TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Vilanova aprova el cartipàs i un càrrec de confiança de 25.000 euros anuals

La despesa en càrrecs polítics i de confiança queda per sota de l’anterior mandat en uns 5.000 euros

politica
Dimecres, 3 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El primer ple del mandat a Vilanova del Camí va posar a prova les noves aliances que s'han establert després de les eleccions municipals. La tríada de l'oposició, Vilanova 365, ERC i VA! va qüestionar amb duresa el punt de les retribucions del govern: el fet que els diners es treguin de partides dedicades a altres àmbits elevava el to dels partits contraris a la gestió del PSC. Jordi Barón, el regidor junter situat en terra de ningú, va criticar durament el govern del PSC per la seva actitud en el mandat anterior sobre les retribucions però no va inclinar cap votació a favor dels altres opositors.

L'alcaldessa Noemí Trucharte (PSC) i el seu equip de govern van superar el primer gran escull del mandat, el ple del cartipàs. En la sessió plenària es van aprovar els sous i les indemnitzacions del govern socialista. L'abstenció de Jordi Barón, el regidor de Junts per Vilanova, va ser decisiva perquè Trucharte fes valer el seu vot decisiu en els desempats. El punt més polèmic, la inclusió d'un càrrec de confiança de 25.000 euros anuals del qual l'oposició critica que "no s'han donat a conèixer les funcions". El govern vilanoví matisa que, tot i així, la despesa en sous de càrrecs de l'Ajuntament quedarà fins i tot per sota de la del mandat anterior: 125.000 euros, 5.000 menys que els 130.000. 

Una imatge del ple de dimarts al migdiaTant Vilanova 365 com ERC i el VA! van posar la banya en l'origen dels diners de les retribucions. En un comunicat el dilluns, els republicans criticaven que "la reducció de partides pressupostàries dedicades a pobresa energètica, contractes d'Infància, Protecció Civil, Mancomunitats, etc. per incrementar els pressupostos que fan referència als sous que es demana per als càrrecs electes". Els republicans apuntaven que "calen més tècnics, però no aquesta figura". Durant el ple, Francisco Palacios, del VA!, va criticar "les presses" i que "no he tingut temps de preparar res de cara al ple. No hem pogut fer aportacions. I vol que després li aprovem el pressupost?". 

Bernáldez (ERC) insistia en que "no podem acceptar que es redueixin partides de caire social". Finalment, la cap de l'oposició, Vanesa González, afirmava que "nosaltres sempre hem defensat les indemnitzacions dels càrrecs electes, però (en l'anterior mandat) vostès van fer demagògia amb que cobraven menys i ens acaben donant la raó amb l'establiment dels sous. Hauran d'explicar el canvi d'actitud (per reduir dietes i augmentar les percepcions via sou). Els diners s'haurien de treure d'altres partides, no d'aquestes de caire social".

El PSC es va defensar categòricament i va assenyalar que els diners provenien d'associacions que en part ja no estan actives. Va ser un punt molt debatut. Trucharte va afegir que les dotacions per a finalitats socials es podien augmentar posteriorment. L'alcaldessa va fer valer el vot de qualitat per aprovar les indemnitzacions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.