TORNAR

El PSC vilanoví estén la mà a l'oposició per aprovar la nova zona comercial a l'accés per la B-244

L’alcaldessa defensa un projecte ”que crearà la zona verda més gran de la comarca” però que té detractors al govern

politica
Divendres, 9 novembre 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El projecte del PMUR3 de Vilanova del Camí és una de les qüestions claus que queden a l'arena política fins el final de l'actual mandat. Noemí Trucharte, alcaldessa de la ciutat, espera una abstenció o un 'sí' de part de l'oposició per activar un projecte "que suposarà entre 80 i 120 llocs de treball".

L'aprovació del projecte d'urbanització del PMUR3 (pla de millora urbana) de Vilanova, és a dir, la parcel·la que limita al nord amb la discoteca Scorpia d'Òdena, a l'entrada de Vilanova del Camí per la B-244, passa el dilluns pel ple del municipi. La trencadissa al govern motivada per les friccions que hi ha amb el regidor d'Urbanisme Juan Manuel Cividanes fa que, ara mateix, Noemí Trucharte, l'alcaldessa del PSC, no tingui una majoria suficient per aprovar el punt. La socialista només compta amb els seus dos regidors -Kilian Tomàs i Eva Vadillo- i el vot de Decide per sumar al seu propi. Hi ha cinc regidors del govern, els tres de VA! i els dos d'IPV que es posicionen contra el punt. Trucharte manifesta que "el projecte és bo i suposarà entre 80 i 120 llocs de treball", en una iniciativa que "no afecta el petit comerç de Vilanova. És un win-win". Per tant, apel·la a l'oposició a que s'abstingui i almenys ofereixi un vot favorable per aprovar aquest punt.

Imatge virtual on es ressalta l'àrea que ocupa el PMUR3L'alcaldessa remarca que "es tracta en primer lloc d'una iniciativa privada i que té l'aval dels tècnics". Tot i que l'oposició hauria argumentat, segons Trucharte, que no han pogut considerar a temps la proposta, els socialistes expliciten que "fa almenys un mes que els hem mostrat tota la documentació". Afirmen que "no és un projecte per a aquest mandat. No tindrà efectes immediats, només que aquells que vulguin presidir el proper govern el podran seguir desplegant". Apunta que "suposarà també com a contrapartida, la major zona verda de la comarca". 

L'opinió de Trucharte és que els seus dos socis de govern que declinen votar-hi a favor "utilitzen aquest punt per interessos partidistes" i que Cividanes, el cap de llista d'IPV, ha estat regidor d'Urbanisme aquest darrer any i mig i que ha estat un dels actors que ho ha desenvolupat. Els socialistes consideren que la inversió que farà l'empresa andalusa Bogaris, "no només portarà entre 80 i 120 llocs de treball directes, sinó que seran ingressos extra per a l'Ajuntament amb l'IBI i la llicència d'obres, a més de la contractació del material i el personal d'obres". Remarca que "seran quatre grans naus comercials, que gestionarà aquesta empresa. Però per la tipologia, no serà la instal·lació de petites botigues, que sí que serien competència directa pels nostres comerços, sinó un format molt diferent".

El PSC confia que entre l'oposició, els cinc regidors de V365, o bé Meritxell Humbert i el republicà Marcel·lí Nieto o el convergent Jordi Barón, hi hagi almenys un vot positiu i abstencions. Trucharte demana "responsabilitat per poder crear una zona comercial i una zona verda on, a dia d'avui, no hi ha res". 


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

9 de novembre 2018.13:15h

Respondre

Realment ens prenen el pèl. No afectarà al petit comerç, perquè el format és de nau gran, i per tant no de botiga petita, i per tant, no les afectarà. Seguint aquest esquema mental, les grans... Llegir més superfícies no afecten les petites botigues, perquè les grans superfícies són com diu el nom grans, i les petites botigues, com també diu el nom són petites. Per favor!
I que consti, que no dic ni que estigui a favor ni en contra delprojecte. Simplement demano als polítics que no ens prenguin per imbècils.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.