TORNAR

El regidor d'ICV es retira de la moció de censura a Cabrera d'Anoia

Esquerra assenyala que en unes setmanes es pot repetir el ple

politica
Dissabte, 3 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'edil ecosocialista de Cabrera d'Anoia, José Fernández Peces, ha retirat la seva firma de la moció de censura que s'havia de fer efectiva el proper dimarts en el ple del consistori. Amb tot, l'alcaldia no està assegurada per Salustià Monteagudo (PSC), ja que no es tanca la porta que en unes setmanes es produeixi un canvi de batlle. 

Salustià Monteagudo retindrà, de moment l'alcaldia, de Cabrera d'Anoia. La seqüència dels fets, amb la sortida del govern de José Fernández Peces (ICV) i la signatura d'una moció de censura per part d'aquest junt als regidors d'ERC i CiU augurava un relleu al govern, ja que el socialista Monteagudo quedava en minoria. Però aquest dijous, Fernández Peces va retirar la seva firma de la moció. El ple del 6 de setembre, que havia de consumar el canvi d'alcalde, se celebrarà però només hi haurà taula de debat, ja que la moció en no comptar amb aquesta signatura ja no pot votar-se. La direcció comarcal d'ICV ha instat al seu regidor a que "fes un temps de reflexió" abans d'actuar en un canvi de govern.

Monteagudo, en un acte de campanya del PSCEl president comarcal d'Iniciativa, Eusebi Alonso, comenta que "no és una qüestió de si Salustià Monteagudo i el PSC complien l'acord de govern" -Fernández Peces adduïa incompliments per justificar la seva decisió- sinó que "li hem fet entendre que no podia ser que tot just sortir del govern activés immediatament una moció" per entrar-hi de nou amb altres socis.

Un mes, el termini més probable

La retirada del regidor d'ICV de la moció, però, no significa que el govern de Monteagudo estigui salvat. Alonso explica que "hi haurà un període de reflexió" però que el canvi de govern continua sent molt possible. Així ho confirma el que seria alcalde amb la moció, Jaume Gorrea (Esquerra), que aclareix que "se'ns ha demanat temps perquè el senyor Fernández expliqui al seu partit els motius de la moció. En qüestió de setmanes o un mes, aleshores, tornarem a presentar la proposta i es farà el ple". La decisió de Fernández, admet Gorrea, "ens ha agafat per sorpresa".

Per la seva part, Salustià Monteagudo, ressalta que la ruptura amb Fernández es deu a qüestions personals i no divergències programàtiques. Assegura que "només puc tenir agraïment per la gent d'ICV a Cabrera d'Anoia" que ha censurat el seu regidor. El batlle apunta que "la moció no tenia cap motivació. Expliquen que 'no tenen confiança en l'alcalde'. Només faltaria que me'n tinguessin, són l'oposició". Creu que "de tota manera, la situació serà difícil de revertir".

Tant Esquerra com el PSC tenen tres regidors al consistori, mentre els seus aliats ferms, CiU i Veïns amb Veu, respectivament, només un. Fernández Peces, ara edil de Medi Ambient, va decantar la balança per formar govern a favor de Monteagudo fa quinze mesos. Ara, la seva acció propiciarà -sembla que en poques setmanes- un canvi en l'alcaldia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.