TORNAR
PUBLICITAT

Socialistes anoiencs signen el manifest a favor dels diputats díscols del PSC

Afirmen que l'oposició a la consulta és "inacceptable i antidemocràtica"

politica
Dijous, 16 gener 2014. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un centenar de dirigents i càrrecs locals del PSC, entre ells quatre anoiencs, l'alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, l'exalcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, el portaveu del Grup Municipal del PSC-Igualada i Primer Secretari del partit a la ciutat, Jordi Riba, i els regidors igualadins Pilar Salat, Joaquim Roca, Xavier Figueres, i l'independent Andreu Boixadé, han firmat un manifest de suport als diputats díscols del partit que en la sessió d'aquest dijous al Parlament han votat a favor de demanar autorització a l'Estat per convocar la consulta sobiranista, desobeint la direcció. 

Jordi Aymamí i Joan Vich en una imatge d'arxiu

Amb el títol 'Crida socialista pel referèndum', el text subratlla que els parlamentaris crítics s'han negat a "votar en contra del seu compromís electoral" i que l'oposició a la consulta és "inacceptable i antidemocràtica".

Entre les 122 firmes del manifest també hi apareixen les dels exconsellers Montserrat Tura, Joaquim Nadal i Antoni Castells, l'exministre Joan Majó; els membres de l'executiva del PSC Jordi del Río, Fabián Mohedano i Marc Mur, alcalde de Flix, i el president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí.

Els firmants animen a tots aquells "que se sentin socialistes o que assumeixen el ric i plural llegat del socialisme català a mantenir-se en favor de la celebració del referèndum i a sumar-se a aquesta crida". Els insta a defensar l'exercici del dret a decidir per "coherència amb el paper clau del socialisme català en la construcció nacional de Catalunya", per "lleialtat" als seus predecessors, "grans lluitadors per la justícia i per Catalunya", i per "respecte" a aquells que han cregut en el seu projecte.

El manifest també apunta que cal una ''reorientació de l'espai socialista" i aposta per "la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres", capaç de "posar Catalunya en l'avançada lluita per la llibertat, la justícia i el progrés".


9 Comentaris

J

Josep Maria

Igualada

25 de gener 2014.15:23h

Respondre

A Igualada no maneu ,pero enteneu de que va la gent del poble.
A Vilanova maneu i aneu com sempre, a veure qui en treu més tall pero sense saber on pertany el vostre poble.
A Montbuy maneu, i massa,... Llegir més perque hi ha un senyor que quan s’ha col·locat no li ha fet falta el poble.

X

Xavi

Vilanova

24 de gener 2014.16:19h

Respondre

Tenim 3 llistes del PSC a Vilanova del Camí.
La del Vich (independentistes-soberanistes) amb 3 regidors i petits seguidors.
La del Majoral (Federalistes) amb la Noemi Trucharte com a cap de llista,... Llegir més que vol fer-se amb el Psc a Vilanova.
La dels no admesos pel Majoral (no els hi fa el carnet), però que desprès de la espantada del Vich (y Vanesa) no saben on colocar-se. Fins i tot algú busca lloc a altres llistes no socialistes.
I fins i tot, hi ha socialistes que no els vol ningú com X.P.T.
TOT UN LIO A VILANOVA.

J

Juan

Igualada

18 de gener 2014.23:53h

Respondre

Unos treinta de la comarca de l’Anoia han firmado, algunos ni pertenecen al PSC, buena representación, digo mayoritaria.

J

Joan

Montbui

17 de gener 2014.15:57h

Respondre

Si, la cadira li van donar els votans de Montbui, res a discutir pero nomes cal mirar l´ultim botlletí municipal per veure el grau de manipulació d’ aquest alcalde. A Montbui ja li comencen a... Llegir més dir, el Sr. PPteo.

v

votant socialista

Igualada

17 de gener 2014.15:14h

Respondre

ara com ara, el meu vot a les pròximes eleccions municipals serà nul Srs. Socialistes d’Igualada

J

Jose

Santa Margarida de Montbui

17 de gener 2014.14:28h

Respondre

Ex-votant:
La cadira d’Alcalde nomes li podem treure els ciutadans de Montbui.
Però la de 1º Secretari del PSC-Anoia si que li poden treure. I la por que li treguin la va demostrar quan va fer... Llegir més que Santa Margarida de Montbui fos el primer municipi de l’Anoia que va votar en contra de donar suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
I els veïns de Montbui sapiguem a quina cadira té més estima.

a

aaqualata

17 de gener 2014.14:13h

Respondre

Deixeu llibertat a cadascú. A vegades, els Ind també cometen el error de desprestigiar a qui no pensa com ells. Per cert de cuidar cadires la política en va plena. De tots els partits

U

Un ex-votant de Convergència.

Igualada

17 de gener 2014.13:07h

Respondre

Jose:
Entenc, que la cadira, li van donar, els ciutadans de Sta Margarita, amb lo qual, suposo, que esta en el seu dret, de respecta, lo que ell creu, que sobre el tema pensant, els seus votants.
No... Llegir més fan lo mateix, els teus ?

J

Jose

Santa Margarida de Montbui

17 de gener 2014.10:40h

Respondre

Teo, tu com sempre. No corri perill la cadira.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.