TORNAR

El PSC vol convèncer Òdena a Fons per pactar el govern i afirma que "Can Morera no serà un escull"

El candidat i secretari comarcal dels socialistes, Francisco Guisado, exposa que ”cada agrupació local té llum verd en funció de com és el municipi”

politica
Dimarts, 11 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Setmana decisiva per pactar els governs als municipis on no hi ha majoria absoluta abans de la investidura. En el cas d'Òdena, on hi ha la polèmica del possible macropolígon que impulsa la Generalitat amb el Pla Director, el PSC confia que no sigui un escull per pactar un acord de govern.

El batlle i candidat del PSC, Francisco GuisadoAmb 3.600 habitants (una onzena part dels d'Igualada) però amb 52 hectàrees (sis vegades més que la capital), Òdena és un dels punts estratègics de la comarca. El Pla Director que elabora la Generalitat per construir sòl industrial ha estat un dels temes que han estat al debat polític d'aquests darrers comicis i també fora d'Òdena. Els resultats han deixat dues forces empatades a regidors, Fem Òdena i PSC, amb cinc cadascuna, i un jutge, el regidor d'Òdena a Fons. El PSC ha constatat que serà "molt difícil" un govern amb Fem Òdena-AM (força afí a ERC) i exploraran un acord amb OAF. L'obstacle seria que aquesta agrupació d'electors s'ha posicionat molt clarament contra el macropolígon. L'actual alcalde d'Òdena i candidat socialista, Francisco Guisado, espera però convèncer a OAF. Creu que hi ha marge. "Can Morera és un projecte de la Generalitat, també ben vist per dirigents i ajuntaments d'ERC. Encara que a nivell personal ho defensi, ens podem avenir amb OAF en aquest sentit i no ho assumirem a nivell municipal com a projecte. No podem defensar el que molta gent no vol".

Guisado espera trobar altres coincidències programàtiques amb Òdena a Fons, per exemple, "que no són independentistes". Amb tot, el que és secretari general del PSC a la comarca explica que "ara a Òdena hi ha respecte entre totes les formacions. Hem parlat amb totes les forces i encara que no hi haurà un pacte amb Fem Òdena, el clima s'ha normalitzat i és cordial. Abans, les relacions estaven enrarides per qüestions personals i és d'agrair que ara hi hagi cordialitat i respecte".

Cap porta tancada a nivell d'altres municipis

Com a càrrec del PSC anoienc, Guisado subratlla que no hi ha portes tancades a cap pacte per raó d'adscripció ideològica. En concret, matisa que "les realitats locals són diferents a les dels partits i els mateixos partits tenen comportaments diferents. Les relacions i les propostes d'Esquerra i el PSC a altres municipis no tenen res a veure, per exemple, amb les diferències que tinguin a Òdena". Les agrupacions locals "validaran cada proposta".

Esperaven resultats "una mica millors" en alguns municipis, però es mostra satisfet del pes que tindran al Consell Comarcal, amb vuit representants. El PSC ha resultat com a primera força a Vilanova del Camí i Cabrera d'Anoia, mentre que ha quedat segon a Piera, Montbui, Masquefa, Els Hostalets i l'esmentat cas d'Òdena. Els socialistes tampoc descarten entrar al govern del Consell Comarcal, on des de 2007 hi ha ERC i PDeCAT en coalició. Admeten converses amb ambdós partits. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.