TORNAR

El PSC salva Montbui i recupera Òdena

Teo Romero només perd un regidor en una jornada accidentada

politica
Dilluns, 25 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els socialistes han salvat els mobles a Montbui. Després d'una jornada en  què els interventors de l'oposició denunciaven el PSC per tenir llistes amb telèfons dels electors, i que la policia retirés aquests documents, Teo Romero ha aconseguit de nou la majoria. Amb un regidor menys. A Òdena, els socialistes obtenen de nou l'alcaldia

El PSC va començar la jornada electoral amb una alcaldia a la Conca d'Òdena i la tanca amb dues i majoria absoluta. La victòria de Teo Romero, malgrat les acusacions de tupinada de votants i d'interventors del PSC, ha estat més ampla del que es preveia en els primers moments del recompte. Romero, després d'una jornada d'enrenou, també després d'un mandat en el qual ha estat acusat de casos de corrupció per la seva actuació al Fons Català de Cooperació, segueix amb majoria absoluta. Seran 8 regidors i no 9. Només ha perdut uns 300 vots respecte 2011 i continuarà com un dels alcaldes més votats de la comarca. L'altra presència socialista a la Conca d'Òdena serà la de Francisco Guisado, que podrà governar sol. Com ja va fer el 2003 i el 2007, el PSC odenenc ha vençut per majoria absoluta.

Guisado ha tret 85 vots més que fa quatre anys i amb aquest impuls aconsegueix els 6 regidors. Vist el divorci que hi ha hagut entre els dos components del govern del 2011-2015, CiU i Esquerra, no li calia potser al PSC ni tan sols dependre d'ell mareix. Guisado serà alcalde i tindrà sobre la taula l'aprovació d'un POUM que podrà confeccionar sense requerir cap consens polític. La trifulca entre Pep Solé (CiU) i Carles Casanova (Esquerra), antics socis, ha implicat la deserció d'alguns votants, convergents principalment. Els socialistes jugaran amb avantatge fins el 2019.


11 Comentaris

A

Armando

Montbui

27 de maig 2015.17:50h

Respondre

Más de 2000 personas no son tan idiotas de votar a un alcalde seis veces seguidas por mayoria. Me parece Pau que hablas desde la rabia y la desesperacion. En la vida democratica, hay que saber... Llegir més aceptar lo que dice la mayoria. Nos guste o no, son las reglas y hay que aceptarlas. Si los tuyos no han ganado sera que algo habran hecho mal, digo yo. Dentro de cuatro años quien sabe a lo mejor tenemos el 40 por ciento de paro, la Biblioteca en ruinas y el polígono sigue vacío. Quizá entonces los tuyos acaben ganado. Pero mucho me temo que no sera el caso.

P

Pau

Montbui

26 de maig 2015.16:33h

Respondre

1763 Ciutadans montbuiencs majors d’edat són directament responsables i ”còmplices” de que ens representi un ”personatge” que ha estat ”inhabilitat judicial”, ”imputat” al cas... Llegir més MERCURI i al cas Fons de Cooperació Català per malversació de diners públics i qui sap que més amaga sota la catifa...

Lamentable però cert !!!

Visca la JUSTÍCIA i la DEMOCRÀCIA d’aquest país !!!

A

Anna

25 de maig 2015.20:44h

Respondre

”Carta abierta al alcalde Montbui”
http://jlontiveros.blogspot.com.es/2015/05/carta-abierta-al-alcalde-de-montbui.html
Qui diu la veritat ?

M

MM

Igualada

25 de maig 2015.20:28h

Respondre

Senyor Solé te el que es mereix, PERDRE.

