TORNAR
PUBLICITAT

Quim Arrufat : "Fa anys Igualada era sinònim de grisor, aquest acte és la demostració d’una ciutat que es desperta i es mou"

La CUP Igualada ha celebrat aquest divendres l’acte central de la campanya electoral amb la presència de Quim Arrufat

politica
Dissabte, 16 maig 2015. 03:00. Núria Olivé Montrabeta.
D'un cop d'ull

Sota els lemes #ReinventemIgualada i "Pren Partit!", la CUP Igualada ha celebrat aquest divendres l’acte central de la campanya electoral. L’esdeveniment, que va omplir de gom a gom la Sala d’actes del Museu de la Pell, va comptar amb la presència del diputat de la CUP al Parlament català, Quim Arrufat.

Alba Ortínez, forma part de la candidatura

Diversos membres de la candidatura van presentar a través de reconeguts personatges com Nikola Tesla, Montserrat Roig, Josep Barnils, Lluís Maria Xirinacs o Èlia Badia, els principals eixos del programa electoral. D’aquesta manera, la candidatura vol apostar per garantir els dret socials i l’habitatge digne, "volem que la igualtat d’oportunitats i la dignitat de la vida sigui el centre de les decisions". També van assegurar treballar cap a una economia social al servei de les persones, "apostem pel cooperativisme i l’economia social i solidària", "volem fomentar el comerç petit i de proximitat", van afegir. D’altra banda, van exposar la necessitat de treballar per una Igualada amb Residu 0, "apostem per un model de ciutat sostenible, integrada i respectuosa amb el seu entorn". Des de la candidatura van destacar la necessitat de treballar per "impulsar accions de desobediència institucional i popular per assegurar l’inici d’un procés constituent amb presència de la ciutadania". Finalment, van fer una crida al poder popular i a la necessitat d’un Ajuntament transparent, "que el poder torni a la gent és un dels grans objectius de la nostra candidatura", "necessitem transformar la democràcia per fer possible una ciutat activa i compromesa, volem treballar des de les institucions amb constància i impulsar polítiques des del poble i per al poble".

Carles Costa, ocupa el tercer lloc a la llista electoral de la CUP

"No hi ha suficient debat púbic sobre política local"

Des de la CUP van reivindicar que "a Igualada no hi ha una oposició política formal al model de ciutat que s’ha desenvolupat gràcies a CiU, com que no hi ha suficient debat públic sobre política local, apostem per obrir una escletxa per fer entrar noves propostes i difondre informació per facilitar al ciutadà" d'altra banda van assegurar que "no volem fer de la política una professió o un privilegi sinó un servei per millorar col·lectivament", "des de la CUP no prometem, ens comprometem a treballar per Igualada", van afegir. 

Quim Arrufat, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya

Arrufat: "Hem d’aspirar a ser el millor país del món en termes democràtics i socials"

Al seu torn, el diputat de la CUP, Quim Arrufat va iniciar el discurs adreçant unes paraules en record a Èlia Badia, filla d’Igualada i regidora de la CUP a Sant Salvador de Guardiola. El diputat també va reflexionar, "fa anys Igualada era sinònim de grisor, llum apagada i absència, aquest acte és la demostració d’una ciutat que es desperta i es mou que vol buscar futur i que s'està preguntant a ella mateixa què vol", assegurant que "molt abans del 24 de maig ja heu guanyat perquè esteu convertint una ciutat en la qual mai ningú s'hi fixava, en una ciutat plena de llum i de somnis". 

Albert Mateu, que encapçala la llista, va agrair la participació de tots aquells que han fet possible el projecte

Al llarg del seu discurs, Arrufat va ser contundent a l’hora de demanar als assistents que fossin plenament conscients que "o reaccionem o ens posem les piles i ens organitzem i som plenament conscients del què ens estan fent o d’aquesta crisi en sortirem més pobres i més esclaus, menys lliures i amb molts menys drets, aquest és el futur que ens espera si no comencem a desmuntar-ho tot per construir-ho tot de nou". Arrufat va assegurar que el proper 24 de maig "tenim la possibilitat de recuperar per la majoria social d’aquest país, els ajuntaments, que són les institucions més properes". Arrufat va acabar el discurs assegurant que "tenim un compte enrere, el 24 de maig desbordem el règim des de baix", "assentem les bases per un país diferent, que pot decidir no només ser lliure sinó com vol ser per no ser el mateix que ens fan ser ara", "hem d’aspirar a ser el millor país del món en termes democràtics i socials".


3 Comentaris

P

Pol

Igualada

16 de maig 2015.18:05h

Respondre

eps! El Quim s’equivoca quan diu que ”fa anys Igualada era sinònim de grisor, llum apagada i absència...”. Per molt que fins ara no hi hagi hagut la CUP a Igualada, fa molts anys que es... Llegir més treballa activament en favor de l’independentisme, la cultura catalana i els drets socials.

S’equivoca perquè des de fa molts anys diverses entitats, grups de persones i algun partit polític han organitzat multitud d’actes (sortides a València, Mallorca, Perpinyà, al Pi de les Tres Branques, les calçotades, xerrades, concerts, les festes al Jimmy Jazz i tot el que se’n desprenia), etc etc.

És més, Igualada tenia un punt que la diferenciava d’altres llocs, que és que fins ara tot l’independentisme anava unit. Ara ja no. La CUP no n’és culpable però és un fet, i tenint en compte el moment on estem, és un fet trist.

I

Igualadina

18 de maig 2015.00:30h

Pol, és ben cert que fa molts anys que es fan coses i que es dinamitza la ciutat des de les entitats i col·lectius diversos, però si no vaig errada, justament qui ha tirant endavant les activitats... Llegir més que comentes són la gent que ara han decidit fer un pas més i entrar a l’ajuntament per seguir treballant i fent d’altaveu de tot això.

I perdona, però l’independentisme mai no ha anat unit, entre d’altres pq convergència fa 2 dies que s’han sumat al carro i ERC perquè no ha estat mai al carrer (en exepció de persones concretes), qui ha fet la feina són els que fins ara només eren a les entitats.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

16 de maig 2015.17:53h

Respondre

Sr. Arrufat no s’enganyi, Igualada és gris. per molt que hi hagi una llista de la CUP. encara no s’ha demostrat que hi hagi color.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.