TORNAR

El PSC d'Òdena demana deixar sense efecte l'acord de ple del 29 d'abril

Demana iniciar la revisió d'ofici dels plens de 2 de juliol i 22 de gener

politica
Dilluns, 20 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper dimecres 22 de maig es durà a terme a Òdena una sessió de ple extraordinari a l'Ajuntament d'òdena convocada a proposta del grup del PSC que tenen la potestat de fer-ho en tant que són una quarta part dels regidors del consistori. La sessió de ple que tindrà lloc a 2/4 de 2 del migdia tindrà com a únic punt de l'ordre del dia la proposta d’acord del grup municipal PSC-Òdena de deixar sense efecte l’acord de Ple de 29 d’abril de 2013 i alhora iniciar el procediment de revisió d’ofici dels acords de Ple de 2 de juliol de 2007 i 22 de gener de 2008.

Sessió de ple del 29 d'abril

El que es demana doncs deixar sense efecte és l'acord del dia 29 d'abril d'iniciar el procediment de revisió d’ofici de les ordres de pagament d'assignacions econòmiques suposadament irregulars per part dels anteriors regidors del consistori. Aquestes compensacions econòmiques s'haurien cobrat per l'assistència a reunions d'òrgans municipals que, segons afirma un informe de l'Oficina Antifrau, no van estar mai legalment constituïts.

L'assistència a aquestes reunions dutes a terme entre el juliol del 2007 i el juliol del 2009, haurien suposat cobrar als regidors de l'anterior consistori compensacions per un import total de 120.306,88. Segons l'informe citat: en temps del govern socialista, l'Ajuntament va preveure dotar pressupostàriament el pagament d'aquestes compensacions econòmiques per assistència a les reunions d'aquests òrgans col·legiats, però aquests no van ser mai constituïts legalment, és a dir, mai va passar per ple la seva constitució, ni van ser nomenats els membres que els conformaven.

Per aquest motiu en el ple del passat 29 de juny també es van aprovar declarar nuls els acords d'ordenació de pagaments per assistència a aquestes reunions, ja que segons consideren els informes presentats, la no existència legal d'aquests òrgans col·legiats fa invalidar també la possibilitat de cobrament d'assignacions econòmiques.

En el ple es va dir que en cas de provar-se el que diuen aquests informes en aquest procediment de revisió d'ofici que ara es demana deixar sense efecte, els regidors de l'anterior consistori haurien de retornar els imports que van cobrar en el seu dia per aquest concepte, que en total sumarien 120.306,88 euros, i que cas per cas significaria tornar imports que oscil·larien entre els 200 euros i els 26.000 euros.

El procediment de revisió d'ofici és un procediment que va impulsa el mateix Ajuntament, i que hauria de culminar amb un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, organisme de la Generalitat, que hauria de determinar la validesa o no del contingut dels informes, i que seria vinculant.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.