TORNAR
PUBLICITAT

El PSC Anoia acusa a la CUP d'utilitzar "la mentida" respecte als sous del Consell

Retreuen als cupaires que ”volien que hi hagués tres càrrecs de confiança a Igualada”

politica
Diumenge, 4 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nova fricció en l'arena política entre socialistes i cupaires, en aquesta ocasió pel pacte del Consell Comarcal i les despeses en càrrecs polítics. El PSC replica a la CUP pel seu comunicat sobre l'augment dels càrrecs retribuïts a l'ens comarcal.

El grup a l'Anoia del PSC-Candidatura de Progrés ha emès un comunciat respecte a les "acusacions de la CUP amb el nomenament dels representants públics als diferents departaments del Consell". Afirmen que "no hi ha càrrecs de confiança" -l'esquerra independentista parla del nou càrrec retribuït de 30.000 euros anuals- i assenyalen que "la CUP que sí que demanava tenir tres càrrecs de confiança a l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada amb un import considerable de 16.000 euros per a una mitja jornada". Afirmen que "la CUP utilitza de manera sistemàtica la mentida i la falsedat per a fer política"

Segons els socialistes les dues representants de la CUP al Consell Comarcal, Julia Bueno i Teresa Vidal, "ja van ser advertides al mateix ple que no havien estudiat la documentació dels números que mantenen les retribucions del Consell i que mostraven un preocupant desconeixement de la institució comarcal. Al ple van rectificar, tot i que després han portat la mentida en un comunicat de premsa" (el comunicat va ser enviat als mitjans dimarts al vespre, però). Afirmen que "la CUP és el darrer partit que pot donar lliçons morals i d'ètica al Consell Comarcal tot discutint unes retribucions que són les mateixes que ja hi havia el passat mandat, quan la seva primera demanda del mandat que van fer a Igualada va ser voler crear nous càrrecs de confiança a mida pel seu grup a l'oposició pagant tots els igualadins i igualadines".

Afegeixen que "l'únic que ha fet la CUP al Consell Comarcal ha estat donar suport a una manifestació carregada d'insults com ‘fills de puta, zorra i guarros' el dia del Ple d'Investidura i emetre un comunicat ple de falsedats i insinuacions inventades sobre el nomenament del nou govern del consell i altres governs municipals de la comarca. Encara estem esperant el comunicat de la CUP condemnant els insults".

Conclouen que "ens encantaria debatre amb la CUP de política i no de mentides. Esperem que l'estiu els serveixi per reflexionar sobre com volen ser útils a la ciutadania de l'Anoia. Entenem que és una força que treu pit de dir que no li agradaria ser a les institucions, però aleshores haurien de saber si hi volen ser o no. Si hi són és per fer política i no per mentir contínuament. A través de l'antipolítica, no es pot fer política". 

Destaquen que "el nou govern del Consell Comarcal incorpora, per primera vegada, una conselleria de Transició Energètica i una de Feminisme i LGTBI, dos eixos bàsics de l'esquerra progressista. El govern també té una ferma aposta per la promoció econòmica de l'Anoia i el reforç de la política social i educativa que es presta als municipis".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.