TORNAR

Pont matisa que l'auditoria que xifra de tres milions dels actius de Rigat "és incompleta"

El govern afirma que ”una gestió pública no assegura que el cost pels usuaris sigui inferior”

politica
Divendres, 23 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després que ERC brandés aquesta setmana les dades de l'auditoria que s'ha fet sobre el servei de l'aigua i la CUP insistís en un comunicat que el rescat dels actius de Rigat "es podria situar en dos milions d'euros" el govern d'Igualada ha dit la seva. El segon tinent d'alcalde Jordi Pont considera que aquestes valoracions "són incompletes" ja que l'auditoria ha de ser seguida d'altres estudis.

El govern igualadí i part de l'oposició van topar en el ple per un dels temes d'enfrontament polític transversals al llarg d'aquest mandat, la situació del servei de l'aigua i quins costos tindria assumir una gestió pública. Josep Maria Palau va intervenir al ple de dimarts amb les dades de l'auditoria que ha fet la Diputació sobre els actius de l'empresa Aigua de Rigat, que estarien xifrats en uns 3,1 milions d'euros. La CUP apuntava, en un comunicat posterior, que a partir d'aquestes dades i tenint en compte que l'Ajuntament té un terç de les accions de Rigat, el cost del rescat estaria sobre els dos milions. El segon tinent d'alcalde d'Igualada, Jordi Pont, ampliava aquest dijous les seves consideracions fetes al ple i matisava que "aquest estudi no ho és tot, són dades útils però queda una auditoria econòmica per fer".

En opinió del regidor, "el document és obra d'un sol tècnic i queden per fer altres estudis en l'àmbit econòmic, com un estudi per part de l'empresa de les tarifes". Un factor que afegeix complexitat, en aquest cas, "és que estem parlant d'una infraestructura que comparteixen tres municipis -Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt- de manera que és molt difícil desgranar què pertany a cadascú i quin cost exacte té".

El regidor Pont, a les dependències de l'AjuntamentEl govern ha assegurat de nou aquesta setmana que "estem compromesos amb la municipalització del servei, a la que estem obligats". Amb tot, es presenten diferents possibilitats d'escenaris posteriors. Se n'esmenten tres: "que un cop l'Ajuntament n'assumeixi la titularitat sigui 100% pública, que la gestió estigui compartida amb una empresa o que la concessió es faci a una empresa". Segons Pont "no hi ha cap seguretat que si l'Ajuntament fa la gestió, el cost del manteniment i el servei no sigui superior al d'ara, en el sentit que els usuaris puguin pagar una factura més cara". 

La previsió que té l'Ajuntament és que "cal esperar almenys una altra auditoria de tipus econòmic". "A més, Rigat podrà recórrer. I serà complicat discernir entre les infraestructures dels tres municipis".


1 Comentaris

P

Pere Jaume Solà

23 de febrer 2018.17:01h

Respondre

El Pont parlant de ”matissos” quan deia que valia 10 cops més!
amb el què cobra d’AGBAR (Aigua de Rigat) jo també matissaria el què fos!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.