TORNAR

El PSC anoienc avança que els seus ajuntaments no facilitaran el referèndum

Alcaldes i regidors dels partits independentistes es posen a disposició per l’1 d’octubre

politica
Dissabte, 10 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La jornada d'aquest divendres va estar marcada per l'anunci que el referèndum per la independència de Catalunya tindrà lloc l'1 d'octubre d'aquest any, amb la pregunta sobre si la ciutadania vol un estat independent en forma de república. Alcaldes i edils de les forces independentistes han saludat la convocatòria. La pregunta és què faran les sis alcaldies del PSC: Vilanova, Montbui, Òdena, Els Hostalets, Cabrera i Vallbona.

Els batlles i regidors anoiencs de les formacions que recolzen el referèndum d'independència mostraven al llarg del divendres la seva satisfacció per l'anunci del referèndum. Regidors de partits d'esquerres, com l'igualadí Darío Castañé, vinculat a Pirates, exhibien també la seva conformitat i suport. El paper del PSC pot ser més controvertit a tot Catalunya. L'alcalde terrassenc, Jordi Ballart, assegurava fa cinc dies que els seus ciutadans podrien votar, però la direcció del PSC ja ha replicat més recentment que les directrius que donen hi són contràries. Aquest divendres, el president comarcal Francisco Guisado ressaltava que"s'ha de complir la llei" i que no es compti que els ajuntaments de la formació a l'Anoia col·laborin en les votacions o cedeixin locals. Davant els mitjans afegia que "com els Mossos hauran d'obeir ordres judicials, la policia local també" en relació a impedir l'accés als col·legis.

La presentació de l'executiva del PSC comarcal, el febrerLa també socialista Noemí Trucharte, que és al capdavant de Vilanova del Camí, també s'ha significat contra el referèndum i en la votació al Consell Comarcal va posicionar-se en contra. Amb tot, resta per veure l'actitud de dos ajuntaments socialistes que governen coaligats amb CiU. En el cas de Vallbona, Maribel Ferrer no ha volgut fer declaracions. Guisado manifesta que "les directrius del PSC són clares i si els ajuntaments les contravenen ho hauran d'explicar. No hi pot haver democràcia sense llei". Les declaracions les feia en la visita de la diputada Mercè Perea a Òdena, per aclarir les al·legacions socialistes als PGE.

El contrast amb aquests posicionaments hi ha els ajuntaments de la comarca amb governs formats per CiU -o ja PDeCAT-, Esquerra i la CUP. El batlle igualadí Marc Castells parlava aquest divendres que "són 18 mesos justos des que se li va fer l'encàrrec i avui (per divendres) el president Puigdemont ha posat les bases de la democràcia i la llibertat. Complim els compromisos". Castells referma que "estem determinats a que es pugui votar a la ciutat". A Capellades, amb un govern de matriu d'esquerra independentista (CUP-ERC), el batlle cupaire Aleix Auber avança que "seguirem el programa del Govern de la Generalitat i els hi posarem a l'abast totes les eines i mitjans". Recorda que "des del primer moment hem recolzat el referèndum i que ara tinguem data i pregunta fa que tot estigui més clar".

Sobre quina actitud tindrà la policia local, confia que "col·laborin amb la seguretat i logística del dia, perquè estan sota les ordres de l'Ajuntament. Volem que res no estorbi el bon esdevenir de la jornada". També el republicà David Sánchez, alcalde de Jorba, està segur que "la jornada es desenvoluparà amb normalitat. Com a ajuntament estem al Pacte Nacional pel Referèndum i ja vam adherir-nos-hi fent constar que posàvem a disposició tots els locals municipals, entre ells l'Escola de Jorba, on es fan les votacions normalment". El batlle jorbenc afirma que "el 9-N el vaig viure amb il·lusió, però aquesta jornada que ve ara crec que és la definitiva".

 

 


15 Comentaris

j

josep

igd

18 de juny 2017.22:04h

Respondre

Anirem seguint la vostra posició política perquè, a alguns ens sembla molt evindent, que l’actual us fa aigua. Us fa aigua si preteneu ser un partir d’esquerres que vol escoltar a la gent.... Llegir més Haurà de ser la realitat la que us faci reposicionar-vos i no els nostres arguments que ara no voleu atendre. Si l’estat hagués volgut acordar-lo, el referendum seria legal. No us diu res aquest fet sobre la parcialitat del discurs de la legalitat? Suspito que amb el temps veureu la peneta que esteu fent. Ens hagessin agradat altres companys de viatge, però vosaltres sou els que tenim i ens toca suportar i superar les vostres traves! Seguim.

P

Pere

Igualada

15 de juny 2017.14:44h

Respondre

Totalment lògic, no es pot ser cómplice d’una il·legalitat, per molt somriure que li posin d’embolcall.

a

albert

15 de juny 2017.18:20h

El somriures, fa temps, que han desaparegut, ara es porta, el odi.i les amenaces, per els mals catalans!!!!

j

josep

igualada

16 de juny 2017.12:43h

Ni odi ni amenaces. Això és el que voldrieu. Prou d’intoxicar com fan els mitjans madrilenys.
De tota manera que es pot esperar dels que deien que ”en absència de violència es pot... Llegir més parlar de tot”
Colla d’embusteros.

