TORNAR

Reguant crida a fer un procés constituent a Catalunya en la xerrada al Casal Popular

La cupaire creu en el referèndum com la primera pedra per construir una societat més justa en un país independent

politica
Dissabte, 9 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les veus que més han destacat els darrers anys en l'activisme independentista i d'esquerres, Eulàlia Reguant, va ser aquest divendres al Casal Popular d'Igualada, el Foment. La diputada de la CUP-Crida Constituent va cridar a la concurrència a fer pinya i participar de l'1 d'octubre.

"És un referèndum". Eulàlia Reguant (Barcelona, 1979), diputada cupaire al Parlament, va ser a l'emblemàtic edifici de la Rambla en un moment de cruïlla en el procés independentista, a tocar de la gran cita de l'1 d'octubre i encara més a prop de la Diada. Reguant, davant una sala plena, va marcar distàncies entre el que hi haurà en 20 dies i el 9-N. "Allò va ser una gran mobilització, però "ara cal un referèndum amb garanties i vinculant" que permetrà obrir la porta al "procés constituent" de la República Catalana.

Reguant, al centre, al costat d'Eva Pedraza, de la CUP IgualadaUn "procés constituent" que cal "per teixir un nou model de pais. No només un canvi de banderes, tambe de model" de societat. Reguant lamenta que "no serà 'com sempre'" en referència a la campanya que està fent el Govern "si hi ha ajuntaments que es neguen a cedir els locals" tot i que "això no ha de ser un impediment". Considera que "seria important que tant els del 'sí' com els del 'no'" trobin espais per debatre. Davant la crisi que està afrontant l'Estat, social, econòmica i democràtica, el naixement de la República Catalana "és una oportunitat per Catalunya i altres pobles estat per generar alternatives al règim". Un règim que, desesperat, ara cerca "fer por".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.