TORNAR

Un regidor del PSC de Vallbona marxa del govern però manté l'acta

L’alcaldessa és l’única membre del PSC que queda dels que van engegar el mandat

politica
Divendres, 5 octubre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Continuen les friccions polítiques al municipi, ara amb la marxa d'un dels regidors del govern de coalició entre PSC i CiU. Els darrers quatre mesos, dos regidors han abandonat el govern, que ara continua amb tres regidors sobre nou. 

El govern de Maribel Ferrer haurà d'acabar el mandat fent equilibris. El regidor del PSC Kike Rentero ha anunciat que surt del grup socialista i del govern, però mantindrà l'acta. És la segona marxa de la formació progressista aquest any (Patrícia Badia va renunciar com a regidora pel posicionament del partit amb Catalunya), tot i que Rentero seguirà com a edil. La decisió arriba poc temps després que Paco Corral, únic regidor de VV, que era un dels socis de govern amb PSC i CiU, trenqués amb els seus aliats. Des d'aleshores, el govern queda en minoria. 

Comença ara una etapa, fins les eleccions de maig, en que queda accentuada la solitud de l'equip que encapçala Maribel Ferrer. Romanen l'alcaldessa, la regidora Maria Dolores Mondelo i Pere Massagué, aquest de CiU. A l'oposició hi ha ara els quatre regidors d'ERC, Kike Rentero i Corral. Els motius de Rentero són "desavinences amb el seu equip, especialment amb la seva companya de partit, l'alcaldessa Maribel Ferrer". El regidor segueix amb l'acta i vol finalitzar el mandat "per poder tirar endavant els projectes que l'equip de govern no ha sigut capaç d'endegar en aquests més de dos anys d'estar al capdavant del consistori".

Rentero, durant la campanya del 2015Les causes són l'aproximació de Rentero a ERC, ja que segons aquesta força, el regidor "volia negociar un punt del darrer ple" amb l'oposició. Entre les altres causes, "també estava a disgust amb l'actitud del regidor de Convergència que, un dia abans de la celebració d'aquest ple i sabedor que no tindria la majoria necessària per aprovar el punt en qüestió -la reforma del parc de la Miranda-, va anar per les cases d'aquest barri amb un fullet firmat com a tinent d'alcalde, parlant amb tots els veïns i animant-los a fer pressió a la oposició, buscant la confrontació directa amb els veïns de Vallbona". ERC acusa a Massagué de "cercar l'enfrontament i la divisió entre els veïns del poble, un fet que no beneficia gens a la població i encara menys si tenim present el curs que ha seguit aquesta legislatura".

El grup de Junts fem Vallbona-ERC ataca a l'alcaldessa i manifesta que "dels quatre regidors que van firmar amb ella la moció de censura" que va treure del govern a ERC el 2016 "només li queda el suport d'un regidor convergent". Aquest any 2018 ja va començar amb la dimissió d'una altra companya seva del PSC, Patricia Badia. En el mes de juliol, Ferrer va cessar el regidor Francisco Corral (de Veïns amb Veu) per haver votat en contra d'una proposta del govern, que ell mateix ja havia avisat que votaria en contra altra vegada per discrepàncies internes. 

Els republicans afirmen que "vam proposar un acord per mirar d'acabar aquesta legislatura d'una manera digna, tot i que el govern es va tancar en banda" quan s'era a punt d'arribar a acords "alguns dels quals ja es veien molt propers i només els faltava un darrer impuls".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.