TORNAR

Poble Actiu desgrana el seu programa, amb la gestió directa de l'aigua i el pagament per generació de residus

L’esquerra independentista comptarà amb David Fernández en l’acte de cloenda de campanya a Igualada

politica
Dimecres, 15 maig 2019. 07:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació sorgida de la CUP ha presentat i desgranat el seu programa complet, aquest dimarts. Exposen un programa amb més d'un centenar de propostes "la majoria de les quals d'aplicació immediata". 

"Un contracte entre la nostra candidatura i Igualada". En aquests termes s'expressava l'economista Toni Olivé, número 4 de la candidatura de Poble Actiu, en la roda de premsa de presentació del programa electoral. Un programa que plantegen aplicar des del govern o "si ens toca estar a l'oposició, com no pot ser d'altra manera, treballarem per tirar endavant igualment el màxim de propostes que puguem". Consta segons deia Albert Mateu, actual regidor per la CUP i número 6 a la llista, de "més de 100 mesures dividides en 15 àmbits". Algunes les han esbossat o donat a conèixer les darreres setmanes, com l'impuls a pressupostos participatius, a l'esport escolar o inversions en lloguer social. En el programa, en la branca ecològica, hi ha també la proposta d'identificar els residus de cada llar per poder calibrar el pagament per generació.

Mateu exposava que "la majoria de propostes són d'aplicació immediata, preparades per governar, realitzables en el curt termini" mentre que d'altres assegura que "tenen la mirada llarga que cal també incorporar en un projecte de ciutat ambiciós i transformador com el nostre". Segons el regidor "els valors populars, republicans, feministes i ecologistes” de la candidatura, i ha recordat que el contingut “és fruit de moltíssimes trobades amb persones i entitats i, també, dels actes temàtics públics realitzats les darreres setmanes dels que estem molt satisfets".

Per la seva part, el número 3 de Poble Actiu, Pau Ortínez, desgranava altres de les propostes: "municipalitzar el servei d'aigua; una finestreta única per a serveis socials; abordar la problemàtica d'habitatge; atenció especial a les dones majors de 45 anys a l'atur; o les esmentades taxa d'escombraries segons generació; renovació del POUM…". El programa es pot consultar des d'avui mateix al web de www.pobleactiu.cat/programa.

David Fernàndez serà dijous 23 amb Poble Actiu a Igualada

L'acte de tancament de campanya de Poble Actiu serà el proper dijous 23 a les 7 de la tarda a la nau central de l'Antic Escorxador. L'acte comptarà amb parlaments de membres de la candidatura i també de l'exdiputat i periodista David Fernàndez, que serà a Igualada per donar suport a Poble Actiu cara les eleccions de diumenge. Abans de tancar campanya, però, per diumenge 19 han organitzat un acte al Museu Comarcal a 2/4 de 7 en què es presentaran les sis candidatures anoienques que sumen per la CUP, totes elles encapçalades per dones.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.