TORNAR

Poble Actiu proposa una escola bressol a l'est i reconvertir una concertada en pública al centre d'Igualada

La candidatura de l’esquerra independentista proposa una tarificació social per a les llars d’infants

politica
Dilluns, 15 abril 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de l'esquerra independentista donava a conèixer aquest dilluns les seves propostes en matèria educativa. Sobre la taula, diverses mesures en aspectes com les beques menjador, fer més econòmiques les llars d'¡nfants o reduir la segregació escolar. 

La candidatura que relleva la CUP, Poble Actiu, ha refermat la seva proposta de fer una sisena escola pública, al centre d'Igualada. Albert Mateu, actual portaveu i número sis de la llista, planteja com un dels objectius de la candidatura acabar "amb el desequilibri de places entre l'oferta de l'escola pública i la concertada". Consideren que hi ha "una situació anòmala, amb les escoles públiques situades als extrems de la ciutat". En aquest sentit, Poble Actiu reivindica la planificació per dotar el centre d'Igualada d'un centre públic, amb l'opció que sigui una escola concertada que es reconverteixi. A més, es marquen la construcció d'una escola bressol a l'est de la ciutat, per acompanyar el centre de primària -Gabriel Castellà- i el de secundària -Badia i Margarit- que ja hi ha.

En el cas del centre de la ciutat, també creuen que "hauria d'anar vinculada a una escola bressol" la nova escola pública que neixi, ja sigui des de zero a partir de la reconversió d'una concertada. Mateu afirma que "si es creen o potencien escoles bressol vinculades a les escoles públiques, hi haurà després una continuïtat amb la primària que serà positiu". L'arrel, subratlla Mateu, ve en bona part de la "mala distribució geogràfica, amb tres llars d'infants públiques a la meitat est i quatre dels cinc centres també".

Poble Actiu assenyala que "no diem de crear més places, sinó de la seva tipologia" i remarca que "els igualadins i igualadines paguen impostos per això". I en aquest sentit, Albert Mateu considera que "les inversions en millores als centres públics per part de l'Ajuntament han d'anar molt més enllà dels 100.000 euros que es dediquen cada estiu, més algunes actuacions puntuals". Es tracta "de prestigiar més l'escola pública. Si veiem que els centres concertats impulsen campanyes, també cal donar eines a l'escola pública per donar-se a conèixer".

La polèmica per les beques menjador

La candidatura sorgida de la CUP manifesta també que "no es poden produir més casos en els que es deneguen beques menjador per manca de pressupost" i que per la seva part aposten "per revisar els criteris de renda" en base als quals es decideixen les ajudes. Volen que s'apliqui també "una tarificació social" en les matrícules per a les llars d'infants que permetin que "les taxes d'adaptin als ingressos de les famílies". 

Bet Farrés, també membre de la candidatura, posa sobre la taula que "hi hagi un pacte entre tots els centres, també amb  els concertats, per acabar amb la segregació". Apunten que "tothom està disposat a parlar del futur, tant pública com concertada. El que ens fa l'efecte que no és el govern".

 


19 Comentaris

J

Joan Martinez

Igualada

16 d'abril 2019.23:57h

Respondre

A Igualada hi ha un 35% d’alumnat en escoles públiques i un 65% d’alumnat en escoles concertades. Aquesta situació és única a Catalunya, on més de la meitat de l’alumnat va a l’escola... Llegir més pública, quin problema hi ha amb tenir més escola pública?

G

Gerard

Aqualata

16 d'abril 2019.20:17h

Respondre

Debats estèrils. Aquests cupaires son utòpics. Són un perill i un atac a la sensatesa.

G

Gerard B

Igualada

18 d'abril 2019.01:50h

Resposta estèril. Aquesta opinió, tot i que respectable, només és un prejudici fonamentat en una mentida. Tot i això, si parla és perquè està molest...algun interes tindra en les escoles... Llegir més privades...

m

maripepa

16 d'abril 2019.19:12h

Respondre

Ara que estem en campanya, que opina el nostre sr alcalde, sobre les escoles bressols ? , si es que te opinió !!!

Comprenc que ara te molta feina, amb defensar la ”estelada” de devant del... Llegir més hospital, i altres llocs publics, pero seria bo, saber la seva opinió, sobre el tema de le ensenyança.
Per una vegada, apart de fer se moltes fotos, que es ”retrati” en lo que pensa.....

J

Joana

17 d'abril 2019.20:28h

Ja et ven juro que al senyor alcalde li importa ven poc la educació pública. Ell per l’escola pública hi passa de puntetes, les millores que hi fa son pèssimes i si reflexionem en les llars... Llegir més d’infants... això si que li rellisca del tot, per ell allò no és educació ho dóna a empreses privades que ho gestionin i guanya la mes barata! ni projecte ni mendangues!!
Si no hi ha foto al Marc no li mola!!! El dia que els nens facin anar al twiter començarà a escoltar-los però de moment no existeixen.

