TORNAR
PUBLICITAT

Socialistes d'Igualada "no entén" el fitxatge dels alcaldes de Veciana i Castellolí per l'Ajuntament d'Igualada

Jordi Servitje i Joan Serra són els nous càrrecs de confiança del consistori igualadí

politica
Divendres, 1 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els Socialistes d'Igualada demanen explicacions a l'alcalde d'Igualada Marc Castells per la contractació com a càrrecs de confiança del seu govern municipal de Joan Serra (Esquerra), alcalde de Castellolí i Jordi Servitge (PDECat), alcalde de Veciana. Jordi Sevitje fou nomenat alcalde de veciana el 2009, agafant el relleu del seu pare Ramon Servitje. Ho feia dins el grup socialista. A les eleccions del 2015 Servitje guanyà les eleccions com a candidat, encapçalant la candidatura de CiU. Per la seva banda, Serra fou elegit alcalde de Castellolí el 2011, de manera inesperada, amb una llista associada als socialistes. El 2015, Serra va renovar el càrrec després de les eleccions, a les quals va concòrrer amb una llista associada, en aquesta ocasió, a Esquerra.

Els dos nous càrrecs de confiança del govern igualadí es van aprovar en ple municipal del passat 25 de juliol, amb la majoria absoluta dels convergents, amb el vot negatiu de la CUP i Decidim Igualada, i l'abstenció d'Esquerra, PP i Socialistes d'Igualada.

Joan Serra i Jordi Servitje

Ara han sortit a la llum els noms de les dues persones que ocpuaran aquests dos càrecs de confiança, que se sumen als dos que ja disposava el govern. L'alcalde de Castellolí, Joan Serra, serà el nou Delegat de Captació d’Inversions d’Igualada amb un sou de 50.000 euros anuals i Jordi Servitge, alcalde de Veciana, serà Delegat de Barris i Promoció Turística d’Igualada amb un sou, també, de 50.000 euros.

En un comunicat, el grup municipal dels Socialistes d'Igualada "demana explicacions “urgents i immediates” a l’alcalde de la ciutat, Marc Castells. El PSC qüestiona la selecció dels dos alcaldes per aquests llocs de responsabilitat i pregunta si les alcaldies de la comarca ara són la nova borsa de treball de l’Ajuntament d’Igualada. D’altra banda, el grup socialista demana quina és la justificació, des del punt de vista professional, dels dos escollits per ocupar aquests càrrecs a Igualada i quina és la trajectòria laboral que els acredita per aquests llocs. També pregunten si l’Ajuntament no té suficient personal com per assumir aquestes tasques".

Els socialistes també "requereixen que Marc Castells expliqui quina serà la dedicació de Joan Serra i Jordi Servitge com a càrrecs de confiança d’Igualada i si deixaran de ser alcaldes dels seus municipis o no. El PSC es mostra sorprès perquè l’Ajuntament d’Igualada contracti els alcaldes de Castellolí i Veciana, d’ERC i el PDECat, quan s’entén que haurien de dedicar-se al seu poble com a alcaldes que són: “O fan bé la seva feina a Igualada, on cobraran 50.000 euros anuals pagats pels igualadins, o fan bé la feina al seu municipi on van ser escollits com a batlles”. A més, consideren que la barreja de responsabilitats institucionals no és ètica i que el govern del PDECat d’Igualada s’equivoca".

Finalment, el grup socialista "denuncia, també, la demagògia de l’alcalde Marc Castells amb els càrrecs de confiança. Expliquen que mentre era a l’oposició denunciava que hi hagués càrrecs de confiança, mentre que ara el seu govern quedarà convertit com el govern amb més càrrecs de confiança que hi ha hagut mai a la ciutat. Les dues incorporacions se sumen als dos càrrecs de confiança de gerència i comunicació que ja hi havia a l’Ajuntament fins arribar a quatre càrrecs de confiança amb una despesa de prop de 200.000 euros anuals. Els socialistes insisteixen en que Castells ha de donar explicacions de manera immediata".

 

 

4 Comentaris

marciana67

Rosa Maria Pont Dalmau

Igualada

3 de setembre 2017.10:17h

Respondre

Crec que molta gent, jo la primera, no entén la necessitat d’aquest càrrecs i perquè aquestes dues persones i no unes altres i perque els hi toca tant bon sou
Pero el que menys entenc es que... Llegir més els socialistes no critiquessin el tema fins després de comprovar que no els hi tocava cap cadira, es queixarien si un dels dos fos del seu partit??????????

N

No entenc

Igualada

1 de setembre 2017.18:19h

Respondre

La falta de comprensió de la realitat és algo habitual en el socialistes.

M

Maria Ll.

Igualada

1 de setembre 2017.12:23h

Respondre

Que els hi passa ara als socialistes?, potser tenen un atac de banyes al veure que unes persones que estaven a la seva orbita ara pertanyen a un altre partit i a sobre son escollits per treballar per... Llegir més l’ajuntament d’Igualada?

A simple vista crec que deuen haver estat triats perquè saben fer be la feina que se’ls encomana, perquè si no no tindria sentit per exemple el nomenament d’un militant d’ERC com a càrrec de confiança d’un alcalde del PDECAT i a sobre tenint en compte que ERC a Igualada esta a la oposició i la exerceix amb duresa.

Per altre banda no acabo d’entendre que el PSC posi en qüestió la dedicació que aquets dos alcaldes puguin destinar al seu poble quan a l’ajuntament d’Igualada hi treballa a plena dedicació la Sra. Noemi Trucharte que és alcaldessa de Vilanova del Camí. Ella si que ho pot combinar?, dons si ella ho pot fer, per la mateixa regla de tres els altres també ho faran. D’això al meu poble se’n diu veure la palla a l’ull dels altres i no veure la biga a l’ull propi, però en fi, venint del PSC i veien la seva manera d’actuar a nivell nacional, tot es comprensible

Ah, i em deixava una cosa, crec que ni l’actual govern i càrrecs de confiança son els més cars de la historia ni els srs del PSC son qui per discutir de vilipendis econòmics després del pastis que van deixar a l’ajuntament

J

Joan Giner ITV

Igualada

1 de setembre 2017.09:25h

Respondre

No m’ho puc creure, avui no som 28 de desembre... sants Inocents!
No sé si es veritat que cada poble té el governants que es mereixen. per suposat no crec que Igualada es mereixi aquest govern.... Llegir més Aquesta última em sembla vergonyant, impúdica tant per qui nomena com per qui accepta el nomenament així, a més tenint un càrrec polític.
On és l’ética?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.