TORNAR

Polèmica a la Pobla per una fricció al ple entre l'alcalde i dos veïns

Santi Broch puntualitza que es reunirà amb ambdues persones per escoltar-les

politica
Dissabte, 26 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les tres forces de l'oposició poblatana han criticat al govern del municipi per uns fets que es van produir en el darrer ple. Uns veïns demanen que "l'alcalde aclareixi els resultats d'un informe encarregat per l'Ajuntament". L'alcalde Santi Broch, per la seva part, explica que "a un d'ells ja l'he rebut en més d'una ocasió per tractar la mateixa problemàtica i té concertada una nova entrevista per al dimarts 29 de maig". 

Els regidors de #volemunapoblamillor, ERC i el PSC de la Pobla han emès un comunicat en el que assenyalen al govern per no haver donat la paraula a dos ciutadans que eren al ple. Expliquen que "tot va passar quan dos ciutadans de la Pobla, després d'assistir com oients més de dues hores i mitja, i a l'acabar-se les intervencions dels regidors, van pretendre exposar unes qüestions i preguntes als edils. L'alcalde Santi Broch els va negar la paraula 'perquè era molt tard... '". El batlle, en un comunicat d'aclariment, apunta que "es va produir un incident amb dos veïns. Després de 4 hores i 40 minuts d'un intens i dur debat amb els grups municipals de l'oposició, aquests dos ciutadans volien intervenir, com poden fer, en la sessió. Els vaig demanar que entenguessin que era molt tard, eren les 12 de la nit, i que si ens podíem trobar en un altre moment per respondre les preguntes que tinguessin".

L'edifici consistorial de la PoblaL'oposició afirma que "no entenem el canvi de criteri" -fins ara afirmen que sempre es donava la paraula- i "que és na falta de respecte mai vista en un ple municipal a la Pobla de Claramunt". Els veïns asseguren que "eren al ple per denunciar que l'alcalde que havia distorsionat el resultat d'un document que l'Ajuntament de la Pobla havia encarregat". Insten a l'alcalde a demanar "disculpes públiques als ciutadans afectats, rebre'ls el més aviat possible, atendre les seves peticions i donar-los les explicacions pertinents".

Broch admet que "hi va haver tensió" i que"la meva reacció no va ser l'esperada però la seva actitud, durant la sessió plenària, tampoc va ser la correcta. Un d'ells va intervenir en més d'una ocasió i fent afirmacions per ridiculitzar la persona de l'alcalde i la resta de regidors i regidores de l'equip de govern". Retreu que l'oposició "usa políticament aquest incident i ja n'ha fet difusió a les xarxes socials i als mitjans de comunicació comarcals, sobretot ara quan falta un any per a les properes eleccions municipals". Conclou que "només demano respecte i educació, dos valors que sembla que avui en dia, a vegades, s'obliden".


2 Comentaris

A

Albert Duran ( Regidor d'ERC a la Pobla de Claramunt)

La Pobla de Claramunt

28 de maig 2018.17:52h

Respondre

Voldria fer un parell d’aclariments sobre l’article publicat i aportar el text integra de la visió dels regidors a l’oposició de l’ajuntament.

- La critica de la mala reacció va... Llegir més dirigida cap a la figura de l’alcalde no cap al govern municipal, els regidors del PdCat en cap moment van aixecar la veu, ni van marxar de la sala de Plens.

- Vam escriure aquesta nota denunciant una actitud vergonyosa. I l’alcalde ens demana ” respecte i educació, dos valors que sembla que avui en dia, a vegades, s’obliden” . Dons si, té raó, l’alcalde no va tenir ni respecte ni educació cap als dos veïns i de manera col·lateral cap a la resta de gent que estàvem a la sala de Plens. Per això vam demanar unes ”disculpes públiques als ciutadans afectats” que entenem que no farà.


VERGONYÓS ACABAMENT DEL PLE MUNICIPAL A LA POBLA DE CLARAMUNT


Vergonya aliena la que varem sentir els regidors que publiquem aquesta nota de premsa just al final del Ple Municipal del passat dimecres 23 de maig.

Tot va passar quan dos ciutadans de la Pobla, després d’assistir com oients més de dues hores i mitja, i a l’acabar-se les intervencions dels regidors, van pretendre exposar unes qüestions i preguntes als edils.

L’Alcalde visiblement alterat, els va negar la paraula “perquè era molt tard...”. Va donar el Ple per acabat, es va encarar de mala manera amb els dos veïns i va marxar cridant i deixant-los amb la paraula a la boca, fent cas omís del poblatà que li demanava només 5 minuts. Una falta de respecte mai vista en un Ple Municipal a La Pobla de Claramunt.

La veritat, tothom va quedar molt parat ja que sempre es concedeix la paraula al públic assistent tot i que les seves intervencions no quedin reflectides en l’acta del Ple; no enteníem el canvi de criteri.

Els regidors de l’oposició varem invitar els ciutadans a exposar el què volien davant tots els regidors, oposició i govern que encara restàvem a l’escó. La presència d’aquests veïns al ple era per denunciar la falsa informació rebuda pel mateix alcalde que havia distorsionat el resultat d’un document que l’Ajuntament de la Pobla havia encarregat. Va quedar més clar el perquè no se li va donar veu.

Pensem que no és de rebut aquesta manera de procedir, el sr. Alcalde va fer mal fet; l’autoritat no es guanya a crits. Les persones es mereixen ser tractades com a tals, i és obligació de l’Alcalde atendre els poblatans amb total respecte vers els nostre conciutadans donant les explicacions que demanin i sobretot no enganyar-los.

Davant aquests fets instem al Sr. Alcalde a demanar disculpes públiques als ciutadans afectats, rebre’ls el més aviat possible, atendre les seves peticions i donar-los les explicacions pertinents sense més enganys

I en vista a mantenir el prestigi de la institució municipal l’instem a desterrar els comportaments de superioritat com el succeït.

REGIDORS A L’OPOSICIÓ DE L’AJUNTAMENT DE LA POBLA DE CLARAMUNT

J

Josep

La Pobla de Claramunt

26 de maig 2018.09:42h

Respondre

L’alcalde demana respecte i educació? Però que no s’ha vist al vídeo? Com es pot ser tant cínic?
Jutgin vostès mateixos si aquesta és l’actitud que haes de tenir qualsevol vatlle. Les... Llegir més persones que feia mes de dues hores que esperaven tenen el dret a poder expressar-se siguisi l’hora que sigui. I si l’alcalde no és capaç de respondre al paper que li tocaria a unles alcalde, amb els valors que això representa, hauria de plegar.
Primer s’hauria de disculpar públicament per faltar el respecte de la manera que ho va fer. I segon, hauria de dimitir, doncs és una evidència que tot això li va gran. I encara vol donar lliçons de respecte i valors...
Que no se’n recorda que ara els plens es graven?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=896377210541872&id=369838136529118

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.