 de setembre 2012.21:20h

Respondre

Felicitar al consistori per aprovar la revisio cadastral a la baixa.
Com ha igualadí opino que a Igualada també sería bo que es proposes, ja que estem en la mateixa situació el preu de la vivenda... Llegir més a baixat. L’especulació immobiliaria s’ha acabat.
Donada l’actual situació de crisi, que els salaris han disminuït i que l’anoia es una de les comarques amb més atur...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.