TORNAR

Poble Actiu demana que el govern consideri sis eixos en el debat dels comptes d'Igualada

L’esquerra independentista proposa, entre d’altres, equipar l’Escorxador, un Pla Local d’Habitatge i accions per a l’accessibilitat cognitiva

politica
Dimarts, 10 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació sorgida a partir de la CUP demana a l'oposició fer pinya per forçar al govern a incloure en els comptes projectes que apareixien en comú en els programes de les forces d'esquerres. Situen sis eixos sobre la taula per considerar un llum verd als pressupostos.

L'esquerra independentista ha donat a conèixer la seva posició sobre el debat dels pressupostos a l'Ajuntament d'Igualada. Afirmen que "és una oportunitat per fer valer "propostes crucials del seu programa polític". La candidatura, representada al consistori igualadí per les regidores Neus Carles i Eva Pedraza, manifesta que faran arribar a l'alcalde Marc Castells i la resta de grups municipals "els aspectes bàsics que creiem que els pressupostos per a l'any 2020 haurien de contenir per tal de plantejar-nos l'abstenció o fins i tot el vot favorable" al ple del proper dia 24.

Plantegen sis eixos.  El primer, en matèria d'habitatge, on volen "una partida significativa per a ampliar el nombre de pisos de titularitat municipal i poder fer mesures ambicioses de reforma de pisos" a més d'avançar en un Pla Local d'Habitatge. En l'apartat educatiu, demanen també incorporar l'actual escola bressol de l'Ateneu a la xarxa d'Escoles Bressol Municipals i ampliar la partida d'inversió en centres educatius i avançar en el Projecte Educatiu de Ciutat i el Pacte contra la segregació escolar.

Reivindiquen, en matèria cultural, una partida per "equipar la nau central de l'Escorxador amb elements estables d'il·luminació i so, entarimat i seients, de manera que pugui allotjar actes de diferent format ara només possibles a l'Ateneu". En l'eix urbanístic demanen "l'inici dels tràmits per la regulació del servei d'aigua potable, pel disseny d'un nou sistema de recollida de residus, i els treballs necessaris per aprovar un nou POUM". Incorporen un grup de propostes en relació a "l'accessibilitat cognitiva: cal adequar els equipaments municipals per tal d'eliminar les barreres cognitives. Amplificadors per audiòfons (anelles magnètiques), avisadors lluminosos i pantalles de text, adaptació a lectura fàcil i braille de les plaques i cartells o adquisició de tecnologia inclusiva per la biblioteca".

En l'apartat d'impostos, reivindiquen una fiscalita progressva, per "introduir mesures -bonificacions, tarifació social…- per rebaixar la càrrega sobre les famílies amb més dificultats però augmentant-la sobre l'extrem amb majors recursos, sense reduir així la recaptació total".

Poble Actiu subratlla que "no es tracta d'un llistat ni tancat ni exhaustiu, sinó que mostra aquelles mesures que per a nosaltres són importants, tot i que estem oberts a parlar-ne en les trobades a mantenir els propers dies". Exposen que "al marge d'incorporar més o menys de les nostres mesures, és molt important veure quina és la proposta de pressupostos del govern, que encara no hem pogut llegir". Sobre el nou escenari polític, entenen "la gran majoria de les nostres propostes podrien ser compartides per altres grups de l'oposició, o bé en portaven de semblants al programa electoral".

Per aquest motiu, consideren que "és una bona oportunitat per portar a terme mesures que compartim i hem reivindicat durant la campanya, i a les què el govern Castells fa temps que dóna l'esquena" i que "seria un greu error, des del nostre punt de vista, que no aprofitessim la situació per ser ambiciosos, realistes però ambiciosos, i comprometre el govern de manera significativa gràcies a la necessitat de suports externs que té per tirar endavant aquests pressupostos".


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

10 de setembre 2019.13:30h

Respondre

Com en el cas d’ERC, no es parla de cap xifra. Aquests com a mínim parlen de fiscalitat progressiva, per tant per pagar tot el que volen gastar entenc que apliquen criteris de progressivitat que... Llegir més aporten més euros a la caixa de l’ajuntament (tot i que progressivitat no vol dir necessàriament més recaptació). Però cap proposta en concret. En fi, ara com que hi ha govern en minoria, els polítics no del govern troben un altre moment estelar per sortir als mitjans de comunicació. Quan hi havia governs amb majoria, alguns regidors arribaven al Ple, miraven com anava l’exposició del govern, es fixaven en algun detallet, feien una mica de discurs, i votaven en contra o s’abstenien. ”Taiatro del bueno”, que diria aquell...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.