TORNAR
PUBLICITAT

Els socialistes apunten que "les inversions concretes" a la comarca de la Generalitat "són mínimes"

Assenyalen que no hi ha partides per al desdoblament de la B-224

politica
Dilluns, 19 desembre 2016. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El PSC anoienc ha criticat amb duresa els pressupostos de la Generalitat previstos per al 2017. Assenyalen que "la inversió del Govern de la ex-CDC i ERC a la comarca és la quarta més baixa dels últims 20 anys".

El projecte de pressupostos per l'any 2017 de la Generalitat ha estat atacat aquesta setmana passada pel grup socialista anoienc. Els progressistes assenyalen que per l'Anoia "hi ha una inversió de poc més de 10 milions d'euros, la quarta més baixa dels últims 20 anys (un 80 % menys que l'últim pressupost del Tripartit el 2010)". Els socialistes afegeixen que comparant amb el projecte fallit de pressupostos pel 2016, el govern de la Generalitat "ha reduït la inversió en 300 mil euros" i que la immensa majoria de la quantitat es destina als ferrocarrils de la línia Llobregat-Anoia. Així "les inversions concretes a la comarca són mínimes".

La formació que encapçala Miquel Iceta al Parlament exposa que "els pressupostos d'inversió a la comarca són inflats amb els recursos que el govern dedica al manteniment de la xarxa de ferrocarrils de la Generalitat. Aquests recursos són una proporció molt elevada de la inversió a la comarca. Així, dels 10 milions d'inversió anunciats no arriba a un milió la inversió concreta, el que suposa de nou un rècord a la baixa per la comarca". Assenyalen que no hi ha "projectes estratègics llargament reclamats des del territori, com el desdoblament de la B-224 entre Capellades i Martorell (que inclou les variants de Vallbona d'Anoia i Piera), l'acabament de la Ronda Sud (la segona fase, la connexió amb Igualada), la supressió de barracons en instituts i escoles o programes específics per reactivar econòmicament la comarca".4

Conclouen que "hi ha un abandonament" de la comarca i comparen les xifres "amb les inversions de l'època del Tripartit". Segons els números que aporten, el septenni del Tripartit la inversió mitjana eren 373 euros per habitant i any i els darrers anys "s'ha reduït a 118". Asseguren que "treballarem propostes perquè la comarca tingui oportunitats de créixer".


1 Comentaris

I

Ignasi

Igualada

19 de desembre 2016.14:42h

Respondre

Totalment d’acord.

Suposo que amb l’assistència a la inauguració del cinema de l’Ateneu, la Generalitat considera que ha ja ha complert amb escreix els seus compromisos amb el... Llegir més desenvolupament de la comarca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.