A

Anna

Igualada

14 de juny 2017.11:13h

Respondre

Però els del No que no hi falten si us plau. Necessitem una sortida per poder argumentar el nostre fracàs.
Us ho demanem en nom del President i el vicepresident .

H

Helena

Vilanova del Camí

13 de juny 2017.07:27h

Respondre

Estómagos agradecidos ...

Ò

Òscar

Igualada

12 de juny 2017.11:24h

Respondre

Només cal veure les cares de pocs amics del personal. Fent morritos com dient: ”Home ja, què us penseu? Qué podreu votar? Si sou uns colpistes! Urnes no, tancs si!

E

ESTHER

Cabrera d´Anoia

12 de juny 2017.11:05h

Respondre

Una vergonya, aixó és el que és!!!....que no és permeti votar amb un pais que és considera democrátic és una indecencia.
Que tot-hom tingui el dret de participar a unes eleccions tant si és ... Llegir més un si a la independencia com si és un no, aixó és el llogic...peró ja és veu amb l´actitut de certs partits politics i certs alcaldes el seu tatanná

a

aaqualata

11 de juny 2017.14:40h

Respondre

Sembla que el Senyor Guisado es persona molt obedient. Ser obedient no es dolent en si mateix, sempre que es tingui clar el què i a qui s’obeeix. Vostè, Sr. Guisado, queda clar que decideix obeir... Llegir més al Psoe per sobre de donar la veu al Poble. Veu per a decidir , pacíficament, el que volen ser.
Sigui valent, doni veu, i faci campanya pel NO: totalment legítim.
Diu Guisado que complirà la llei. Sembla estrany que es posicioni amb els propers a règims anteriors. No serà que aquest senyor el pot més l’espanyolisme que la democràcia ?
Que hagués fet ,Sr. Guisado,en l’època en que les dones no podien votar, o els negres eren esclaus?. fer campanya perquè tot seguís igual?. La Llei, injusta, no pot estar per sobre de la democràcia pacífica.
Menys mal, que el Sr. Guisado no hi era llavors.

J

JOSEPM RAMONJOAN

IGUALADA

10 de juny 2017.18:01h

Respondre

Amics socialistes, el món evoluciona dia si i dia també, però vosaltres viviu a Bàbia i sembla que allí res canvia.
Tranquils, no és pas un problema del socialisme català, és més aviat un... Llegir més problema d’abast general. Ara que tothom ja sap amb certesa que el comunisme no funciona i que el capitalisme te data de caducitat -en el límit que les classes populars acceptin l’explotació-,ara que tothom ja sap que anem cap a un nou paradigme de societat, potser l’economia del bé comú? vosaltres us anquilosat.
És llàstima, any enrere el socialisme encabia persones amb visió de futur, de progrés. Encabia generacions preparades i que cercaven millorar la societat. Però vosaltres seguiu vivint del passat i dia a dia us foneu com els glaçons al vas. El vostre model és el ”pujolisme” (peix al cove i ”ande yo caliente”) i avui el poble ja n’està fins els collons.
Ara dieu que no donareu suport a un referèndum. Millor dit, refuseu saber que vol el poble, els vostre. Sou genials, i encara hi ha qui us vota. Seguiu així, els feixisme espanyol goberna amb minoria i fa com vosaltres.
Podria enviar-vos a cagar a l’era, però no, prefereixo desitjar-vos que un dia els vostres ull s’obrin i pogueu veure un futur millor per les persones. Basat en la voluntat d’elles mateixes i el seu esforç, esforç adequadament redistribuït per be de tothom.
Bon cap de setmana,

p

pere

igualada

10 de juny 2017.12:56h

Respondre

Home, només faltaria! Si depeneu del psoe no podeu votar. Heu de fer el que ells us diguin. Perque ja es veu que el psc és el psoe a Catalunya, no?

j

josep mª verges prat

Igualada

10 de juny 2017.12:07h

Respondre

Primer que tot, molta pena però no per vosaltres sinó pel que creieu representar i defensar que es totalment contrari a uns principis de una esquerra oberta i plenament democràtica i segon pels... Llegir més que representeu que de ben segur molts no entenen la vostra actitud; per vosaltres fareu, queda a la memòria i per la historia! molta pena!

R

Rita

Anoia

10 de juny 2017.11:28h

Respondre

PSOE

J

Joan

Montbui

10 de juny 2017.09:11h

Respondre

Em podeu explicar que penseu fer amb els alcaldes imputats per malversació de fons públics, con en el cas del alcalde de Montbui, i fins fa poc, primer secretari del PSC Anoia, Teo Romero? Amb... Llegir més aquests
Sí penseu continuar la col·laboració?

a

antoni

igualada

10 de juny 2017.08:40h

Respondre

Ai alcaldes socialistes, quin fart de riure que ens farem l’1 d’octubre quan hàgiu d’obrir els col.legis electorals, aneu complint la llei, sobretot la part dietes i remuneracions, que... Llegir més d’això sí que en sabeu !!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.