TORNAR

El PSC acusa al govern igualadí de "no haver fet pisos socials" des de 2011

Demanen a l’Ajuntament una reacció ”davant l’encariment dels pisos”

politica
Dimarts, 17 juliol 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pocs dies després de la polèmica entre govern i ERC sobre la xifra d'habitatges de lloguer social a Igualada, Socialistes d'Igualada ha emès un comunicat on ataca l'administració Castells i les seves polítiques en aquest àmbit. Retreuen el fet que en el mandat 2011-2015 s'eliminés l'ARE de Fàtima.

El grup municipal dels Socialistes d'Igualada assenyala que "en els dos darrers mandats d'un govern de dretes a la ciutat" no hi ha hagut "cap aposta per l'habitatge social". La formació progressista considera, en una nota de premsa enviada als mitjans, que "ni el govern de CiU i ERC del 2011 al 2015 ni, ara, el govern del PDECat amb majoria absoluta ha impulsat mai habitatge social".

Així mateix, asseguren que "l'únic govern que ha creat habitatge social a Igualada ha estat el de l'Entesa per Igualada amb l'alcalde Jordi Aymamí al capdavant, quan es van impulsar 35 pisos destinats a aquest concepte a la plaça del Rei, a la Soledat i al carrer Nards". També "es van crear més 100 habitatges de protecció oficial a les Comes, a més de construir més de 130 habitatges per la gent gran als residencials Viu B1 i Viu B2. Un esforç que el PSC lamenta que es veiés completament aturat quan CiU i ERC van arribar al govern fa set anys i Marc Castells es va convertir en alcalde".

Els pisos d'habitatge social de Les ComesRemarquen que "en el mandat passat, el govern de CiU i ERC va eliminar l'àrea residencial que l'Entesa havia deixat a punt per desenvolupar-se al barri de Fàtima i que preveia habitatge social". Al seu moment el PSC ja va mostrar-se en contra d'aquesta mesura però "convergents i republicans van renunciar a desenvolupar tota aquella zona i van avortar la possibilitat d'augmentar l'habitatge social de la ciutat. A més, mentre eliminaven una zona que preveia habitatge social es donava facilitats per fer més xalets en diverses parcel·les del Set Camins i el Poble Sec a través d'un canvi al POUM".

Asseguren que l'única mesura destinada a habitatge social que hi ha hagut aquest mandat ha sigut gràcies a una proposta seva, "des d'una oposició constructiva, per crear una borsa d'ajuts a la rehabilitació de pisos buits amb la condició que es destinessin a lloguer social". El PSC reconeix que l'import destinat a aquest concepte "hauria de ser molt més" gran però treu pit "d'haver estat útil al respecte, cosa que no poden dir els altres grups municipals de l'Ajuntament".

Els socialistes entenen que l'accés a l'habitatge "és un dels greus problemes que té la ciutat amb un encariment que hi ha hagut els darrers mesos per la poca oferta que hi ha i la demanda creixent". "És imprescindible fer polítiques al respecte que garanteixin un dret bàsic com és el de l'accés a la vivenda, ja sigui amb ajudes per la rehabilitació de pisos antics per destinar-los a lloguer social tot evitant un envelliment del parc immobiliari o amb altres iniciatives que fomentin aquestes polítiques" conclouen.


1 Comentaris

p

pep

19 de juliol 2018.13:27h

Respondre

el sr pont, ho té clar, o pisos socials, o focs de artifici !......focs de artifici, que donem vots.....!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.