TORNAR

La socialista Trucharte liderarà la coalició a quatre de Vilanova

El nou equip de govern anuncia que ”es reduirà a la meitat de les percepcions dels càrrecs electes”

politica
Dimarts, 24 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les quatre forces que impulsen la moció de censura contra V365 i l'alcaldessa Vanesa González van donar a conèixer els motius d'aquest vot. Acusen a la coalició de V365, ERC i CiU de no haver complert "els compromisos que van adquirir amb els pactes del pressupost de 2016".

Noemí Trucharte serà la nova alcaldessa de Vilanova del Camí fins el 2019, segons el pacte al que han arribat el seu partit, PSC, i Vilanova Alternativa, IPV-VV i Decide. Tots els actors i actrius del pacte van fer una roda de premsa aquest dilluns per explicar l'acord -no van desgranar, però, com es repartiran les tinences d'alcaldia i el cartipàs- i el perquè han decidit fer la moció de censura. Els retrets es van focalitzar en el grup majoritari del govern, V365 i l'alcaldessa. Se'ls ha acusat de no haver complert o fet cas a les esmenes i propostes que es van fer en el pressupost de fa un any, que va prosperar gràcies a les abstencions de l'oposició. Afirmen que "no hi havia cap altra opció" que fer la moció".

Els firmants de la moció, a l'Espai d'EntitatsSegons els quatre grups el detonant va ser "l'actitud de l'alcaldessa en el darrer ple" quan no es van tractar els pressupostos que figuraven a l'ordre del dia i es van retirar. La més dura va ser la que ha estat aliada puntual del govern, Imma González (Decide), que els va acusar "de mercadejar amb els pressupostos". La mateixa edil va anunciar "la reducció del sou de l'alcaldessa a la meitat -és a dir, 1.500 euros ara- i també la supressió de les remuneracions per les tinences d'alcaldia". Segons la coalició a quatre, els regidors passaran a cobrar com a molt uns 500 euros mensuals. 

Trucharte serà alcaldessa en ser els socialistes els que van treure més vots després de V365. L'aliança de partits assegura que "no hi ha hagut discussió sobre això" i que no n'hi ha d'haver sobre com es distribuiran les tinences d'alcaldia o el cartipàs. Tampoc "els treballadors de l'Ajuntament han de témer res" segons Francisco Palacios.

Tant la pròpia Trucharte, com Kilian Tomàs, del PSC també, com Juan Manuel Cividanes (IPV-VV) i Francisco Palacios (VA!) van reblar les afirmacions de Imma González respecte a que no s'havien respectat les concessions fetes a tots els grups per l'abstenció benevolent de cara als pressupostos de l'any passat, que el govern va haver d'aprovar en minoria. Van acusar a V365 de "no tenir programa electoral" i "d'haver fet només el que sortia al programa dels altres". També van explicar que no tenen previst signar cap pacte de govern entre els quatre grups i que presentar la moció de censura conjuntament és "suficient compromís" per a creure en la confiança de tots els signants per tirar endavant un govern estable.

Tots quatre grups denuncien pressions i fins i tot Imma González parla de "trucades de Joan Vich (ex alcalde, que va cedir la vara a Vanesa González) al meu entorn perquè em retirés de la moció". Palacios, per la seva part, defensa que "no es tracta que governi la llista més votada, vam tenir més vots nosaltres quatre que ells tres" i Cividanes, per la seva part, assegura "l'elecció de l'alcalde no és per sufragi directe, sinó a través dels regidors".


4 Comentaris

T

Toni

Vilanova del Cami

24 de gener 2017.20:29h

Respondre

No perdre el temps mirant lo promes per DECIDE. Si algu va mentir a les anteriors eleccions desde principi van ser ells fican de cap de llista al ”yoyas” per aconseguir miseros vots de gent amb... Llegir més poca cultura politica......

C

Carlos

Vilanova del Camí

24 de gener 2017.18:37h

Respondre

Antes de tratar de mentirosos podrías contrastar la información. Reducción de todos los sueldos al 50%. Puedes comprobar lo que te digo en www.vilanovadecide.com

J

Joan

Vilanova del Cami

26 de gener 2017.10:15h

El que dic es que DECIDE va fer bandera de que baixaria el sou de l’alcaldessa al 50% i això sembla que si que ho fareu, però abans de formar govern fa 2 anys no hi havia cap més sou i ara... Llegir més n’hi ha 8 i els baixareu al 50% però es que el que s’hauria de fer per complir al 100% la vostra proposta es quedar-se només amb el 50% del sou de l’alcaldessa. I perquè s’abaixa el sou de l’alcaldessa al 50%? Potser perquè no tindrà dedicació exclusiva?

J

Joan

Vilanova del Camí

24 de gener 2017.10:20h

Respondre

Ja no comencem bé, perquè ells en campanya sempre van defensar el 50% del sou de l’alcalde, cosa que ara si que compliran, però van anunciar que els altres càrrecs electes anirien per... Llegir més indemnitzacions per assistència a ple i juntes de govern.
Es a dir la seva proposta era el 50% del sou del alcalde i els altres res de res, ara resulta que es el 50% per tots els sous que hi ha, per tant ja no compleixen el que van dir fa 18 mesos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.