TORNAR

Els regidors socialistes igualadins estudien possibles escenaris vinculats al sector crític de cara a les properes eleccions

Jordi Riba participa a les reunions d'Avancem, que busca aliances amb partits progressistes com ERC o IC-Verds

politica
Dimecres, 23 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quan queda poc menys d'un any per als propers comicis municipals, els diferents partits amb representació a l'Ajuntament d'Igualada comencen a moure peces. El panorama més convuls és a les files del PSC, amb veus crítiques i escissions.

Després de les eleccions primàries a la secretaria general del partit i el congrés extraordinari, celebrat aquest cap de setmana, les divisions internes que viu el partit socialista a nivell nacional es traslladen també a l'àmbit local. A Igualada, els regidors del PSC al consistori igualadí estudien diversos escenaris com ara les marques Avancem o el recentment creat Moviment Catalunya, impulsats pel sector "crític" del PSC, amb noms com els d'Antoni Castells, Marina Geli, Montserrat Tura, Joaquim Nadal o Joan Ignasi Elena, entre d'altres destacats socialistes catalans.

Jordi Riba, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Igualada, ha assenyalat a l'AnoiaDiari que "ara per ara tot està molt obert", afegint que "estem estudiant possibles escenaris, com el nou Moviment Catalunya o Avancem".

Riba ha participat en diverses reunions d'Avancem, el corrent crític sorgit en el sí del PSC liderat per Joan Ignasi Elena, que fa poques setmanes va desvincular-se del partit.

L'igualadí explica que "des d'Avancem volem estendre'ns arreu del territori buscant noves aliances amb partits progressistes, especialment amb Iniciativa per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya". Sobre aquests moviments, nom o el seu futur polític, Jordi Riba ha avançat que "a la propera tardor ho acabarem de clarificar tot".


5 Comentaris

M

Marc

igualada

23 de juliol 2014.14:24h

Respondre

Dons Pep,parlant de rotondes ,jo cada vegada que estic en una i veig com els conductors igualadins que van per el carril de l’esquerra surten per on els i rota dels pebrots ,penso........a aquesta... Llegir més colla de rucs que no saben circular per les rotondes els hi han de posar semafors¡¡¡ visca el ruc al darrera del cotxe,

P

Pep

IGD

23 de juliol 2014.10:00h

Respondre

No se si algun dia faran acudits de Igualada tipus Lepe. Ja vam estar apunt amb els ”batejos civils”. No se si lo de les rotondes semaforitzades igualadines ho veurem algun dia a ”Just for... Llegir més laughs” o similar.

Cada vegada que trobo el semàfor en vermell al sortir d´una rotonda, penso en l´equip de govern del pessecé igualadí...sobretot quan cap vianant passa pel pas de vianants (majoria de vegades). No se si arramblar-se ara a Moviment Catalunya o Avancem seria un oximoron en el cas del sr Riba. En qualsevol cas, anar fent que algú va pagant...

J

Juanito B.

L'Anoia

23 de juliol 2014.08:58h

Respondre

Visca la incongruència ! Si ERC vol guanyar les eleccions municipals a Igualada ha de fer llista única i unitària. Jo si fos el Marc Castells expulsaria els d’ERC del govern per deslleials. Una... Llegir més Entesa cutre com aquesta probablement serà un error. Aquí els únics que es freguen les mans són els ”iniciatos”. Senyor Jordi Riba, això no ha Colau !

M

Maria Ll.

Igualada

23 de juliol 2014.08:57h

Respondre

Amb aquestes noves aliances amb partits progressistes com Iniciativa i Esquerra Republicana que es pretén, reeditar el tripartit ?

G

Gerard

Igualada

23 de juliol 2014.08:53h

Respondre

Després d’haver deixat l’Ajuntament d’Igualada com un solar, amb un endeutament per habitant que supera els 1.200 euros i que situa aquesta institució com una de les més endeutades de tota... Llegir més Espanya, ara aquests personatges volen tornar a agafar-se a la primera mamella que troben.
En aquesta nova executiva hi haurà el Super 10 ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.