TORNAR
PUBLICITAT

Robert Hernando haurà d'anar a declarar investigat per incitació a l'odi

Estan citats tots els dirigents de Plataforma per Catalunya de l’any 2011

politica
Diumenge, 31 gener 2016. 03:00. Jordi Còdol Montagut.
D'un cop d'ull

Robert Hernando haurà d'anar a declarar al jutjat d'instrucció número 3 de Reus per un delicte de discriminació i provocació a l'odi; ho ha explicat a AnoiaDiari l'advocat que va denunciar el cap de llista de la formació a la capital del Baix Camp per les municipals del 2011. La causa prové de la propaganda electoral que PXC va enviar per aquelles eleccions, i Hernando està investigat amb la resta de persones que aleshores formaven la direcció del partit. El cas va quedar parat a petició del fiscal, que s'emparava en la llibertat d'expressió, però després dels recursos el jutge ha dictat que ha de continuar.

Hernando, durant un acte de campanya l'any 2011Totes les persones que l'any 2011 dirigien Plataforma per Catalunya seran citades a declarar com a investigades per incitació a l'odi; entre elles qui va ser secretari general de la formació, Robert Hernando, que alhora va ser regidor a l'Ajuntament d'Igualada el mandat 2011 - 2015. El cas es remunta a la campanya electoral d'aquelles eleccions, quan Plataforma va enviar a les llars catalanes la simulació d'un xec de 4.000 euros que anava destinat a una persona amb nom àrab. Era una crítica a les polítiques migratòries i un dels pals de paller del programa electoral d'aquesta formació d'extrema dreta. Diferents entitats i partits van denunciar la propaganda, però el primer a fer-ho va ser l'advocat  Hilal Tarkou, en nom de l'associació Al Watani. El 2013, el candidat de PXC a Reus, Albert Tafalla, va ser cridat a declarar; però el fiscal va demanar l'arxivament de la causa i el cas va quedar aturat. Tarkou va presentar-hi recurs i ara el jutge ha dictat que el cas ha de continuar fent-ho extensiu a tota la cúpula de la formació, que haurà d'anar a declarar; són 13 membres en total.
 
"Estic molt satisfet, l'auto és per fer-li un monument"
En declaracions a AnoiaDiari, l'advocat Hilal Tarkou detallava, orgullós, que l'auto dictat pel jutge és contundent: "explica que hi ha indicis suficients de delcite per una crida a l'odi i nosaltres ho celebrem. Quan vam denunciar teníem clar que el que ells enviaven no tenia res de propagada electoral; una cosa és la llibertat d'expressió i de competència política, a què ells s'aferraven, i l'altra atacar la convivència social". Tarkou afegeix que el jutge va demanar que suspengués la declaració principal perquè hi ha altres associacions que s'han personat, i els ha donat l'oportunitat de fer-ho, entre elles el govern de la Generalitat.
 
Aquest és un nou procés judicial que haurà d'afrontar Hernando, després de la querella que el fundador del partit, Josep Anglada, va interposar-li juntament amb altres persones per un suposat intent d'homicidi i que va acabar amb una ordre d'allunyament.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.