A

Adela

Igd

16 d'abril 2019.11:37h

Respondre

Recordem també que hi ha escoles concertades que si que fan una gran feina per l’inclusió i que el conjunt de la societat estigui representada en el seu alumnat. Jo també estic d’acord en la... Llegir més falta que fa una escola pública al centre de la ciutat.

D

David

Igualada

16 d'abril 2019.10:19h

Respondre

És incomprensible el desequilibri d’escoles bressol públiques. Si les posem al mapa estan totes a l’oest i això ens posa les coses molt difícils als que tenim nens petits i vivim a l’est... Llegir més d’Igualada.
Sobre la conversió a pública d’una concertada, deixant de banda si és encertat o no, no se m’acut la fórmula màgica per fer-ho. En tot cas ha de ser una decisió del centre i francament em costa molt de creure que cap d’ells vulgui. Podem debatre molt del model d’escola, però qui porta la canalla allà és perquè estan d’acord amb aquest model..llavors, es municipalitza per força?

P

Paco del Llobregat

Igualada

17 d'abril 2019.15:46h

Això és el que voldrien.

P

Paco del Llobregat

Igualada

16 d'abril 2019.08:36h

Respondre

Pallarès, i quin problema hi ha?. El que és important els que hi hagi una bona educació, vingui d’on vingui? Si la concertada no fa bé les coses, o no pot, doncs que es posin normes clares per... Llegir més evitar manca de pluralisme en l’alumnat, i a més si es reben concerts.
Però que el problema sigui la ”concertada en sí”, com si la concertada fos dolenta i l’altra bona, és una pura mesura ideològica amb mala fe. Es nota que a l’esquerra radical els molesta que hi hagi pluralisme educatiu.

J

Joan

16 d'abril 2019.18:16h

Jo crec que qui està molest ets tu en que hu hagi gent que defensa l’escola pública. Com et mous en la teoria del mercat, saps que si la pública té més oferta, la concertada pateix ...jo crec... Llegir més que a tu sí que et molesta que sigui pública...

P

Paco del Llobregat

Igualada

17 d'abril 2019.15:48h

No amic, crec en la llibertat dels pares a elegir el centre.
I crec que no han de ser els polítics qui han de dir a la gent on han de portar els nens a l’escola.

J

Joan Giner ITV

Igualada

16 d'abril 2019.08:19h

Respondre

Quina serà l’escola concertada, potser una lligada a una entitat que es diu “obrera”

O

Oscar Pallarès

Igualada

15 d'abril 2019.14:59h

Respondre

Existeix una altra ciutat a Catalunya on hi hagi el doble d’escoles concertades que públiques?

P

Paco del Llobregat

Igualada

15 d'abril 2019.13:35h

Respondre

Són una colla de sectaris que volen controlar l’educació estatalitzant-la i sense dissimular el seu odi radical envers la llibertat d’educació. ”Se us veu el plumero”.
Cada dia que es... Llegir més tanca una escola concertada, que es que vol la CUP, hi ha menys llibertat.

P

Pepe

15 d'abril 2019.21:19h

A ti lo que ye molesta es o bien que la pública te quita dinero porque eres empresario, o bien porque eres un burguesito que no se quiere mezclar. Si estás fuera de eso, me temo que te han comido... Llegir més el coco en algún lugar...

R

Roser Vilanova

Igualada

16 d'abril 2019.01:16h

La llibertat educativa no és pagar a sectes com l‘Opus Dei. En tot cas, paga-t‘ho tu!

A

Anna

Igualada

16 d'abril 2019.09:15h

La llibertat d’elecció la tens. Ves a la privada. Altre cosa és q la pública ha d set d qualitat. La concertada q segrega amb ela nostres impostos no cal.
Un apunt també respecte les... Llegir més escoles bressol: a Igualada totes són d gestió indirecta.... cal remunicipalitzar-les, no omplir-se la boca del q es creu en l’educació i q les gestionin empreses...

P

Paco del Llobregat

Igualada

16 d'abril 2019.11:16h

Pepe, a mi me molesta la criminalización de todo lo que la izquierda no puede controlar al 100 por 100. Y la izquierda burgesa pon pintas de antisistema.

Roser Vilanova, i perquè no... Llegir més mirem quins aspectes de l’educació pública són sectaris i adoctrinadors?. Tu confons ”públic” amb ”neutral”. I també els pago jo.

Anna, qui ha de posar el control sobre la segregació és l’administració pública. Però tu confons controlar amb eliminar. La CUP al teu costat és de dretes.

J

Jaime

Igualada

18 d'abril 2019.01:54h

Izquierda burguesa??? Paco de Llobregat parece que no sabes leer bien las cosas...para ser burgues hay que tener negocios fuertes y esas cosas. Creo que no es el caso de las personas que integran... Llegir més Poble Actiu. Aunque bueno, si es la idea con la que felizmente vives pues oye...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.