TORNAR
PUBLICITAT

La Pobla aplicarà, el 2010, una revisió dels valors cadastrals moderada

El tipus imopsitiu se situa al 0'90

politica
Dilluns, 6 juliol 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Pobla de Claramunt aplicarà el 2010 una revisió dels valors cadastrals moderada. Així ho va explicar l’alcalde, Santi Broch, en la reunió informativa que es va convocar dies enrere a l’Ateneu i que va aplegar un bon nombre de poblatans i poblatanes. Broch va afegir que per ajustar al màxim les quotes també s’ha rebaixat el tipus de gravamen, que serà d’un 0,90.

Casa de la Pobla de Claramunt, a l'av Barcelona - foto poblesdecatalunya.cat

L’alcalde va comentar que al municipi la darrera revisió es va fer el 1988 i, que generalment, la Gerència Regional del Cadastre aconsella aquesta actualització cada deu anys, però ‘a vegades, el període s’allarga’. Santi Broch va manifestar que estava previst que aquesta nova valoració es realitzés el 2007 ‘però l’Ajuntament ho va aturar perquè es va considerar que, en aquell moment, els valors del mercat immobiliari eren molt elevats i es van témer les repercussions que això pogués provocar en les economies domèstiques’. ‘Aquesta situació, actualment, ha canviat’, va afegir.

Broch va explicar que ‘des de l’equip de govern s’ha estudiat amb detall la proposta que va presentar la Gerència Regional del Cadastre i s’han baixat, en més d’una ocasió, els valors plantejats inicialment’. El màxim responsable del Consistori poblatà va afirmar que els imports de repercussió del sòl van dels 370 €/m2 als 210 €/m2 i els valors unitaris del sòl es troben entre els 92 €/m2 i els 124 €/m2.

Tot seguit, Santi Broch, que estava acompanyat per la resta de regidors de l’equip de govern de CiU, va posar alguns exemples comparatius, com una casa, situada al barri de les Garrigues, el valor cadastral de la qual passa de 71.954.55 € el 2009 a 80.219.50 € el 2010.

Per acabar la seva intervenció, l’alcalde va comentar alguns dels imports de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que s’aplicaran amb la revisió i que ‘suposaran una pujada moderada respecte els que es van pagar el 2009’. L’alcalde va matisar que hi haurà algunes excepcions, ‘ja que hi havia valors que estaven molt desfasats’ i fins i tot, en alguns casos, hi haurà una rebaixa de l’import a pagar. Per ajustar al màxim les quotes també s’ha rebaixat el tipus de gravamen, que serà d’un 0,90.

Els poblatans i les poblatanes començaran a rebre les notificacions amb els valors cadastrals actualitzats a partir de mitjan de setembre i els nous imports seran d’aplicació en la contribució que es pagui el 2010.

font: www.lapobladeclaramunt.org/


1 Comentaris

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

7 de juliol 2009.17:40h

Respondre

Felicitat a l’alcalde de La Pobla per haver vetllat per un cadastre juts pels seus conciutadans. Ni que la feina sigui del Cadastre cal estar a sobre dels tècnics per vigilar que el que proposen... Llegir més es correspon amb la realitat, cosa que malauradament no va passar a Òdena.
Només un aclariment que entenc que pot portar a males interpretacions i enganys:
Alguna cosa no esta ben explicada quan en l’exemple es parla d’una casa situada al barri de les Garrigues, el valor cadastral de la qual passa de 71.954.55 € el 2009 a 80.219.50 € el 2010. Si la revisió anterior és del 1988 és del tot impossible que el valor cadastral en 21 anys només hagi pujat d’un 11%. El valors segur que com a mínim es deuen haver doblat. Cal tenir en compte que el valor cadastral no només afecta a l’IBI i plusvàlues que son impostos municipals, si no que també afecta a transmissions, succions, donacions patrimoni i renda, a més dels ajuts com a base de càlcul. Cal que el ciutadà sàpiga que el valor cadastral nou i revisat no te cap mena de reducció en els càlculs per transmissions, successions no ajuts.
Altra cosa es que en el càlcul de l’IBI el valor cadastral te unes reduccions on la diferència entre el valor antic i el valor revisat s’aplica al llarg de deu anys.
A l’igual que a Igualada, a La Pobla aplicaran de manera raonable el marge municipal per cobrar un IBI que després de la revisió representi un petit augment en el pagament. Res a veure amb els percentatges d’augment de l’IBI que s’ha produït a Òdena en el 2008 i 2009 on l’IBI ha pujat d’entre un 20 i un 60% cada any per obra i gracia del Sr. Guiasdo.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.