TORNAR
PUBLICITAT

Riba: 'Compartim moltes característiques amb el territori del Penedès'

2 anys de mandat a La Torre de Claramunt

politica
Dijous, 11 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Seguint el repàs de la meitat dels mandats dels alcaldes de la comarca, aquesta vegada ens trobem amb un alcalde molt novell, Jaume Riba, que ha assumit el càrrec fa poques setmanes, després que Ferri deixés l'alcaldia. Riba, que pren el càrrec amb optimisme reitera que els projectes del programa electoral es tiraran endavant i es referma, en el que va decidir el ple pel que fa a vegueries: 'ja es va manifestar en Ple, fa molt de temps, que volíem donar suport a la vegueria Penedès'.

L'alcalde Jaume Riba

Quines accions i projectes de l'equip de govern destacaria arribats a mig mandat?

L’objectiu en matèria d’educació, que per nosaltres és un dels aspectes prioritaris de l’equip de govern, creiem que el tenim assolit en bona part. El municipi a l’actualitat ja compta amb dues llars d’infants de 41 places cadascuna, una al nucli de la Torre de Claramunt i l’altra a Vilanova d’Espoia, acabada de construir recentment. Per altra banda, els dos CEIPs del municipi, el del nucli de la Torre està en ple funcionament, amb tots els seus espais i equipaments al 100% acabats i el CEIP Torrescasana de Vilanova d’Espoia hi ha el compromís per part del Departament d’Educació de tenir les obres d’ampliació enllestides en el període d’un any.

I de cara als propers mesos, quines són les prioritats actuals?

Creiem que la nostra finalitat més important és el servei a les persones i a les famílies. En aquests dos anys que queden, hem d’acabar les dues obres que en aquests moments ja han començat i que són les més significatives donada la seva rellevància i volum d’envergadura pel que fa la inversió econòmica. Estem parlant del Pavelló Municipal d’Esports de la Torre i el Centre Social de Pinedes de l’Armengol.

Preveu, doncs, que al final de mandat la majoria d’objectius contemplats al programa electoral s’hauran pogut complir?

Efectivament, tot i les dificultats del moment, creiem que acabarem la legislatura amb un percentatge molt elevat de les actuacions previstes per aquest mandat. Aquest fet, també s’ha anat aconseguint durant les anteriors tres legislatures en les que també hem estat en el govern i on els resultats electorals obtinguts han avalat les decisions preses.

Com valora la tasca de l’oposició política?

Crec que són persones que han sabut desenvolupar la seva tasca des del lloc que ocupen en el consistori.

D’altra banda, com està afectant al municipi l’actual crisi econòmica?

No tan sols afecta al nostre municipi, si no que, aquest fet és una problemàtica de país, la qual està posant en situacions molt complexes tant en les empreses que tenim com a les pròpies famílies que pateixen aquesta dura situació econòmica que travessem.

S’han beneficiat d’algunes ajudes econòmiques d’altres administracions superiors?

Sí, estem rebent en aquests moments el FEIL que ajudarà en bona mesura les inversions previstes en aquesta legislatura.

Quin és el missatge que l'Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?

El missatge ha de ser un missatge d’optimisme clar. Des de l’Ajuntament i amb el suport de les administracions superiors hem de fer el possible per intentar superar aquests moments, posant en funcionament totes aquelles mesures que ajudin a les persones amb més dificultats.

I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?

A l’igual que la resta de la comarca, hem de tenir la confiança i la creença que els indicadors econòmics mica en mica aniran millorant i afavoriran la confiança dels inversors, dels emprenedors i empresaris per continuar la tasca realitzada fins ara en el nostre territori. Catalunya s’ha caracteritzat per tenir sempre gent emprenedora i molt treballadora i que, històricament ja s’han superat situacions molt complicades, i aquesta serà una més que, de ben segur, tirarem endavant, això sí, amb molt d’esforç i molta imaginació.

Quina opinió li mereixen alguns dels projectes comarcals com l’aeroport corporatiu, l’outlet d’Òdena...

La opinió que hem mereixen és de molt de respecte, a l’hora que penso que tots aquests projectes han de ser compatibles amb el territori i amb la gent que hi viu. Sense cap mena de dubte, aquestes iniciatives i alguna més, totes elles han d’ajudar al reactivament de l’economia comarcal en el futur.

A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi? Per què?

Per la nostra situació geogràfica i el seu passat històric ja es va manifestar en Ple, fa molt de temps, que volíem donar suport a la vegueria Penedès. Creiem que compartim moltes característiques amb aquest territori; aspectes socials, econòmics, culturals ... que ens faria, probablement, diferenciats respecte als altres territoris possibles en els quals en volen col•locar.

Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o de la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques?

No, hi estem treballant però encara no ens hi hem posat de ple.

I, en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?

Des de l’Ajuntament hem apostat clarament per introduir-nos dintre d’aquest procés de renovació que comportarà uns nous mecanismes de comunicació entre les Administracions i la ciutadania. Tot això, seran eines que facilitaran i agilitaran la comunicació entre les persones i en definitiva, ens ajudarà a tots a optimitzar els recursos.

Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcalde, i quines expectatives té de cara a futur?

Tinc 38 anys i sóc militant d’UDC des dels 20, és a dir, porto 18 anys en el món de la política i concretament, 14 anys ininterromputs realitzant tasques de govern en l’Ajuntament de La Torre de Claramunt com primer tinent d’alcalde. El passat 11 de Maig hem varen elegir en sessió plenària Alcalde del Municipi, tasca que he acceptat i desitjo realitzar durant molt de temps amb suport de l’electorat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.