TORNAR

Poble Actiu presenta dijous les seves propostes en educació

Dijous, en un acte en què Joan Cuevas parlarà sobre la segregació escolar

politica
Dilluns, 8 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Crear una nova escola pública amb llar d’infants al centre de la ciutat, tarifar les taxes de les llars d’infants municipals segons la renda familiar, incrementar el pressupost en inversions per a les escoles públiques d’Igualada i redactar un pla local contra la segregació escolar, són algunes de les propostes del programa en l'àmbit educatiu amb què portarà la formació Poble Actiu es presentarà a les eleccions municipals a Igualada el 26 de maig. Aquest programa es presentarà aquest dijous 11 d'abril, a les 7 de la tarda, a l'Espai Cívic Centre, en un acte en què també es reflexionarà sobre com combatre la segregació escolar des dels municipis, amb una xerrada a càrrec de Joan Cuevas de la Fundació Jaume Bofill.

Joan Cuevas és politòleg vinculat a la Fundació Jaume Bofill i actualment treballa com a assessor de l’Àrea d’Acció Social i Cultura de l’Ajuntament de Sabadell. Ha redactat, juntament amb Xavier Bonal, professor de sociologia de l’educació a la UAB, l’informe “Combatre la segregació escolar: de l’amenaça a l’oportunitat”, un informe en què es detallen quines són les accions que poden fer els municipis per a combatre la segregació escolar de manera efectiva tot plantejant les mesures no com a una amenaça per a les escoles més elitistes sinó com a una oportunitat per a millorar com a país i ciutat. L’objectiu d’aquestes accions és millorar els resultats educatius, reduir l’abandonament escolar, augmentar la cohesió social i repercutir positivament sobre la situació econòmica. En resum, treballar per una ciutat més cohesionada i amb menys abandonament escolar que ens portarà cap a una ciutat amb menys atur i amb millors perspectives econòmiques per a tothom.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.