TORNAR

El popular Agramunt critica l'"alta pressió fiscal" que hi ha a Igualada

El regidor conservador fa balanç del primer any de mandat de CiU en solitari

politica
Divendres, 24 juny 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Un dels regidors més veterans del consistori, Joan Agramunt, és des del mandat passat el portaveu del grup popular a l'Ajuntament. Ara, és l'únic regidor de la formació a la ciutat. En el balanç que fa del primer any de Marc Castells de l'actual mandat, li retreu aspectes de la línia econòmica, però també veu "poca autocrítica".

La pressió fiscal, "molt alta", és l'eix de les crítiques del PP igualadí al primer any del segon mandat de Marc Castells i CiU a Igualada. El regidor Joan Agramunt considera que -malgrat la marxa d'Esquerra- és "un govern continuista" amb "poca autocrítica i molta foto". L'administració municipal, segons Agramunt, peca de "cofoisme" i oblida "que allò més important és la creació d'ocupació", una finalitat per la qual cal tenir els recursos suficients. I aquí incideix en un altre punt calent dels seus retrets, el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament d'Igualada.

Imatge d'arxiu del portaveu popularPer Agramunt "cal reactivar l'economia igualadina" ja que "hi ha una paràlisi preocupant" i que per això cal "atreure empreses". Entre els punts febles, hi compta que "la pressió fiscal és massa gran. El govern té previst aquest any recaptar 485.000 euros més d'IBI, pel qual recaptarà més de 19 milions d'euros". El popular assenyala que des que va assumir el càrrec el 2011 Marc Castells, la recaptació d'aquest impost ha pujat "uns 3,6 milions" i "no s'ha fet res per rebaixar-ho".

En aquest punt insisteix que "el marge del coeficient que pot modular l'Ajuntament està entre 0.4 i 1,10 i, ara mateix, està al 0,96. Només que hagués mantingut el tipus al 0,93, la recaptació s'hauria quedat igual i els igualadins no pagarien de més". Agramunt estén les seves crítiques als impostos de circulació i construccions "que estan en el seu marge més alt".

A part de la qüestió impositiva, comenta també la suspensió "del Fòrum XXI, la supressió de l'Institut Municipal de Cultural i el Patronat Municipal d'Esports". En el mateix punt reclama reactivar el Consell Assessor Urbanístic "per evitar que ens tornem a trobar en la situació de 2010". També critica que "el govern posa massa pes en el Rec. No és el 80% del pla urbanístic, per molt important que sigui".

En matèria urbanística, opina que l'Ajuntament "té poca embranzida en lluitar per tenir millors infraestructures. No sabem res de l'Eix Transversal Ferroviari, del ramal Igualada-Martorell, com tampoc no hi ha moviments per aconseguir el Polígon de la Zona Franca. S'ha de tenir consens social per aquestes coses, que poden ser complementàries amb el Parc del Cuir i la Marroquineria". Afegeix que "em sap greu que quan poso sobre la taula una moció pel bé comú d'Igualada, sigui per reclamar més ambulàncies o perquè la Generalitat ens pagui, sempre trobo els 20 vots en contra. Sóc l'únic regidor no independentista".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.