TORNAR

La querella contra l'igualadí Joan Mangues per un tweet segueix endavant

Els advocats del jove plantejaran un recurs els propers dies

politica
Dimecres, 13 febrer 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest matí es donava a conèixer que la querella interposada per una associació de policies madrilenys contra el membre de l'Executiva d'ERC Igualada Joan Mangues segueix endavant. Hi ha diverses persones més que també han estat querellades, per les reaccions a la mort d'un jove senegalès el març de l'any passat a Madrid.

El piulaire i membre de l'executiva local d'ERC Joan ManguesEn plena tempesta judicial al Tribunal Suprem pel judici a l'1-O, aquest dimecres se sabia que la querella de Asociación de Policía Municipal Unificada (APMU) i la de la Unión de Policía Municipal contra diverses persones segueix la via judicial. Entre les persones denunciades hi ha un igualadí, Joan Mangues, a més de periodistes com Fonsi Loaiza i la regidora de la ciutat de Madrid Rommy Arce. La causa la porta el jutjat número 12 de Madrid. Com els altres quatre querellats, el jove anoienc va reaccionar a la mort d'una persona en una batuda policial contra els manters. En el cas de Mangues, va escriure un tweet en què denunciava la situació personal de la víctima, Mmame Mbaye.

Mangues explica que "ens van enviar aquest dimarts més documentació sobre el cas. Vam llegir les notícies a la premsa madrilenya. La investigació segueix, no arxiven res i veuen indicis de delicte. Consideren que són injúries contra l'honor de la policia. Ara presentarem un recurs. Tenim deu dies".

Afegeix que "no m'ho esperava. Ens diuen que només volien atemorir-nos, però no creia que anés gaire més enllà. El tweet no tenia res d'ofensiu, l'hem rellegit moltes vegades, però és que a més no hi ha ni una sola referència a la policia. I a més, cal defensar la llibertat d'expressió". El jove ha rebut diverses mostres de suport a les xarxes, com la del candidat republicà a l'alcaldia Enric Conill.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.