P

Petit Pages

Òdena

26 de maig 2015.22:14h

Gracias señor Solé por haber gobernado durante estos dos años últimos por la gracia de Esquerra. Yo he llorado mucho mas que usted señor Solé, solamente en conocer la noticia de que había... Llegir més quedado tercero por detrás de Esquerra y que Guisado había ganado por mayoría absoluta me entró una risa que hasta me saltaron lagrimas.
Lo que ahora tendría que hacer señor Solé es cambiar de aires porque los de Òdena no le van bien, lo que podría hacer es irse a un país africano donde las tríbus seguro que le aran mucho caso, mucho mas caso que en Òdena.
Señor Solé, que este pase por la oposición le sea leve.

t

toni

odena

25 de maig 2015.12:58h

Respondre

Sr.Pep Sole espero que aquesta davallada li faci veure que el seu model de govern ha cansat I MOLT als odenecs, el seus discursos que s’agrada d’escoltar-se , els haurà de fer en privat!!!!! ... Llegir més
Veu com no es pot anar aixi????

R

Ramon

Igualada

25 de maig 2015.12:30h

Respondre

Ja s’ho poden fer mirar aquests de Montbui, cada any fan més el ridícul. No tenen prou de presentar un alcalde imputat els socialistes que va i torna a treure majoria absoluta. És igual que es... Llegir més digui Teo Romero, no s’enten de cap manera i més quan porta la intemerata d’anys manant i no marxa ni amb aigua calenta.

La gent parla bé del Romero perquè fa coses i per això el voten. El problema deu venir que la gent veu que els de l’oposició no en saben més. Als llocs on les oposicions tenen cara i ulls, siguin populistes o no, hi ha hagut vots de càstic sonats, i em sembla increible que algú com el senyor Romero encara tregui un resultat tan aplastant, amb tot el que porta. Mireu com han acabat els socialistes de Sabadell en una posició similar. De veritat que no entenc res. Una marca blanca de Podem com és Veins amb Veu a Montbui ha aconseguit que tant la dreta com l’esquerra moderada voti als socialistes. A Igualada les esquerres desunides fan alcalde el Marc Castells amb tots els vots de la dreta; i a Montbui les esquerres populistes fan alcalde en Romero amb els vots d’una part de l’esquerra, el centre i la dreta. Jo si fos de Ciutadans començaria a plantejar-me muntar una candidatura seriosa a Montbui. Els que hi ha ara han demostrat una inutilitat total per oferir alternatives o crear una alternativa de gobern.

A

Alex

Montbui

25 de maig 2015.13:05h

Ramon totalment d’acord en gairebé tot menys en el tema marca blanca (Podemos) i que *veïns no és alternativa. Veïns amb veu és anterior a Podemos i també anterior al famós 15M, en aquells... Llegir més dies ja *tenian dos regidors (*vease 2011). Han crescut un 66% i s’han quedat a 30 vots de 4 regidors sense mitjans econòmics, sense suport de la premsa (excepte aquest diari) i amb una campanya bruta de Teo Romero (amb paranys i cens amb telèfons inclosos). Jo crec que per tot això, és un èxit. Llastima del poc sentit crític dels montbuiencs, així sí! Però aquests de veïns donaràn molt a parlar en els propers 4 anys, no ho dubtis, pots veure les seves intencions i programa al seu web: www.vvmontbui.com

G

GLÒRIA

Igualada

25 de maig 2015.09:32h

Respondre

tots els politics, per bé dels ciudadans, no tindrien de fer més de dos mandats.
és una llàstima que molts partits no ho presentin en els seus programes.
l’estada de la politica molts la... Llegir més tenen com el seu ”modus vivendis”, viure de la gent tota la vida . a part que per un general, son uns autèntics inutils i negats per res més.
més de dos mandats, el perill de corrupció entra en joc.

J

Josep

Igualada

25 de maig 2015.20:40h

Quanta ignorància. Quants polítics conèixes, per definir-los com a inútils i negats? Com et sentiries si tinguéssis algun familiar polític i l’insultéssin com a inútil i negat? És molt... Llegir més fàcil criticar des de fora. La majoria de polítics de pobles i ciutats són gent normal, empresaris, treballadors, etc. que en alguna etapa de la vida degut a múltiples circumstàncies s’han involucrat per aportar un gra de sorra a l’Ajuntament del seu poble.

J

Jose

Montbui

25 de maig 2015.06:09h

Respondre

”Només ha perdut uns 300 vots respecte 2011”. S/C

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.