TORNAR

El PSC purga els seus regidors de Vilanova i exigeix el retorn de les actes

Carles Majoral dóna per acabada la guerra interna

politica
Dimecres, 25 febrer 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els quatre representants del PSC a l'Ajuntament, l'alcaldessa Vanesa González i els regidors Antonio Sánchez, Pepita Còdol i Antonio Maturana han estat expulsats de la formació. Els mesos que resten, constaran com a no adscrits, tot i que se'ls exigeix que retornin l'acta

 

"Per primer cop en 36 anys, el PSC no té representació al ple de Vilanova". Amb aquesta frase, el primer secretari del partit al municipi, Carles Majoral, resumia l'expulsió de l'alcaldessa de la ciutat, Vanesa González, i els tres regidors socialistes que componen el govern de coalició amb Marta Trullols -no adscrita- i els dos representants de CiU. Per als socialistes vilanovins és el punt i final a una guerra que va esclatar abans de les eleccions del 2011 i s'ha anat allargant amb diferents episodis. La fricció entre el grup municipal, primer amb Joan Vich i ara amb González, i l'aparell del partit, amb Majoral i la candidata per al proper maig, Noemí Trucharte ha desembocat en aquesta purga. La decisió, presa per la federació comarcal i l'Executiva Nacional, va ser comunicada ahir en una roda de premsa. Majoral afegia que significa "la dissolució del grup municipal socialista pel PSC del consistori de Vilanova del Camí, ja que entenem que el PSC no té representació a l'Ajuntament". Demanarà que retornin l'acta. Estan "segurs" que no ho faran.

Majoral, a l'esquerra, ahirCom a detonant definitiu, segons l'aparell del partit, hi ha hagut la creació del partit Vilanova 365 que concorrerà a les properes eleccions municipals i competirà amb el PSC, per tant. Aquest partit comptarà amb Vanesa González, Pepita Còdol i Antonio Maturana. Tot i que el quart regidor socialista, Antonio Sánchez, es retira de la vida política, quan se li va preguntar a Majoral per això, el secretari no l'ha exceptuat. 

Ara, el PSC "es desvincula de totes les representacions, posicionaments, manifestacions i d'altres actuacions, tant públiques com privades, d'aquests quatre regidors. L'ús de les sigles i el nom d'aquesta organització i de qualsevol altre símbol, no els  han de ser reconeguts". Avisa Majoral que si "els utilitzen, es prendran les mesures legals adients, per tal de denunciar-ho al organisme legalment competent".

"Estan en silenci"

Majoral ha apuntat que "no és cert que no els convidéssim per la visita d'Iceta" el passat gener. Que hi ha hagut "peticions de contacte, mails i informació". Que la resposta del grup municipal "ha estat de silenci". El nucli dur del partit a Vilanova va traslladar les declaracions de l'alcaldessa a la direcció del Carrer Nicaragua, que n'ha decidit l'expulsió. Manifesten que estan indignats amb el que va dir Vanesa González: "Davant d'expressions com 'el carnet és simbolisme' o 'en realitat fa temps que hem abandonat el partit'  o 'acabarem el mandat com a regidors del PSC però treballant paral·lelament en aquest nou partit'. Són manifestacions greus".

Queden tres mesos per a  les eleccions municipals. Majoral puja el to i assenyala que "Vilanova del Camí tindrà un govern de trànsfugues si no tornen l'acta". Insisteix que "s'ha acabat tot i ens sentim alleujats".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.